tpe Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Kilka lat temu, przez dwa sezony, używałem Certate 3000. Łowiło się tą Ceratą bardzo fajnie do czasu, aż po kilku zachlapaniach przez morska falę odmówiło współpracy łożysko oporowe. Co niestety przyniosło utratę kilku bassów i łososi.Potem przyszła fascynacja Shimano SW. W moim arsenale znalazły się TP SW i Stella SW. Maszyny Shimano dają rady, ale ważą po 350 g. Po całodziennym śmiganiu czuć to w łapach.W kwietniu tego roku łowiłem w moich miejscówkach z Jelmerem, znanym w Holandii łowcą bassów. Jego podstawowym kołowrotkiem do bassowania była nowa Certate Mag Seal. Niedawno Jelmer na swoim blogu zdał relację z dwuletniego użytkowania nowej Certate w słonej wodzie oraz z tego jak przeszła pierwszy profesjonalny serwis (Mag Seal!)Okazało się, że Mag Seal nie zabezpieczył w 100% wnętrzności kołowrotka przed korozją. Serwis jednak stanął na wysokości zadania i Certate Jermera i jego kolegi znowu pracuje jak nowa. http://labraxsquad.t...two-years-later Może wrócę znowu do Certate? A jakie są Wasze wrażenia z użytkowania Certate Mag Seal? Edytowane 25 Października 2012 przez tpe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Ja zaczynałem od SZYMAŃCÓW (choć mam jeszcze co niektóre) to od paru lat skłaniam się do CERATEK ale tylko z pierwszego wypustu(granatowe). Jak na razie mnie nie zawodzą, trzeba tylko o nie zadbać na bieżąco a odwdzięczą się w najtrudniejszych chwilach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 A ja miałem granatowe certate, ale sprzedałem i kupiłem Tournamenty i jestem bardziej z nich zadowolony. odnośnie wody morskiej Tournamenty były również w wersjach Salt Water Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Ja zaczynałem od SZYMAŃCÓW (choć mam jeszcze co niektóre) to od paru lat skłaniam się do CERATEK ale tylko z pierwszego wypustu(granatowe). Jak na razie mnie nie zawodzą, trzeba tylko o nie zadbać na bieżąco a odwdzięczą się w najtrudniejszych chwilach . Tak jak pisałem granatowe odpadają... Kołowrotek na morze musi być szczelny, a stara Certate ma perforowaną dupkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Kołowrotek na morze musi być szczelny... A ja myślę, że ważniejsze by był najbardziej "nierdzewny" jak to tylko możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Kołowrotek na morze musi być szczelny... A ja myślę, że ważniejsze by był najbardziej "nierdzewny" jak to tylko możliwe... To swoją drogą Optymalne byłoby połączenie tych dwóch cech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi