Janusszr Opublikowano 19 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Miał ktoś z Was koledzy może w ręku ten kijek i może podzielić się wiedzą na jego temat?Uzupełniam sprzęt na kolejny wyjazd do Norwegii.Zakupiłem Squadron II Touch Tip. Nie mam pojęcia czym kieruje się Penn podając parametry wędek. Cw. tego Squadrona to 10 Oz, czy ok. 280g. Daj Boże żeby wytrzymał 1/3 tego. Oglądałem Penn Regiment III Uptide. Również ciężar wyrzutu 10 Oz. W porównaniu do ww Squadrona to jest potęga i moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Pewnie ten touch tip to bardziej pilkerowa wedka wiec moze masz ciezar przynety podany a nie cw jako takie. U nich na www nie pisze. Uptide sa wydaje mi sie do rzucania stad rating blizsxy rzeczywistosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 20 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Pewnie zdecyduję się na jakiegoś Penna Uptide. Jest ich trochę na rynku. Ten Touch tip w życiu nie zdzierży pilkera w granicach 300g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 20 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 To ma być kij na łódź czy z brzegu? Zastanawia mnie połączenie ciężaru wyrzutu i długości wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 22 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 To ma być kij na łódź czy z brzegu? Zastanawia mnie połączenie ciężaru wyrzutu i długości wędki.Łódź. Lubię długie kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 23 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 Zdecydowałem się na Penn Regiment III Uptide. Jeżeli takim kijem da się rzucić przynętą o wadze 300g, to bez obaw wytrzyma łowienie wertykalne przynętą o ciężarze dwa razy większym. To jedyny kij Penna Uptide, który miałem w ręku. Kij ten mógłby mieć mniejszą odległość pomiędzy posadowieniem kołowrotka, a końcówką dolnika. Jednak jest to kij do metody uptide i trzeba to zaakceptować. Wszystkie kije uptide tak mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi