Skocz do zawartości

Plejak 3 czy XBOX 360

gorgol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,panowie mam zamiar zakupic którąś z owych konsol,,,jako ze idzie zima,,,pstrągi od lutego....więc wieczory długie....i zastanawiam sie która z nich wybrać,

Plejak 3, wiadome wszedzie go pełno i dobrze rozreklamowany,,,,od biedy i gry z dwójki podejdą,filmów nie będe na nim oglądał,a internet to tylko na kompie.....

Znowu,Xbox-a podobno mozna przerobic,i gry za mniej,jak pól darmo mozna dostac :rolleyes: wiec prosił bym o radę i kilka słów za i przeciw o jednej i drugiej.dzieki i pozdrawiam.

@ gorgol: Kieruj się listą dostępnych gier, w szczególności, tzw. exclusive' ów. Wybierz to, co Tobie pasuje. A jest z czego wybierać, bo obie platformy są już ładnych parę lat na rynku. Od 2007 r. jestem szczęśliwym posiadaczem ps3 (już czwartej, zdaje się :D ) i w żadnym razie nie zamieniłbym jej na x' a. Konsola MS nie ma niczego, co przeważałoby na jej korzyść. Wręcz przeciwnie, no ale w moim przypadku zaważył właśnie line up, bd, kultura pracy, bezawaryjność (w porównaniu do klocka), wygląd i to, co wtedy dostawało się w pudełku.

Co do ewentualnej kradzieży gier, to mówię kategorycznie NIE. Oryginały muszą być i basta.

mam ps3 i nie zaluje (br, bardziej mi pasi kontroler ps, w kpl net etc - w x chyba trzeba jakies moduly dokupowac ps ma wszystko od razu), ale nie wykluczam kupna x bo kinect chyba lepszy od tego wynalazku z ps3. przy okazji chyba bede musial nowy av receiver kupic bo mi sie hdmi pokonczyly... ;)

Ps 90% znajomych ma x - ze wzgledu na piraty....

@ gooral: Kinect to crap dla każuali. Move też nie jest jakiś tam znowu rewelacyjny, ale potencjał patentu wykracza poza potrzeby niedzielnego gracza ;) U mnie praktycznie nikt nie śmiga już na x'ach - albo się RRODowały, albo zostały sprzedane w obawie o tę "czerwonkę". Te 90% to dzieciaki na utrzymaniu rodziców, czy jak? :lol:

tych 90% to kolesie mieszkajacy za granica (w sensie taka nowa konsola to nie jest duzy wydatek o grach nie wspominajac) i majacy 30 lat+....

co zlego w kazulalowaniu? ;) (nie zulowaniu... ;) ja kiedys gralem duzo, ale juz mi przechodzi - battlefielda3 przechodze od stycznia to chyba pokazuje moje cisnienia na granie teraz. (we wszystkie gry gram na najwyzszym poziomie takiego MOH - tego co sie latalo helikopterem nie wiem pewnie juz 3 nowe wyszly to przeszedlem w 2 czy 3 wieczory....). tylko w fallouta potrafie sie zasiedziec np kilka dni pod rzad po 7-8h dziennie... Nowe gry to straszny szajs (zwlaszcza jak nei grasz online).

Ostatni fajny fpp to chyba bulletstorm a taki "normalny" to MOH airborne. Mam kilku znajomych, ktorzy kupili x i kinecta tylko do grania przy piwku - nie trzeba nikogo uczyc obslugi kontrolera etc...

No właśnie - to nieduży wydatek, zwłaszcza za granicą. Takie podejście dorosłych ludzi, których stać na zakup sprzętu i gier, ale wolą zwyczajnie kraść, budzi we mnie niesmak :angry:

Co złego? Najzupełniej nic. Sam powoli przechodzę z hardkorowego giercowania na miękką stornę barykady, ale sprzęty do kicania przez telewizorem wciąż wywołują uśmiech politowania. I nie piłem do Ciebie, bo niby skąd miałbym wiedzieć, jak grasz/ grałeś, a do wynalazku jakim jest kinect od MS, czytaj marna kopia Wii i później Move' a. Z tymi grami, to nie do końca tak jest - wciąż wychodzą cacka, ale robi je zaledwie kilka ekip, na których zawsze można polegać - Naughty Dog, Criterion. Z kolei inne dają boleśnie dupy, patrz Blizzard, a właściwie Bli$$ard skundlony przez Activision. W FPSach, od MW1 panuje stagnacja, powielanie schematów, odcinanie kuponów... W skrócie nudą wieje. Liczę, że FC3 sporo namiesza. Klimat kapitalny. Oby nie powielił upadku FC2, który w kategorii nuda globalna zajmuje jedno z najwyższych miejsc.

Preferencje, co do typu gier to jedno, ale kunszt jest obiektywny. Apropos, za 2 dni wychodzi nowy Burnout Paradise, tj. Need for Speed :P Wchodzisz w to?

