Skocz do zawartości

pierwszy kij castingowy.

la-bazooka

Rekomendowane odpowiedzi

Jarku. Nie ma o co kruszyć kopii. Nikt nigdy nie powiedział że GSy to są kije brzydkie , źle zaprojektowane albo podle wykonane. Wręcz przeciwnie . Kije są dobre , mają świetny design i wykonane są starannie. Przez długi czas mój Bandit był moim ulubionym kijem i służył mi do wszystkiego ( tak jak pisałeś ) ; dawałem temu wyraz w różnych dyskusjach na obu forach.

Cóż z tego skoro mi się połamał i to bez powodu .

Być może to jest jedyna wada tych wędek , że co dziesiąta łamie się bez powodu. Być może ty miałeś szczęście i nie trafiłeś na taką. Ja jednak trafiłem i w moich oczach to ją dyskwalifikuje.

Moja opinia nie dotyczy innych wyrobów Dragona ; miałem jeszcze wędki z lini Tythan i TD Silver edytion to są spiny i już nimi nie łowię jednak szczególnie Tytana mogę polecić każdemu na dobry początek mimo że kosztuje połowę tego co GS . Trochę wolniejsza akcja i moim zdaniem absolutna wytrzymałość na urazy. Moim zdaniem można nią z powodzeniem młócić zboże. Jednak mogę się też zgodzić że tym razem mnie przypadł jakiś wyjątkowo dobry egzemplarz.

A za 600zł worek możliwości Nam się otwiera i mamy wybór wędek z całego świata po wędki z pracowni.

Daj namiar na pracownię, co za 600pln dobrze doradzi i dobrze składa. 350-450pln to zwykły blank kosztuje. Kolejne 400pln materiały. Mamy 800zł bez robocizny..

Za 600pln kupisz uczciwy, krótki kij seryjny.

Edytowane przez dawid_

Daj namiar na pracownię, co za 600pln dobrze doradzi i dobrze składa. 350-450pln to zwykły blank kosztuje. Kolejne 400pln materiały. Mamy 800zł bez robocizny..

Za 600pln kupisz uczciwy, krótki kij seryjny.

O ja pier****, da sie!

http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2011-03-21_dobrze_nie_znaczy_drogo&folder=artykuly&url=/artykuly.php

Ja za swojego Casta w pracowni zapłaciłem 650zł.

Pozdrawiam.

No pewnie się i da.

Weź tylko pod uwagę, że:

a) to było w marcu 2011, blanki i komponenty były tańsze

B) jest to krótki kij, krótkie blanki są tańsze, wchodzi też mniej przelotek

Tu 20zł, tam 30zł i stąd się biorą te różnice, że jeden zbuduje za 600pln a drugiemu się jest ciężko w 800pln zmieścić.

Swoją drogą fajny kij :)

pozdrawiam.

Edytowane przez dawid_

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich,

mam do was pytanie, może dla niektórych banalne, ale jaką długość kija byście zaproponowali do łowienia z brzegu wisły.

Na codzień łowię zwykłym spiningiem 2,7 ale chciałbym zacząć łowić metodą castingową i szczerze powiem, że trochę już nie moge się połapać co do długosci wędki castingowej. Powiem szczerze że potrzebuję wędkę z uniwersalnym wyrzutem na małe i średnie gumy. Wyczytałem że najbardziej uniwersalna będzie wędka z wyrzutem do 60g ale jaka długość 2 -2,7 ? I jakiej firmy ? jedni polecają Sportfish inni natomiast ABU bądź Dragona. Czy cena=jakość?

pozdrawiam

Akurat ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem takiego oto Sportfisha Mars Cast 2,7m w cenie 197zł z dostawą. Nabyłem z myślą o łowieniu z brzegu, trocie w rzece, szczupaki itd. Powiem krótko, albo ktoś w fabryce niefortunnie pomylił blanki i w tej śmiesznej cenie otrzymujemy nieprzyzwoicie dobry kij albo ze starości już padło mi na zmysły :D Szczerze mówiąc na tę okoliczność kupie sobie jeszcze jednego na zapas.

Jeśli ma być do przynęt powyżej 15gr to wystarczy prosty, okrągły ABU. W dziale "sprzedam" powinien być przynajmniej jeden.

edit.

No i jest: Abu Ambassadeur Ultracast UC 4601 C, plus kalewa.. cycuś zestaw ;)

Edytowane przez dawid_