gorgol Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Witam,panowie mam zamiar zakupic którąś z owych konsol,,,jako ze idzie zima,,,pstrągi od lutego....więc wieczory długie....i zastanawiam sie która z nich wybrać,Plejak 3, wiadome wszedzie go pełno i dobrze rozreklamowany,,,,od biedy i gry z dwójki podejdą,filmów nie będe na nim oglądał,a internet to tylko na kompie.....Znowu,Xbox-a podobno mozna przerobic,i gry za mniej,jak pól darmo mozna dostac wiec prosił bym o radę i kilka słów za i przeciw o jednej i drugiej.dzieki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Bierz plejke. Gierki z 2 nie chodza...ale na 3 jest multum... i ma blu raya...3 tez Da sie przerobic ale tylko ta z softem 3.55 i nizej... Edytowane 25 Października 2012 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Tylko Play Station Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Zależy co kto lubi ja mam X-box i nie nażekam. Tak jak napisał kolega Tomasz eS pleya też można przerobić a jego atutem jest to, że ma blue-ray.Tylko czy ma służyć do grania czy do oglądania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Czesc bierz PS3 dokupujesz twardziela i oglądasz najnowsze filmy na TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 @ gorgol: Kieruj się listą dostępnych gier, w szczególności, tzw. exclusive' ów. Wybierz to, co Tobie pasuje. A jest z czego wybierać, bo obie platformy są już ładnych parę lat na rynku. Od 2007 r. jestem szczęśliwym posiadaczem ps3 (już czwartej, zdaje się ) i w żadnym razie nie zamieniłbym jej na x' a. Konsola MS nie ma niczego, co przeważałoby na jej korzyść. Wręcz przeciwnie, no ale w moim przypadku zaważył właśnie line up, bd, kultura pracy, bezawaryjność (w porównaniu do klocka), wygląd i to, co wtedy dostawało się w pudełku. Co do ewentualnej kradzieży gier, to mówię kategorycznie NIE. Oryginały muszą być i basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Witam,konsola jedna jak i druga ma mi słuzyc TYLKO I WYŁĄCZNIE DO GRANIA,i własnie raczej na X-a przemawia dostepnosc gier,bo z tego co sie orientuje,to wiekszą biblioteke z grami posiada X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 mam ps3 i nie zaluje (br, bardziej mi pasi kontroler ps, w kpl net etc - w x chyba trzeba jakies moduly dokupowac ps ma wszystko od razu), ale nie wykluczam kupna x bo kinect chyba lepszy od tego wynalazku z ps3. przy okazji chyba bede musial nowy av receiver kupic bo mi sie hdmi pokonczyly... Ps 90% znajomych ma x - ze wzgledu na piraty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 @ gooral: Kinect to crap dla każuali. Move też nie jest jakiś tam znowu rewelacyjny, ale potencjał patentu wykracza poza potrzeby niedzielnego gracza U mnie praktycznie nikt nie śmiga już na x'ach - albo się RRODowały, albo zostały sprzedane w obawie o tę "czerwonkę". Te 90% to dzieciaki na utrzymaniu rodziców, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 tych 90% to kolesie mieszkajacy za granica (w sensie taka nowa konsola to nie jest duzy wydatek o grach nie wspominajac) i majacy 30 lat+....co zlego w kazulalowaniu? (nie zulowaniu... ja kiedys gralem duzo, ale juz mi przechodzi - battlefielda3 przechodze od stycznia to chyba pokazuje moje cisnienia na granie teraz. (we wszystkie gry gram na najwyzszym poziomie takiego MOH - tego co sie latalo helikopterem nie wiem pewnie juz 3 nowe wyszly to przeszedlem w 2 czy 3 wieczory....). tylko w fallouta potrafie sie zasiedziec np kilka dni pod rzad po 7-8h dziennie... Nowe gry to straszny szajs (zwlaszcza jak nei grasz online).Ostatni fajny fpp to chyba bulletstorm a taki "normalny" to MOH airborne. Mam kilku znajomych, ktorzy kupili x i kinecta tylko do grania przy piwku - nie trzeba nikogo uczyc obslugi kontrolera etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 (edytowane) No właśnie - to nieduży wydatek, zwłaszcza za granicą. Takie podejście dorosłych ludzi, których stać na zakup sprzętu i gier, ale wolą zwyczajnie kraść, budzi we mnie niesmak Co złego? Najzupełniej nic. Sam powoli przechodzę z hardkorowego giercowania na miękką stornę barykady, ale sprzęty do kicania przez telewizorem wciąż wywołują uśmiech politowania. I nie piłem do Ciebie, bo niby skąd miałbym wiedzieć, jak grasz/ grałeś, a do wynalazku jakim jest kinect od MS, czytaj marna kopia Wii i później Move' a. Z tymi grami, to nie do końca tak jest - wciąż wychodzą cacka, ale robi je zaledwie kilka ekip, na których zawsze można polegać - Naughty Dog, Criterion. Z kolei inne dają boleśnie dupy, patrz Blizzard, a właściwie Bli$$ard skundlony przez Activision. W FPSach, od MW1 panuje stagnacja, powielanie schematów, odcinanie kuponów... W skrócie nudą wieje. Liczę, że FC3 sporo namiesza. Klimat kapitalny. Oby nie powielił upadku FC2, który w kategorii nuda globalna zajmuje jedno z najwyższych miejsc. Preferencje, co do typu gier to jedno, ale kunszt jest obiektywny. Apropos, za 2 dni wychodzi nowy Burnout Paradise, tj. Need for Speed Wchodzisz w to? Edytowane 29 Października 2012 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Darku jezeli ma byc tylko do grania to tylko xbox. mialem xboxa 360 , u kolegii gralem na plejaku.Jesli chodzi o pady to plej moze sie schowac.Sa tak jebitnie niewygodne ze szok palce spadaja slizgaja sie.darek ty masz lapy jak kowal wiec bierz xboxa tam masz super pad co lezy w lapie zajebiscie i nie bedziesz sie wkurzal podczas gry i szybkiej akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Co do grania w piraty to sam nie wiem - niech pierwszy rzuci kamien kto kupuje wszystkie swoje plyty i nie oglada filmow sciagnietych/online...z pada ps3 spadaja rece?????????????? w zyciu mi sie nie zdazylo.....Co do gierek nowych to cisnienie mi dawno spadlo - nie kupuje gier juz niemal wcale (w irlandii sa wyporzyczalnie jak mam kupic gre za 50 euro, przejsc ja w tydzien i odsprzedac za 20 euro to wole ja porzyczyc na 7 nocy (czyli8 dni) za 8 euro. Albo poczekac kilka tygodni/miesiecy i kupic uzywke za 20 (lub nowke tutaj sa czasami takie dziwne akcje, ze nowa gra kosztuje 19 euro a uzywka identyczna 22 euro na przyklad... z wyscigowek ciagle gram w motorstorm pacific rift i mi styka generalnie na poczatku jak mialem ps3 to kupowalem/porzyczalem kazda gre a teraz to jakbym mial 5 gier to bym chyba wszystko ogarnal:pacyfic rifta+nowsza wersje do scigania, bulletstorma do mp/posmiania sie, new vegas do pogrania samemu i moze cos do kinecta (jakbym mial x) sportowa czy cos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 No właśnie - to nieduży wydatek, zwłaszcza za granicą. Takie podejście dorosłych ludzi, których stać na zakup sprzętu i gier, ale wolą zwyczajnie kraść, budzi we mnie niesmak DIENEKES powiem Ci tak - jesli maiłbym pewnośc ze przeróbka na piraty mojego ps-a nie zaszkodzi to zrobiłbym to bo cena za nową gre 250 zł to skandal, nawet jak kogos stać to wg mnie taka gra