Edytowane przez Dienekes

Darku jezeli ma byc tylko do grania to tylko xbox.

mialem xboxa 360 , u kolegii gralem na plejaku.Jesli chodzi o pady to plej moze sie schowac.Sa tak jebitnie niewygodne ze szok palce spadaja slizgaja sie.darek ty masz lapy jak kowal :) wiec bierz xboxa tam masz super pad co lezy w lapie zajebiscie i nie bedziesz sie wkurzal podczas gry i szybkiej akcji

Co do grania w piraty to sam nie wiem - niech pierwszy rzuci kamien kto kupuje wszystkie swoje plyty i nie oglada filmow sciagnietych/online...

z pada ps3 spadaja rece?????????????? w zyciu mi sie nie zdazylo.....

Co do gierek nowych to cisnienie mi dawno spadlo - nie kupuje gier juz niemal wcale (w irlandii sa wyporzyczalnie jak mam kupic gre za 50 euro, przejsc ja w tydzien i odsprzedac za 20 euro to wole ja porzyczyc na 7 nocy (czyli8 dni) za 8 euro. Albo poczekac kilka tygodni/miesiecy i kupic uzywke za 20 (lub nowke tutaj sa czasami takie dziwne akcje, ze nowa gra kosztuje 19 euro a uzywka identyczna 22 euro na przyklad... ;)

z wyscigowek ciagle gram w motorstorm pacific rift i mi styka ;)

generalnie na poczatku jak mialem ps3 to kupowalem/porzyczalem kazda gre a teraz to jakbym mial 5 gier to bym chyba wszystko ogarnal:

pacyfic rifta+nowsza wersje do scigania, bulletstorma do mp/posmiania sie, new vegas do pogrania samemu i moze cos do kinecta (jakbym mial x) sportowa czy cos.

No właśnie - to nieduży wydatek, zwłaszcza za granicą. Takie podejście dorosłych ludzi, których stać na zakup sprzętu i gier, ale wolą zwyczajnie kraść, budzi we mnie niesmak :angry:

DIENEKES powiem Ci tak - jesli maiłbym pewnośc ze przeróbka na piraty mojego ps-a nie zaszkodzi to zrobiłbym to bo cena za nową gre 250 zł to skandal, nawet jak kogos stać to wg mnie taka gra nie powinna kosztowac nie wiecej niż 100/120 zł

ps ja mam ps3 ale nie moge stwierdzić co lepsze, bo na innych konsolwach grałem mało ( ale np kinect jest lepszy niż move )

@ Grunwald1980: Ja to samo mógłbym powiedzieć o padach od x'a, Nie napisałem z jednej prostej przyczyny, mianowicie to kwestia wysoce subiektywna i gorgol może jej nie podzielić. Jak dodamy do tego fanboizm posiadaczy jednej lub drugiej konsoli, to się nam OP pogubi. Tu trzeba o obiektywnych kwestiach traktować, a nie jak co komu leży :D Z multiplatformami bywa różnie, raz jeden wygląda lepiej tu, raz tam. Dlatego pisałem o grach na wyłączność, to one winny być języczkiem u wagi. Reszta, IMHO, nie ma znaczenia, bo jak coś jest multiplatformowe, to i jest przeważnie na PC, a ten graficznie dyma wszystkie konsole. Proste? I darujmy sobie te filmiki z porównania grafik. Nie zapomnę, jak gametrailers chciało ludziom wmówić, że GRID na ps3 ma nie tylko gorszą grafikę, ale i fizykę kolizji. Smrodu było co nie miara, jak się okazało, że obydwie próbki pochodziły z ps3. Skurwys*ny :angry:

@ Gooral: To w kogo mam rzucić? B)

@ Jeziorm 1: 250 zł za nową grę? Te czasy mamy dawno za sobą. Ba, nawet w 2007 r. nówki w dniu premiery zaczynały się od 200 zł. Nie mniej jednak, zgodzę się z tym, że to zdecydowanie za dużo, przynajmniej w wypadku większości gier. Zwłaszcza co do multiplatformersów, które na PieCa wychodzą za połowę ceny gry na konsole. Chore? Owszem.

Jest jednak jedno "ale". Nikt Ci ręki nie wykręca i grać nie musisz. Nie masz kasy? Nie grasz. Nie stać kogoś na nówkę? Niech kupi używkę albo skorzysta z wypożyczalni (bez zbędnego wdawania się w kwestię legalności takiego rozwiązania...). Proste. A skoro jesteśmy na forum wędkarskim: jak kogoś nie stać na kij z pracowni, to co, może iść i go za przeproszeniem, zajeb*ć??? Bo jego zdaniem jest za drogi??? Powalające podejście do sprawy :rolleyes: , które niestety dominuje w naszym wspaniałym, tfu, narodzie. "Ukradnę, bo jest za drogie." I właśnie to jest jedną z przyczyn wysokich cen gier - bo producent/ wydawca musi wyjść na swoje i skalkulować, że zawsze znajdzie się armia złodziei, którzy z frazesami słuszności i sprawiedliwości na pysku ukradną kolejny produkt.

Peace, I'm out :lol:

Edytowane przez Dienekes

co do pada to mialem ps2 pozniej przeskoczylem na xbox360 nastepnie z braku checi do grania dalem komus teraz po 2 latach na powrot kupilem ps2 jednak na 42' obraz jest jak na c64 i moge smialo powiedziec ze palce z tych cyckow na padach do ps spadaja bo sie slizgaja tak jest troche ni w piz..e ni w oko zrobiony.pad xboxa trzymasz tak ze palce intuicyjnie leza tam gdzie maja lezec.proponuje przyje..ac w jakas fifke i sparwdzic samemu tym bardziej gorgol ma lapy jak ogr :) (czyt. wielkie) najlepiej dareczku przytnij u kogos w x-a i ps-a i bedziesz mogl sam zdecydowac.a ogolnie bierz co tansze i gdzie bedziesz mial lepszy dostep do piratow

może się kumuś to info przyda

Nie wiem czy wiecie, ale przedłużajac umowę w Orange można dostać PS3 z fifą 13 zamiast telefonu. Nie wiem jak z oferta dla klientów indywidualnych, ale dla firm taka opcja istnieje.

Edytowane przez Jack__Daniels

@ Jeziorm 1: 250 zł za nową grę? Te czasy mamy dawno za sobą. Ba, nawet w 2007 r. nówki w dniu premiery zaczynały się od 200 zł. Nie mniej jednak, zgodzę się z tym, że to zdecydowanie za dużo, przynajmniej w wypadku większości gier. Zwłaszcza co do multiplatformersów, które na PieCa wychodzą za połowę ceny gry na konsole. Chore? Owszem.

widze kolega nie na czasie :)

http://allegro.pl/assassin-s-creed-iii-3-pl-dlc-zamow-juz-w-wa-i2728021656.html

http://allegro.pl/hitman-absolution-rozgrzeszenie-ed-zawodowca-ps3-i2737839776.html

http://allegro.pl/medal-of-honor-warfighter-pl-dlc-steelbox-x360-i2739813169.html

podesłać jeszcze pare ??

Ja rowniez stane po stronie PS3. Mam gram i nie narzekam. Wlasnie przed godzinka kupilem Assassins Creed III ktory ma dzisiaj premiere. Jesli chodzi o pada to nigdy problemow nie mialem. Kumple maja i xboxa und ps3 i zdania sa podzielone jak u kierwcow Audi i BMW wiec przejdz sie do media i sam porownaj co lepiej lezy w lapie i portfelu.

Skąd zamawiał?

Mozesz podac źródło bo jedna pozycje mnie intetesuje i byc może beda mieli taniej...

pzdr

Teraz wchodzę w linki - mówicie o PS3? Ja pisałem o grach na X-a.

Brat miał i PS3 i różne Xboxy i aktualnie ma X'360 i nie chce PS3 ;)

podesłać jeszcze pare ??

Możesz, tylko po co? Żeby pokazać, że jesteś na czasie? Jak dla mnie, podesłałeś wystarczająco dużo :lol: :lol: :lol: Pierwszy przykład - gra za 215 zł, czyli bliżej jej do tego, o czym pisałem (200 zł), niż do Twoich 250 zł. Tak? Druga i trzecia to edycje limitowane, które zawsze są droższe :rolleyes: Mam ps3 od 2007 r., praktycznie wszystko, co mnie interesowało, brałem w dniu premiery i o ile nie były to limitki bądź kolekcjonerki, płaciłem ok. 190 zł. No ale to pewnie dlatego, że nie byłem na czasie :lol:

Edytka, coby nie być gołosłownym:

Dziś mamy dzień premiery NFS:MW, proszę : http://allegro.pl/ne...2752651557.html

A może jeszcze taniej: http://allegro.pl/nfs-most-wanted-pl-od-reki-ps3-move-games-master-i2758240971.html 180 zł za nówkę sztukę. Day 1. I to mega hit.

Ba, czasy gdy internet był jedyną tanią metą na gry też już dawno minęły. Jeśli mnie pamięć nie myli, ok. 2009-2010 w warszawskich MM potrafili zasunąć ceny na grę w dniu premiery na poziomie 160-180 zł :) Jakby nie podejść do tematu, to dobre 2-3 lata temu było.

Edytowane przez Dienekes

Widzę, że chwytasz się wszystkiego, by wyszło na Twoje. Sęk w tym, że nawet z przesyłką kurierską pobraniową nie dojedziesz do tych 250 zł. Polemizować to można, owszem, ale nie z faktami. A te są takie, że odkąd pamiętam, bez trudu można znaleźć było nówki w dniu premiery za 180 zł. I to "na mieście", więc koszty przesyłki odpadały.

Co do jednego się zgodzę, "dyskusja" z kimś, kto nie wie o czym pisze i uważa, że kradzież jest normalna, jest zbędna.