Skocz do zawartości

Urodzinowy Kijek

rafaelo1996

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich I zwracam sie do was z proźbą w wybraniu Kijka. Niedługo mam urodzinki w listopadzie i chciałbym zakupic jakiś kijek o dlugosci od 2.3 do 2.7 max . Kij ma służyć do łapania z brzegu na : małe woblerki od 2cm do 5cm max. Na gumki na glowce 10 g najwiecej. Zamierzam nim łapac klenie/jazie na wobki/bromby.Okonie na paprochy tak ja wspomnialem o długosci 3/5Cm glowkaach od 2 do 10 G. Sporadycznie bolenie i sandacze . Kij chcialbym przeznaczyc 160Zł Nie wiecej. Wiem ze kij nie moze byc na wszystkie gatunki ryb ale jest na tym forum tylu specow wiec moze cos dobiora w tym budżecie bo niestety wiecej pieniedzy niemam. Jeszcze jak by To byl kij z akcja paraboliczna to bylo by pieknie. Ale wiem ze ciezko bedzie cos takiego znalezc wiec nie musi byc.Będe łapał na odrze roznego rodzaju przelewach kanałach sporadycznie na jeziorkach :) Z góry dziekuje za pomoc !

Edytowane przez rafaelo1996

Miałem Dragona Express 5-25g - na bolka ok, klenie też nim łowiłem na większe wobki. Nie wiem czy jest model do 18g - jeśli tak to powinieneś być zadowolony. Taki uniwersał na rzekę i cena ok.

Coś takiego myślę, że będzie ok - kij do woblerków itp. różni się od kija do gumek itp. Ale tym połowisz i okonie i klenie i jazie i bolki (choć przy większych może być jazda):

http://allegro.pl/wedka-dragon-express-spinn-2-75m-4-20g-i2683933424.html

Edytowane przez wobler129