Skocz do zawartości

Pracownia Best Rods Center, w skrócie BRC

robbox4

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem do łapy niedawno kija. Xzoga  jas -o (Robert pomóż!) .Muszę przyznać, że już się polubiliśmy. Długość jak lubię. Okolice 2,7m. Fajny grubszy uchwyt, część uchwytu powyżej mocowania kołowrotka prosta, bez żadnych zbędnych pierdół, zmian grubości, i na tyle długa, ,by szorstka łapa budowlańca objęła ją komfortowo holując rybę. Dolnik długi, do oparcia w pachwinę. Przelotki megasolidne, dwustopkowe. Wygięcie fajna parabola, sądzę, że da radę rybie zapiętej za skórkę. Wszelkie obciążanie statyczne przetrwała wzorowo. Pora na testy dynamiczne ale tego w domu się nie zrobi... B)

• 2 tygodnie później...

Ciągle zachwycony pracą kija wrzucam fotki.

Obgadywany obiekt:

post-50051-0-91411000-1373347204_thumb.jpg

Praca przy podnoszeniu obiektu od dna:

post-50051-0-78900200-1373347292_thumb.jpg

Wygięcie przy mocniejszym zezłoszczeniu obiektu. Czułem, że mogę go zatrzymać w każdej chyba chwili ale nie chciałem wpędzać go w kompleksy. Niech pohula sobie. Jeśli warunki zewnętrzne nie wymuszają tego to po co?

post-50051-0-31214000-1373347428_thumb.jpg

Obiekt wyginający;

post-50051-0-39701400-1373347512_thumb.jpg

Może z połowa mocy została wykorzystana. Pora na bardziej męczące testy :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

• Like 2

Obgadywany obiekt:

attachicon.gifIMG_7435.JPG

attachicon.gifIMG_7433.JPG

Wygięcie przy mocniejszym zezłoszczeniu obiektu. Czułem, że mogę go zatrzymać w każdej chyba chwili ale nie chciałem wpędzać go w kompleksy. Niech pohula sobie. Jeśli warunki zewnętrzne nie wymuszają tego to po co?

attachicon.gifIMG_7431.JPG

Obiekt wyginający;

attachicon.gifIMG_7467.JPG

Może z połowa mocy została wykorzystana. Pora na bardziej męczące testy :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:

Obgadywany obiekt:

attachicon.gifIMG_7435.JPG

attachicon.gifIMG_7433.JPG

attachicon.gifIMG_7431.JPG

Obiekt wyginający;

attachicon.gifIMG_7467.JPG

Który to model blanku?

Malowany czy to oryginalny kolor?

Testy zogi uważam za zakończone. Jako, że gospodarz ze mnie szczodry, co może potwierdzić wielu kolegów, wsiadających na mój wehikuł, obdarzam kompletnie. Kij do łapy, przynęty sprawdzone i akcja sum. Badziewia nie pozwalam wnosić, bo czyjaś porażka, to i moja porażka. Czyjś sukces, to mój sukces. Marceli wytestował kij wystarczająco. Niestety nie było czasu na foty z holu, bo za dużo się działo. Przy następnym poprawię się

post-50051-0-40440900-1373744038_thumb.jpg

post-50051-0-84906000-1373744084_thumb.jpg

• Like 1

Robert,- widziałem już kilka Twoich wędek z akrylowymi insertami, czy daje się je obrabiać? Mam na myśli to czy jest to tylko walec czy można z niego wytoczyć taki insert jaki się chce np: podfrezwać rowek na stopkę kołowrotka, zrobić wcięcie na paluch itd.

W jakich kolorowych melanżach są one dostępne?

Wstaw może jakieś foty :rolleyes:

Materiał na inserty jest dostępny w prętach lub kwadratowych blokach.

Mozna to dowolnie obrabiać. Jedyny warunek to ostre narzędzia. Jak obrabiasz tępymi to się topi.

Można robić inserty, pierścienie, wstawki do rękojeści, łączć z drewnem i metalem.

Fotki wrzuce potem bo jest kilka melanżowych wzorków.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...