Skocz do zawartości

Plecionka, ale która...?

Wojtas78

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Stren Sonic Braid został całkowicie wycofany z produkcji czy tylko po raz kolejny zmienił nazwę?

http://jerkbait.pl/topic/77270-stren-zaprzestanie-produkcji/page-3

Tomi B)

Wbrew opiniom niektórych użytkowników ,ja chwalę sobie tego nowego Strena.

Używam od 3 sezonów 15lb i ....zamówiłem sobie na zapas z Ameryki jeszcze 15 i 20lb.

Edytowane przez tomi101
  • Like 1

SUFIX NANOBRAID 100M 0.04MM 6LB 2.8KG

Może ktoś używał?

Używam mocniejszej 0.06mm 3.3kg do ul casta.Bardzo fajna linka,cienka i wytrzymała jak na swoją grubość,na jednej szpulce napewno się nie skończy.Ta 6lb to już naprawdę cienka linka.Główna jej wada to szybko łapie brud z wody,mimo to ja jestem z niej zadowolony.

• Like 1

Kupiłem plecionkę

i jestem ciekaw jak się sprawdzi w zestawie castingowym z lekkimi przynętami.

Czy ktoś miał już jakiekolwiek doświadczenie z tym "wynalazkiem"?

Używam 0,04 właściwie od początku sezonu. Bardzo dobra relacja ceny do jakości. Trochę szumi na przelotkach (minimy). Poza tym jak najbardziej na plus.

Edytowane przez lukasz_c

Kupiłem plecionkę

i jestem ciekaw jak się sprawdzi w zestawie castingowym z lekkimi przynętami.

Czy ktoś miał już jakiekolwiek doświadczenie z tym "wynalazkiem"?

Mógłbyś zrobić zdjęcie porównujące grubość tej plecionki z Techronem tym, który używasz?

Mógłbyś zrobić zdjęcie porównujące grubość tej plecionki z Techronem tym, który używasz?

Niestety, plecionka mocno przegrubiona. Górna JMC 0.03, dolna Techron 0,04.

3cf15eafa2b2c3f5med.jpg

7d7f4ac6202c8b65med.jpg

Fotki nie najlepszej jakości, ale wyraźnie widać, że JMC wydaje się niemal dwukrotnie grubsza od Techrona. Trochę się zawiodłem, choć mocna jak cholera, nie miałem wagi do zmierzenia mocy, ale zerwanie w rękach wymaga znacznego wysiłku.

• Like 2

Dzięki za zdjęcia. :good:

Jakby jeszcze Komuś się zechciało zrobić zdjęcia porównawcze plecionki np. 0.10 mm (mogą być inne wymiary, byleby wszystkie linki były tak samo opisane) "nie przegrubionej", "przegrubionej" i żyłki, to byłoby fajnie. Ja niestety nie posiadam, więc nie dam rady. 

Edytowane przez Koincydencja

Chyba nie zdarzyło mi się żeby strzeliła nie na wezle, nie przeciera się jakoś szczegolnie. To 4 splot więc coś tam słychać na przelotkach.Splot ciasny,na początku była dość sztywną ale po 2-3 wypadach wyraźnie zmiekkła.

Przy moich warunkach łowienia w zaczepach (Motławą itp) zdecydowanie godna polecenia.

• 2 tygodnie później...

Panowie... Pytanie, może już się temat pojawił, ale wyszukiwarka nie informuje o tym. Czy ktoś używa lub używał plecionki Sun Line siglon x 8. Interesuje mnie porównanie z duelem hardcore między innymi. Jak mocna i porównywalna grubość 1,2 do innych. Dzięki z góry.

Ja znowu mogę polecić dragona nano core 0.06, troszkę grubsza niż wczesniejsza egi 0.4pe ale zdecydowanie mocniejsza.Rzutowo praktycznie to samo, ale nie rwie się w nieoczekiwanych miejscach

Generalnie plecionki DRAGONA i KAMATSU przodują wśród dostępnych w sklepach.

Kupiłem jeszcze JMC 0,08 i 0,15, na pierwszy rzut oka wyglądają lepiej niż ten sznurek 0,03. Przetestuję je, ale na tym chyba koniec eksperymentów.

Podzieli się ktoś opinią o P-Line TCB (cztery sploty) ok 35Lb (0.25) w zastosowaniu na multiplikatorze?

Mam używałem jej w poprzednim sezonie do jerków, mocna trochę głośna na przelotkach ,nie plącze się a jak już do tego dojdzie to dość łatwo daje się rozplątać ,troszkę przegrubiona względem YGK której teraz używam bo chciałem coś zmienić tak z ciekawości.Ogólnie to nie miałem z nią problemów, zaznaczam że używałem jej tylko przez sezon ,mam ją nadal jako zapas na drugim multiku .

Edytowane przez MARIUSZ 69
  • Like 1