nie powinna kosztowac nie wiecej niż 100/120 zł ps ja mam ps3 ale nie moge stwierdzić co lepsze, bo na innych konsolwach grałem mało ( ale np kinect jest lepszy niż move ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 (edytowane) @ Grunwald1980: Ja to samo mógłbym powiedzieć o padach od x'a, Nie napisałem z jednej prostej przyczyny, mianowicie to kwestia wysoce subiektywna i gorgol może jej nie podzielić. Jak dodamy do tego fanboizm posiadaczy jednej lub drugiej konsoli, to się nam OP pogubi. Tu trzeba o obiektywnych kwestiach traktować, a nie jak co komu leży Z multiplatformami bywa różnie, raz jeden wygląda lepiej tu, raz tam. Dlatego pisałem o grach na wyłączność, to one winny być języczkiem u wagi. Reszta, IMHO, nie ma znaczenia, bo jak coś jest multiplatformowe, to i jest przeważnie na PC, a ten graficznie dyma wszystkie konsole. Proste? I darujmy sobie te filmiki z porównania grafik. Nie zapomnę, jak gametrailers chciało ludziom wmówić, że GRID na ps3 ma nie tylko gorszą grafikę, ale i fizykę kolizji. Smrodu było co nie miara, jak się okazało, że obydwie próbki pochodziły z ps3. Skurwys*ny @ Gooral: To w kogo mam rzucić? @ Jeziorm 1: 250 zł za nową grę? Te czasy mamy dawno za sobą. Ba, nawet w 2007 r. nówki w dniu premiery zaczynały się od 200 zł. Nie mniej jednak, zgodzę się z tym, że to zdecydowanie za dużo, przynajmniej w wypadku większości gier. Zwłaszcza co do multiplatformersów, które na PieCa wychodzą za połowę ceny gry na konsole. Chore? Owszem. Jest jednak jedno "ale". Nikt Ci ręki nie wykręca i grać nie musisz. Nie masz kasy? Nie grasz. Nie stać kogoś na nówkę? Niech kupi używkę albo skorzysta z wypożyczalni (bez zbędnego wdawania się w kwestię legalności takiego rozwiązania...). Proste. A skoro jesteśmy na forum wędkarskim: jak kogoś nie stać na kij z pracowni, to co, może iść i go za przeproszeniem, zajeb*ć??? Bo jego zdaniem jest za drogi??? Powalające podejście do sprawy , które niestety dominuje w naszym wspaniałym, tfu, narodzie. "Ukradnę, bo jest za drogie." I właśnie to jest jedną z przyczyn wysokich cen gier - bo producent/ wydawca musi wyjść na swoje i skalkulować, że zawsze znajdzie się armia złodziei, którzy z frazesami słuszności i sprawiedliwości na pysku ukradną kolejny produkt. Peace, I'm out Edytowane 30 Października 2012 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 co do pada to mialem ps2 pozniej przeskoczylem na xbox360 nastepnie z braku checi do grania dalem komus teraz po 2 latach na powrot kupilem ps2 jednak na 42' obraz jest jak na c64 i moge smialo powiedziec ze palce z tych cyckow na padach do ps spadaja bo sie slizgaja tak jest troche ni w piz..e ni w oko zrobiony.pad xboxa trzymasz tak ze palce intuicyjnie leza tam gdzie maja lezec.proponuje przyje..ac w jakas fifke i sparwdzic samemu tym bardziej gorgol ma lapy jak ogr (czyt. wielkie) najlepiej dareczku przytnij u kogos w x-a i ps-a i bedziesz mogl sam zdecydowac.a ogolnie bierz co tansze i gdzie bedziesz mial lepszy dostep do piratow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 (edytowane) może się kumuś to info przydaNie wiem czy wiecie, ale przedłużajac umowę w Orange można dostać PS3 z fifą 13 zamiast telefonu. Nie wiem jak z oferta dla klientów indywidualnych, ale dla firm taka opcja istnieje. Edytowane 30 Października 2012 przez Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 @ Jeziorm 1: 250 zł za nową grę? Te czasy mamy dawno za sobą. Ba, nawet w 2007 r. nówki w dniu premiery zaczynały się od 200 zł. Nie mniej jednak, zgodzę się z tym, że to zdecydowanie za dużo, przynajmniej w wypadku większości gier. Zwłaszcza co do multiplatformersów, które na PieCa wychodzą za połowę ceny gry na konsole. Chore? Owszem. widze kolega nie na czasie http://allegro.pl/assassin-s-creed-iii-3-pl-dlc-zamow-juz-w-wa-i2728021656.html http://allegro.pl/hitman-absolution-rozgrzeszenie-ed-zawodowca-ps3-i2737839776.html http://allegro.pl/medal-of-honor-warfighter-pl-dlc-steelbox-x360-i2739813169.html podesłać jeszcze pare ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Brat zamawiał premiery to wychodziło około 200zł z wysyłką i zawsze kilka dni przed Były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Skąd zamawiał? Mozesz podac źródło bo jedna pozycje mnie intetesuje i byc może beda mieli taniej... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Ja rowniez stane po stronie PS3. Mam gram i nie narzekam. Wlasnie przed godzinka kupilem Assassins Creed III ktory ma dzisiaj premiere. Jesli chodzi o pada to nigdy problemow nie mialem. Kumple maja i xboxa und ps3 i zdania sa podzielone jak u kierwcow Audi i BMW wiec przejdz sie do media i sam porownaj co lepiej lezy w lapie i portfelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Skąd zamawiał? Mozesz podac źródło bo jedna pozycje mnie intetesuje i byc może beda mieli taniej... pzdr Teraz wchodzę w linki - mówicie o PS3? Ja pisałem o grach na X-a. Brat miał i PS3 i różne Xboxy i aktualnie ma X'360 i nie chce PS3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 (edytowane) podesłać jeszcze pare ?? Możesz, tylko po co? Żeby pokazać, że jesteś na czasie? Jak dla mnie, podesłałeś wystarczająco dużo :lol: Pierwszy przykład - gra za 215 zł, czyli bliżej jej do tego, o czym pisałem (200 zł), niż do Twoich 250 zł. Tak? Druga i trzecia to edycje limitowane, które zawsze są droższe Mam ps3 od 2007 r., praktycznie wszystko, co mnie interesowało, brałem w dniu premiery i o ile nie były to limitki bądź kolekcjonerki, płaciłem ok. 190 zł. No ale to pewnie dlatego, że nie byłem na czasie Edytka, coby nie być gołosłownym: Dziś mamy dzień premiery NFS:MW, proszę : http://allegro.pl/ne...2752651557.html A może jeszcze taniej: http://allegro.pl/nfs-most-wanted-pl-od-reki-ps3-move-games-master-i2758240971.html 180 zł za nówkę sztukę. Day 1. I to mega hit. Ba, czasy gdy internet był jedyną tanią metą na gry też już dawno minęły. Jeśli mnie pamięć nie myli, ok. 2009-2010 w warszawskich MM potrafili zasunąć ceny na grę w dniu premiery na poziomie 160-180 zł Jakby nie podejść do tematu, to dobre 2-3 lata temu było. Edytowane 31 Października 2012 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 rozumiem że koszty przesyłki kolegi nie obowiazują ?? zbedna dyskusja , dla mnie gry są za drogie i normalne jest że każdy kombinuje jak je zdobyć taniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Widzę, że chwytasz się wszystkiego, by wyszło na Twoje. Sęk w tym, że nawet z przesyłką kurierską pobraniową nie dojedziesz do tych 250 zł. Polemizować to można, owszem, ale nie z faktami. A te są takie, że odkąd pamiętam, bez trudu można znaleźć było nówki w dniu premiery za 180 zł. I to "na mieście", więc koszty przesyłki odpadały. Co do jednego się zgodzę, "dyskusja" z kimś, kto nie wie o czym pisze i uważa, że kradzież jest normalna, jest zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi