gutekjelonki Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Już od soboty będę gościł w nieznanej mi wcześniej okolicy. Do dyspozycji będę miał łódkę z silnikiem elektrycznym i belly boat. Czy możecie powiedzieć coś o okolicznych jeziorach? Nie pytam o pinezki way pointy, tylko czy warto któremuś akwenowi poświęcić większą uwagę Najbliżej będę miał jezioro Kierwik. Kolejne które mnie interesują, to Spychowskie, Zyzdrój Mały i Zdróżno. Jest jeszcze Struga Spychowska łącząca dwa jeziora. Ktoś się wypowie/podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Szychowskie i obydwa Zyzdroje regularnie sieciowanie nieco dalej masz jez. Mokre tam bym raczej celował ale na elektryku jak powieje mogą być kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 24 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Z tym sieciowaniem, to tak myślałem, że tak tam jest. Jeżeli chodzi o Mokre, to w gre wchodzi jedynie belly boat. Ta zatoczka przy mostku na południu fajnie wygląda i dwa lata temu przejazdem rzucałem tam za okoniem. Może tam spróbuje się pokręcić. Dzięki za info. Ktoś jeszcze może się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Na Zdróżnie łowię leszcze w zimie. Ładny okoń się zdarza. Szczupaki też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Jeżeli okoń I sandacz to zdecydowanie Mokre I Zyzdrój,Spychowskie szczupaki ale do 50cm.Rzeka zarośnięta nieco później okonie i to całkiem fajne można połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 W internecie gdzieś wyczytałem, że sandacze na mokrym się skończyły. Chyba postawie na Zyzdrój Mały. Ktoś się orientuje czy jest dojazd samochodem do śluzy w południowej części? Tam chciałbym się zrzucać z belly. Ewentualnie czy gdzieś w tych okolicach jest miejsce gdzie można podjechać blisko samochodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 (edytowane) Leśna droga zaprowadzi Cię do ośrodka na cyplu, zyzdroj mały to najgorszy wybór jaki możesz dokonać, zastanów się nad Mokrym w Zgonie jest łagodny brzeg łatwo wejść do wody. Edytowane 25 Lipca 2023 przez Radbraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Łowię na Mokrym od ponad dwudziestu lat i moim zdaniem jest dramat. W tym roku już chyba nawet rybacy przestali stawiać siaty. Sandacza w Mokrym złowiłem dosłownie jednego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Kierwik zdecydowanie należy odpuścić. Zdróżno w okolicach wysp - próbować. W Upliku za mostkiem w Koczku też coś pływa. W Strudze sporo okonia i wzdręgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzech76 Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Zmartwie cię. GR Mrągowo są gorsi niż kormorany i łlusole razem wzięci. Każdego dnia gdy byłem na mokrym o 6 rano wypływali po sieci. Dwa lata temu odłowili 3.5 tony okonia. Miałem tam z kolegą przyczepę ponad 10 lat. Po zeszłym roku ja zabraliśmy. We wcześniejszych latach w sezonie czerwiec - październik na kiju było kilkadziesiąt szczupaków. Z każdym rokiem było coraz gorzej. Rok temu tylko 6.Jak trafisz bardzo dobre żerowanie to coś zlowisz. Farta też możesz mieć na jakiegoś krótkiego zębacza, ale czy to o takie ryby chodzi?Zdróżno podobnie, ale mniej sieciowane, moim zadaniem większa szansa coś złowić drapieżnego niż na mokrym.Bualoryb podobnie tu i tu. Jak będziesz długo nęcił na głębokiej wodzie. Może leszcz podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Zyzdrój Mały w tym roku to wielkie rozczarowanie - właśnie wróciłem z ośmiodniowego urlopu (ze spinem) "Na Cyplu" i nie uwidziałem żadnego nawet krótkiego szczupaka jak i pozostali wędkujący z ośrodka. Dodam jedynie, że od kilku lat regularnie spędzam tam urlop i zawsze te kilka dziennie mniejszych czy większych (raczej mniejszych) szczupłych udawało się złowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 31 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Jacenty z nieba mi spadłeś jutro się tam miałem wybrać na dętkę, bo na tą chwilę jedynie po nieszczęsnym kierwiku pływałem. Tutaj okonia zero, szczupaka zero. Z tego co się dowiedziałem to nie jest tak źle, bo w zeszłym roku 3 razy siaty stawiali a w tym nie ????. Jestem rozczarowany i po twoim wpisie, to chyba się na mazowieckie Świętajno wybiorę koło racibora. Tam jeszcze jakaś ryba jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentnooki Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 PanowieSiaty były są i będą na tych jeziorach i dopóki tak jest że są tam rybacy to takie mamy wyniki. W internecie gdzieś wyczytałem, że sandacze na mokrym się skończyły. Chyba postawie na Zyzdrój Mały. Ktoś się orientuje czy jest dojazd samochodem do śluzy w południowej części? Tam chciałbym się zrzucać z belly. Ewentualnie czy gdzieś w tych okolicach jest miejsce gdzie można podjechać blisko samochodem?Podaj źródło tej informacji o Mokrym i sandaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi