Skocz do zawartości
  • 0

Spirit P300 opinie

michał34

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A na jakie osiągi liczysz ? Przy jakiej krypie? To jest kolejna odsłona chińskiego wola roboczego do ciężkich jednostek , który pewnie w porywach popcha z 8.5kmh. Na więcej bym nie liczył , prędkości powyżej 9,5kmh przy elektrykach = wywrotka pieniędzy :) i raczej silniki markowe torqedo,Epropulsino ,aquamot ,karwin . Tam sa lepsze osiagi , ale całkowicie inna liga cenowa

• Like 1

• 0

Na 9,5 bym nie liczył zbytnio… 8/8,5 w porywach. W tego typu silnikach , zazwyczaj nie wykorzystuje się pełnej mocy-zbyt małe obciążenie , śruba poprostu mieli wodę , bądź utrzymasz pełna prędkość przy gorszych warunkach lub większym obciążeniu . Moc silnika to jedno , tu kluczowa jest śruba , predkosc obrotowa. Stad tez np spiryt 1.0 , który ma 1000W radzi sobie lepiej od haswinga który ma 2kw… przyjmij predkosc 8km i się nie rozczarujesz. Jeśli chcesz szybciej na elektryk , to naprawdę nie w tym budżecie z ta krypa. Przerobiłem moce silników od 400W do 6000W , wnioski takie , ze żadne „ tanie Chinczyki” nie są praktycznie w stanie przebić granicy 9kmh . Niestety tu potrzebna jest moc , odpowiedni profil sruby , Mala waga zestawu . Żadne złote napisy i marketing nie przyspieszają na wodzie… pamiętaj jeszcze , ze to 24v - generuje koszty przy zakupie akumulatora/rów , wagę , jeśli nosisz za każdym razem , to jest co nosić . Napewno odczujesz różnice , to bez dwóch zdań. Będzie bezpieczniej w razie złej pogody , ale na spektakularne osiągi prędkości nie licz

• Like 3

• 0

Kolega ma Spirit p300 i na zawodach gość z Torquedo Travel nie dał rady go wyprzedzić !!!

Tak ….taki wyścig szczurów . Ten płynie 7kmh a ten 7.5… zrób test na tej samej jednostce , w tym samym ekwipunku i pogodzie . Porównywanie silników małej mocy na różnych jednostkach i załadunku , nie ma żadnego sensu.

• Like 3

• 0

Witam wszystkich.Mam nadzieję, że mnie nie zrugacie za mocno :-) . Bo w temacie Opinie P-300 zapytam o to, czy i w jaki sposób, poradziliście sobie z zakłóceniami silnika na echosondę Striker Vivid 9sv z przetwornikiem GT52HW.  Zastanawiam się nad kupnem tego silnika. A może ktoś poleci mi silnik z którym w/w echo dobrze współpracuje?  Jeśli chodzi o prędkość nie ma ona dla mnie większego znaczenia. Mam 6 m łódkę szer 2,10m z kabiną więc nie chodzi o wchodzenie w ślizg :-). Ale przyjemnie  było by popatrzeć na wyświetlacz echo bez zakłóceń.