luk_gda Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 (edytowane) Weź zadaj sobie trochę trudu i przeczytaj np. post nad swoim. EGI Metal, MC, JMC. Edytowane 24 Lutego 2019 przez luk_gda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Witam panowie wybaczcie że się w trące w dyskusje znalazłem wątek nt plecionek, pewnie temat był poruszany wielokrotnie ale czy mógł mi ktoś doradzić zakup plecionki pod okonia? Łowiłem dotychczas na żyłkę więc nie mam obeznania z pletkami,dodam że mój budżet to 100zł. Łowie lekko główkami max do 5 g kijaszka mam 2-10g CW. Z góry dziękujęhttps://allegro.pl/oferta/kamatsu-plecionka-techron-olive-green-0-03mm-10m-7652026853?reco_id=c35356be-38b7-11e9-a092-ecf4bbc7fef8&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco& https://allegro.pl/oferta/jmc-adventure-plecionka-wedkarska-4x-0-04-mm-150m-6810074924 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyBanita Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Dzieki panowie za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Macalem majora 0.3 6lb ( oznaczony jako 0.06). Na 1 rzut palca niteczka ... Wydaje się sporo cieńszy niż egi metal 0.4 8lb . Jak moja 4 letnia córka zobaczyła różowy kolor to od razu chciała dotknąć - może jest to sporo aby zachęcić córki do łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Macalem majora 0.3 6lb ( oznaczony jako 0.06). Na 1 rzut palca niteczka ... Wydaje się sporo cieńszy niż egi metal 0.4 8lb . Jak moja 4 letnia córka zobaczyła różowy kolor to od razu chciała dotknąć - może jest to sporo aby zachęcić córki do łowienia Kupilem jakiś czas temu wszystko fajnie ale na kazdym niemal zaczepie strzelała 1/3 , 1/2 odleglści od zaczepu , nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Do wszystkich mikro plecionek trzeba stosować przypon znacznie słabszy niż wytrzymałość plecionki bo właśnie tak się dzieje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 A do takiego majora 6lb jaka grubość fc powinin m zastosować ? Czy szukać np jakiś 5lb po prostu ? Do ykg 8lb stosowałem fc 0.21 ( dużo małych szczupaków ) i zawsze strzelała na węźle fc -pletka . Co do obcinek to jedna na kilkanaście ryb się zdarzała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Igor , a dlaczego nie zastosować shock leader'a z żyłeczki 0,16 na przykład ? Musi być fluoro ? Do takich linek 6-8 lb stosuję przypon z mono- po prostu . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Ja dobieram metodą prób jadąc od najcieńszej żyłki przyponowej do takiej która już zrywa plecionkę. Trzeba to zrobić "w łapach" bo na wodzie to różnie bywa i jak za mocny przypon to cały odcinek plecionki od przynęty do kołowrotka trzeba wywalić bo traci wytrzymałość po takim siłowym zerwaniu i pęka gdzie popadnie. Oczywiście mam na myśli te tycityci plecionki.FC przy takich wytrzymałościach nie chroni przed szczupakiem a jest grubaśny w porównaniu do żyłki i okonki czasem kapryszą, że za gruby 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Dzięki ,poczytam o tym co mówicie . Zdarzało się kilkukrotnie , że cała guma była połknięta a obcinki nie było więc jakoś wierzę w fc . Co prawda później byl do skrócenia bo było czuć w palcach , że jest po prostu pogryziony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 Witam szanownych kolegow. Potrzebuje kupic plecionke do avida 17 lb pod kontem bolen , sandacz , szczupak. Lowienie 50/50 guma w opadzie 10-25 gram , woblery boleniowe , sandaczowe etc... raczej 4 sploty w cenie do 100 złotych za 150 mb . Co byście polecali? Byle nie jakis gruby sznurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 5 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2019 kup saratoge 8x z ali 10lb koniecznie biala a bedziesz chcial jeszcze za 2 ,3 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusssz Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 kup saratoge 8x z ali 10lb koniecznie biala a bedziesz chcial jeszcze za 2 ,3 lataDlaczego koniecznie biała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 kup saratoge 8x z ali 10lb koniecznie biala a bedziesz chcial jeszcze za 2 ,3 lata Nie ciągnie wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Bo z testowanych mi kolorow uwazam ze biala jest najpewniejsza i bez chemi. Nie zauwazylem zeby pila wode i jest jedyna z niewielu ktora potrafie miec na mlynku po 2 , 3 sezony a nie jestem nad woda raz w tygodniu. Nigdy nie zawiodla nigdy nie strzelila w miejscu innym niz wezel. Dlatego z czystym sumieniem polecam. Uzywam do boleni szxzupakow i sandaczy. Lowilem bia rowniez dorsze czarniaki lisosie palie pstragi lipienie i inne kropki. Jestem z nia od 8lat niezmiennie. Tylko do ul uzywam innych linek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 A jak z trzymaniem koloru tej linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 100% trzyma kolor, bo.... nie jest barwiona:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 100% trzyma kolor, bo.... nie jest barwiona:)o to to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Jaka jest mniej więcej średnica tej saratogi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 takie dragonowskie 0.12 max 0.14 mm trudno wyczuć dobre 13lb mocy lekką rąsią. rzucałem tym po 70g g i nigdy nie strzelila , zadnych problemow bród itp. czysta fajna linka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Jakich linek z ali do ul używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Nie używam linek z ali do Ul. Aczkolwiek zamowiłem Phiscun cośtam na testy bo zapowiada sie bardzo przyjemnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Na ali nie ma linek do ul. Te najcieńsze sie nie nadają, trzeba kupować u naszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Otóż to, ale ten pfiscun lunker ponoć cieniutki, sprawdze jak dojdzie ruskim sie podoba gdzies w yt widzialem srednice ma taka czy minimalnie cieńszą jak varivas -.0.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Czy ktoś nawijał już w zeszłym sezonie Sunline'a Singlon PE x 8 ? Czy jakieś porównanie empiryczne z pola walki do Sunlina Super PE 8 Braid jest może , bo z dostępnością tego ostatniego coraz słabiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi