samwieszkto Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Jarku. Nie ma o co kruszyć kopii. Nikt nigdy nie powiedział że GSy to są kije brzydkie , źle zaprojektowane albo podle wykonane. Wręcz przeciwnie . Kije są dobre , mają świetny design i wykonane są starannie. Przez długi czas mój Bandit był moim ulubionym kijem i służył mi do wszystkiego ( tak jak pisałeś ) ; dawałem temu wyraz w różnych dyskusjach na obu forach. Cóż z tego skoro mi się połamał i to bez powodu .Być może to jest jedyna wada tych wędek , że co dziesiąta łamie się bez powodu. Być może ty miałeś szczęście i nie trafiłeś na taką. Ja jednak trafiłem i w moich oczach to ją dyskwalifikuje.Moja opinia nie dotyczy innych wyrobów Dragona ; miałem jeszcze wędki z lini Tythan i TD Silver edytion to są spiny i już nimi nie łowię jednak szczególnie Tytana mogę polecić każdemu na dobry początek mimo że kosztuje połowę tego co GS . Trochę wolniejsza akcja i moim zdaniem absolutna wytrzymałość na urazy. Moim zdaniem można nią z powodzeniem młócić zboże. Jednak mogę się też zgodzić że tym razem mnie przypadł jakiś wyjątkowo dobry egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 (edytowane) A za 600zł worek możliwości Nam się otwiera i mamy wybór wędek z całego świata po wędki z pracowni. Daj namiar na pracownię, co za 600pln dobrze doradzi i dobrze składa. 350-450pln to zwykły blank kosztuje. Kolejne 400pln materiały. Mamy 800zł bez robocizny.. Za 600pln kupisz uczciwy, krótki kij seryjny. Edytowane 30 Października 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Też jestem zdania że 600zł to mało jak na pracownie ale wśród tanich blanków są perełki które mimo niskiej ceny reprezentują wysoką jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinncaster Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Też jestem zdania że 600zł to mało jak na pracownie ale wśród tanich blanków są perełki które mimo niskiej ceny reprezentują wysoką jakość. Przykłady Panowie Przykłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 30 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Batson RX6 kupisz za ok. 250-300pln. Z podstawowym zbrojeniem mooooże zrobisz za 600-700pln. Powinien być lepszy niż podobny kij seryjny, z racji lepszego uzbrojenia i mocowania elementów (brak nadlewek, lepszy spacing itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 31 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Daj namiar na pracownię, co za 600pln dobrze doradzi i dobrze składa. 350-450pln to zwykły blank kosztuje. Kolejne 400pln materiały. Mamy 800zł bez robocizny.. Za 600pln kupisz uczciwy, krótki kij seryjny. O ja pier****, da sie!http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2011-03-21_dobrze_nie_znaczy_drogo&folder=artykuly&url=/artykuly.php Ja za swojego Casta w pracowni zapłaciłem 650zł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) No pewnie się i da.Weź tylko pod uwagę, że: a) to było w marcu 2011, blanki i komponenty były tańsze jest to krótki kij, krótkie blanki są tańsze, wchodzi też mniej przelotek Tu 20zł, tam 30zł i stąd się biorą te różnice, że jeden zbuduje za 600pln a drugiemu się jest ciężko w 800pln zmieścić. Swoją drogą fajny kij pozdrawiam. Edytowane 1 Listopada 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 jest taka fajna seria budgetowa od st.croix co to triumph sie wabi ... idz do sklepu, wez do reki, pomacaj, pomachaj i jak sie spodoba kup ... wedki do nieznanej metody bedziesz mogl budowac, jak sie dowiesz, czy sie podoba ... masz czas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Miałem, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guusfraba Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Witam wszystkich,mam do was pytanie, może dla niektórych banalne, ale jaką długość kija byście zaproponowali do łowienia z brzegu wisły.Na codzień łowię zwykłym spiningiem 2,7 ale chciałbym zacząć łowić metodą castingową i szczerze powiem, że trochę już nie moge się połapać co do długosci wędki castingowej. Powiem szczerze że potrzebuję wędkę z uniwersalnym wyrzutem na małe i średnie gumy. Wyczytałem że najbardziej uniwersalna będzie wędka z wyrzutem do 60g ale jaka długość 2 -2,7 ? I jakiej firmy ? jedni polecają Sportfish inni natomiast ABU bądź Dragona. Czy cena=jakość? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 MARS CAST - dlugosc wedle uznania. 2,7 lub 3,0 tylko nie sugeruj sie opisem kija (naklejka) a tym co piszą tu na forum jego uzytkownicy cena 200 pln z przeslyka (+ / - 10 pln ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Akurat ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem takiego oto Sportfisha Mars Cast 2,7m w cenie 197zł z dostawą. Nabyłem z myślą o łowieniu z brzegu, trocie w rzece, szczupaki itd. Powiem krótko, albo ktoś w fabryce niefortunnie pomylił blanki i w tej śmiesznej cenie otrzymujemy nieprzyzwoicie dobry kij albo ze starości już padło mi na zmysły Szczerze mówiąc na tę okoliczność kupie sobie jeszcze jednego na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 fakt gdyby ten kij kosztowal 2 x tyle tez by byl wart swej ceny wiec... nic nie stoi na przeszkodzie by zakupic sobie... jeszcze jeden. niech lezy. .. wszak jesc nie wola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Ja też planuje kupić ten kij z myślą o trociach w pomorskich rzekach... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 500zł na multik i wybór może paść na Dragona? Mając mniej może bym go kupił, ale mogąc wydać 5 stów - Abu Revo S bez zastanowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Chyba forumowy kolega Czoper ma Curado 201E7 wystawionego w dziale S za 450. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Jeśli ma być do przynęt powyżej 15gr to wystarczy prosty, okrągły ABU. W dziale "sprzedam" powinien być przynajmniej jeden. edit. No i jest: Abu Ambassadeur Ultracast UC 4601 C, plus kalewa.. cycuś zestaw Edytowane 13 Listopada 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi