Skocz do zawartości

---> Multiplikator do Sliderów <---

mleko_1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wkrótce zakupie nowy kij. Perseus do 25 gram od @Wizarda.

Obecnie mam Daiwe 100L Tournament Procaster ale chce zmienic Multiplikator na bardziej wyrafinowany.

Mam na oku:

Shimano Citica 201 D

Shimano Citica 200 D

Shimano Curado 200 D HSV

Shimano Scorpion 1001

Daiwa Rojo

Daiwa Viento

Daiwa Procaster 100HL

Ryobi Ixorne

Okuma VS Baitcaster

Tica Sculptor 101 H

Abu Garcia Revo S

Abu Garcia Revo SX

Abu Garcia Revo RSX

Chcę łowic przedewszystkim na jeziorach Szczupaki.

Przynety- Slider 7 cm Floating i inne nie przekraczajce wagi 25 gram.

Jaki Multi wybrac- tylko interesuja mnie niskoprofilowe...

Prosze o podanie wedlug Was najlepszych pozycji. Dziekuje za pomoc mleko_1

Zwracam uwagę że cześć podanych prze Ciebie kołowrotków jest na prawą rękę - revo R, curado 200 itd

Ja teraz do łowienia na małe slidery - 10 używam curado 101 - fajna maszynka, polecam, nawet będę ją wkrótce sprzedawał ze względu na przywoływanie diabła (mefista)

Witam a ja łowie sliderem 10 F i S a czasem nawet podłacze JACKA F to jaki multiplikator do tych rybek polecacie ?

Generalnie Wasz problem Panowie polega na tym, że możecie kupić prawie każdy model. Trudno powiedzieć, który jest lepszy, a który gorszy - to często sprawa indywidualnych upodobań i zasobności kieszeni. Na początek wiele osób zaczyna od ABU C3/C4. W tym roku doszedł niski profil z ABU Revo (wybór zależy od tego ile chcemy wydać - wszystkie nadają się do jerkowania). Jest wiele świetnych konstrukcji Shimano np. idealny do jerkowania wydaje się Curado 200/201 itd. itd. Stawiane przez Was pytania są zbyt ogólne bo dla mnie kluczem są takie sprawy jak:

- jaka moc wędki (czyli generalnie jaką rybę będziecie poławiać i jaką metodą)

- ile chcecie na to wydać

Mleko_1 - weź albo scorpiona albo curado 101D (w zależności od tego co masz w zasięgu ręki)

menago - Ty masz zdecydowanie łatwiejszy wybór bo takich multiplikatorów jest multum. Podaj cenę graniczną a wiele osób od razu Tobie pomoże.

Pozdrawiam

Remek