Skocz do zawartości

Shimano Stella FB - opinie

patu

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj.

Jak bym miał oceniac Stelle zawsze mam mieszane uczucia, z jednej strony jest to bradzo nowoczesna' konstrukcja z drugiej znam przypadki nie zadowolenia użytkowników wynikajacego z awaryjności (choc faktem ,ze tylko wersje kupowane w Europie mialy awarie, może to przypadek moze nie)...

Model który kupiłeś jak się domyslam ściągasz z USA?

Byc może trafisz na krecioły importowane z japonii jeżeli kupowałeś na Ebay..Sami sprzedawcy z USa niektórz piszą np? SR wersja modelu Japońska B) ...

W ostatnim czasie z kolowrtoków którymi krecilłem największe wrażenie zrobiła na mnie nowa Stella odsłona 2007 (narazie dostępna tylko w Japonii i to w mocno ograniczonych ilościach), jest kosmicznie dopracowana i choc jestem ortodoksyjnym fanem Daiwy to mam cały czas chęc na ten kręcioł i niewiem czy jednak go nie zakupię w najbliższym czasie (cho moze poczekam jak spadną lekko ceny w kraju kwitnącej wiśni :mellow: ) co przy takim ssaniu na tamtym rynku tego modelu może dośc długo potrwac... :mellow:

Nigdy wiecej Shimano, starsze konstrukcje sprzed 10 lat jak najbardziej...od dzisiejszych jak najdalej.

Moze po prostu, i tu dygresja w strone calej oferty kolowrotkowej...gdyby to bylo mniej kosmiczne a po prostu dobre i trwale to byloby wieksze zadowolenie z uzytkowania...

Gumo

Moze po prostu, i tu dygresja w strone calej oferty kolowrotkowej...gdyby to bylo mniej kosmiczne a po prostu dobre i trwale to byloby wieksze zadowolenie z uzytkowania...

To sie tyczy doslownie WSZYSTKIEGO. Przemyslowi nie zalezy na produkowaniu dóbr trwalego uzytku sensu stricto, a na zwiekszeniu rotacji, czyli sprzedaży.

Stad np. taki drogi serwis pogwarancyjny - wyrzuc i kup nowe.

Nawet z zegarkiem musze grzac do serwisu - dobrze ze jeszcze gwarancja jest. B)