drozdo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Witam CZy ma ktos pomysł czym mozna zastąpić taka tulejke co siedzi w korpusie w która wchodzi worm shaft w Daiwach emblemowatych?? Chodzi dokladnie o model 3000/3500. NR 44 z tego schetmatu http://www.mikesreel...m_-_X3500iA.pdf Dzieki Edytowane 24 Października 2012 przez drozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Ostatnio, jak smarowałem kręcioła, też nad tym myślałem - moim zdaniem powinno dać się tam włożyć łożysko. Nie pamiętam dokładnych wymiarów ale w przybliżeniu to jest 3x6x2,5. Pewnie Zorro będzie wiedział lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Zorro cos jest niedostepny narazie, dzwonie i dzwonie i nie moge sie dodzwonic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drozdo Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Sprawa załatwiona, zamiast tej tuleji pasuje łożysko od korbki, ewentualnie ja wykorzystałem łozysko od rolki prowadzacej z modelu 2500. Jedynie co to musiałem dac podkładke o grubosci 0,1 pod to łozysko. Bez niej stukalo cos ( nie pamietam nazwy tej czesci ale numer 51 na schemacie) na worm shafcie. Dzieki za pomoc psd27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Do usług :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Ostatnio, jak smarowałem kręcioła, też nad tym myślałem - moim zdaniem powinno dać się tam włożyć łożysko. Nie pamiętam dokładnych wymiarów ale w przybliżeniu to jest 3x6x2,5.Warto wrzucić łożysko, bo łożysko bardziej usztywnia pracująśce części jak ten luzacki teflon.Podobnie jak w czrnych shimaniakach teflonowe zamienniki miast łożysk.Podkładkę cienką mus dać aby łożyko pracowało przeciwbieżnie .Masz 6 z mechaniki u mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) Masz 6 z mechaniki u mnie . Jozi, jak uda mi się zamienić w turku tulejkę po drugiej strony ślimaka na dwa łożyska, to dopiero będzie 6 Chodzi o wymianę elementu nr 51: http://www.sl-planet...ad/00055012.pdf na rozwiązanie jak w turku "Z", czyli dwa łożyska (nr 48) +tulejkę (52):http://schematics.planetseafishing.com/downloads/daiwa/fixed-spool/tounament-series/daiwa-tournament-z2500ia%2898-20%29.pdf Ale te przyjemności zostawiam sobie na długie zimowe wieczory :-) Edytowane 26 Października 2012 przez psd27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 To proste jak parasol dobrać 2 łożska jedno większe drugie mniejsze albo takie kołnierzowe i po balu panno lalu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi