rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich I zwracam sie do was z proźbą w wybraniu Kijka. Niedługo mam urodzinki w listopadzie i chciałbym zakupic jakiś kijek o dlugosci od 2.3 do 2.7 max . Kij ma służyć do łapania z brzegu na : małe woblerki od 2cm do 5cm max. Na gumki na glowce 10 g najwiecej. Zamierzam nim łapac klenie/jazie na wobki/bromby.Okonie na paprochy tak ja wspomnialem o długosci 3/5Cm glowkaach od 2 do 10 G. Sporadycznie bolenie i sandacze . Kij chcialbym przeznaczyc 160Zł Nie wiecej. Wiem ze kij nie moze byc na wszystkie gatunki ryb ale jest na tym forum tylu specow wiec moze cos dobiora w tym budżecie bo niestety wiecej pieniedzy niemam. Jeszcze jak by To byl kij z akcja paraboliczna to bylo by pieknie. Ale wiem ze ciezko bedzie cos takiego znalezc wiec nie musi byc.Będe łapał na odrze roznego rodzaju przelewach kanałach sporadycznie na jeziorkach Z góry dziekuje za pomoc ! Edytowane 25 Października 2012 przez rafaelo1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Bardzo dużo dużych liter, dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 O kuźwa...klenie i okonie na smużaki , bolenie , sandacze , szczupaki.Dla mnie to 4 wędki ;D Nie wiem czy da się to pogodzić jedną sztuką , cudotwórcą nikt nie jest :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Czytaj maniek uwaznie przyłowem moze byc szczupak raczej rzadko Glownie pod okonia klenia i bolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Tomek sry nwm tak jakoś napisalem zaraz edytuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Szukaj jakiegos dragona milenium 5-25 moze byc trout....kumpel za tyle w sklepie kupil, ja kiedys mialem jeden kij wlasnie w takiej gramaturze a lapalem tyle ryb co teraz... kiedys sobie chlopak pokompletuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Juz myśle ze czyta sie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 hmm w takim budżecie to ciężko będzie o coś fajnego ...może taki travel http://jerkbait.pl/topic/18254-przynety-bolen-sandacz-i-pstragowo-kleniowy-travel-253cm-do-max-14gr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Zerknij sobie bo kongera black tiger czy jakoś tak . Do 18g , nie wklejanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Nie znam konkretnych modeli, ale oferta tanich wędek jest duża, musisz zrobić objazd po sklepach. Myślę że to będzie kijek do 14-18g. Kiedyś Konger miał dobre tanie modele. Może ktoś coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 O widzisz, jednak Konger. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 ten konger Black Tiger Fajny wlasnie czytalem a uzywal ktos Moze Konger Maxim Twist 2.70 dł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Maxim twist do wklejkanka , z tego co pamietam do 12 g Więc odpada Nie chcialbyś mieć bolka 70+ na wklejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Hmmmm http://www.askari.pl...nd_spinnin/559/http://www.askari.pl/product/shimano_vengeance_xt/969/ Edytowane 25 Października 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 5-30 TO zaduzo według Mnie Myslalem cos okolo 3-18 4/21 nie wiecej A co do bolka to 62 mialem na pickerze 2.7 do 5-15 g ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Wędka swiszczała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 a co do kija glownie na Klenie/jazie Okonie na paprosszka czasami an boczny Trok i Czasami na bolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Miałem Dragona Express 5-25g - na bolka ok, klenie też nim łowiłem na większe wobki. Nie wiem czy jest model do 18g - jeśli tak to powinieneś być zadowolony. Taki uniwersał na rzekę i cena ok. Coś takiego myślę, że będzie ok - kij do woblerków itp. różni się od kija do gumek itp. Ale tym połowisz i okonie i klenie i jazie i bolki (choć przy większych może być jazda):http://allegro.pl/wedka-dragon-express-spinn-2-75m-4-20g-i2683933424.html Edytowane 25 Października 2012 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) @popperCiekawa propozycja. Przydałoby się wziąć w rękę.. Edytowane 25 Października 2012 przez Tomasz K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 znalazlem 3-15 G nada sie na rzeke i kanaly ? i na bolka zeby w miare byl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 znalazlem 3-15 G nada sie na rzeke i kanaly ? i na bolka zeby w miare byl ? To chyba wklejanka. Ten co Ci podałem linka będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 ale to juz 200 zl a ja do 160 Chcialbym BO jeszcze jakis kreciolem sprawic bedzie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Z tym bolkiem to może być problem, musisz mieć żyłkę min. 0,20 jak myślisz o normalnych rybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 0.18 w zupelnosci starczy na wyregulowanym hamulcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Pogadamy za kilka lat, jak już złowisz kilka większych boleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi