miramar69 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) No bo wiadomo jest, że w naszym kraju nikt raczej poza producentem nie określi tego o co pytasz. Takie rzeczy określa tylko ON. Istnieje jedno odstępstwo "w kraju" p Krzysztof Zieliński który akurat ma swoją pracownię i zarazem jest producentem blanków. Edytowane 2 Maja 2014 przez miramar69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) czyli element trzeba wysłać w świat, a potem z wypiekami na twarzy poczekać aż zbadają i napiszą zwrotnego maila?Opinia wydawana jest na podstawie dokumentacji fotograficznej a element należy dostarczyć tylko do BRC. Jeżeli producent stwierdza wadę fabryczną to przysyła element lub cały blank. W przypadku gdy blank jest na magazynie możliwa jest wymiana od reki. Nawet gdyby trzeba było czekać na blank to przesyłki z Japonii docierają do Polski w 2 do 4 dni. W przypadku uszkodzenia blanku Matagi niezbędne jest dostarczenie całego blanku a nie tylko uszkodzonej części.Uszkodzony element należy dostarczyć bez osprzętu, czyli zdemontować przelotki i jeżeli to element dolny także uchwyt. Nie odpowiadamy za komponenty które nie zostały zdemontowane z uszkodzonego elementu. Edytowane 2 Maja 2014 przez robbox4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 No bo wiadomo jest, że w naszym kraju nikt raczej poza producentem nie określi tego o co pytasz. Takie rzeczy określa tylko ON. Istnieje jedno odstępstwo "w kraju" p Krzysztof Zieliński który akurat ma swoją pracownię i zarazem jest producentem blanków.To nie jest tak że w naszym kraju brakuje specjalistów. Wady materiałowe są do rozpoznania bez specjalnego przygotowania. Jednak ostateczny głos ma zawsze producent.Proszę też pamiętać że gwarancja dożywotnia dotyczy się tylko i wyłącznie wad materiałowych lub produkcyjnych. Nie jest to gwarancja dożywotnia bezwarunkowa.Taką sama gwarancją są objęte blanki i wędziska Xzoga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 To nie jest tak że w naszym kraju brakuje specjalistów. Wady materiałowe są do rozpoznania bez specjalnego przygotowania. Jednak ostateczny głos ma zawsze producent.Proszę też pamiętać że gwarancja dożywotnia dotyczy się tylko i wyłącznie wad materiałowych lub produkcyjnych. Nie jest to gwarancja dożywotnia bezwarunkowa.Taką sama gwarancją są objęte blanki i wędziska Xzoga. Czy ta "gwarancja dożywotnia, jest dożywotnia" czy tylko dla pierwszego właściciela wędki/blanku który dokona zakupu w BRC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 To nie jest tak że w naszym kraju brakuje specjalistów. Wady materiałowe są do rozpoznania bez specjalnego przygotowania. Jednak ostateczny głos ma zawsze producent.Proszę też pamiętać że gwarancja dożywotnia dotyczy się tylko i wyłącznie wad materiałowych lub produkcyjnych. Nie jest to gwarancja dożywotnia bezwarunkowa.Taką sama gwarancją są objęte blanki i wędziska Xzoga.Robert nie chodziło Mi że w naszym kraju nie ma ludzi przygotowanych ,wykształconych do tego zadania; tylko właśnie o to że ZAWSZE producent ma ostatnie zdanie i to on podejmuje ostateczną DECYZJĘ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 czyli element trzeba wysłać w świat, a potem z wypiekami na twarzy poczekać aż zbadają i napiszą zwrotnego maila?Niekoniecznie . Mi sie złamało ( wprawdzie nie xzoga czy matagi) stc i napisałem bezpośrednio do obsługi klienta . Blank kupiłem u żbika ale właśnie ta procedura " po polskiemu" odsyłania , przesyłania itd... skutecznie zniechęciła mnie . Po przesłaniu w miarę szczegółowych fotek złamanego elementu do producenta , otrzymałem nówkę część za free ale musiałem zapłacić za wysyłkę . Trwało to stosunkowo szybko Warto próbować po swojemu , a jak nie da się to trudno " po polskiemu " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Oczywiście nikt nikomu nie zabrania załatwiania sprawy bezpośrednio u producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Tylko że nie zawsze można samemu ogarnąć tą sprawę bo:- Nie wszystkie firmy albo nie wszystkie serie wędzisk/blanków są numerowane ,a więc nie mają identyfikacji- Nie każda firma wraz ze sprzedażą wędki/blanku daje możliwość samodzielnego zarejestrowania blanku/wędki bezpośrednio z poziomu użytkownika/klienta patrz etykieta gwarancyjna- Nie wszystkie firmy zdecydowały się na bezpośredni kontakt z nabywcą (użytkownikiem indywidualnym) a tylko z poprzez przedstawicielstwo/pośrednikaTo tak na szybko co mi się przypomniało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 2 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Ale to chyba temat na inny wątek. Ja odniosłem się tylko do postu wyżej. A teraz sio z wątku Bo się zacznie temat rzeka i kolejne lanie wody że ten to a tamten tamto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 (edytowane) Masz całkowitą rację. Amen - THE END.Nawiasem - Robert posłałeś kogoś z osprzętem do mojego MATAGI ?? Edytowane 2 Maja 2014 przez miramar69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Może mało widać, ale nie mam za bardzo miejsca już na uginanie blanków i robienie zdjęć, trzeba mieszkanie ponaciągać Ugięcie Matagi T-Russell Super SEABASS TR86, 260cm 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Na prośbę Roberta Matagi-T RUSSELL SILKY SEABASS 2,60m 20lb 100gr 200gr 300gr 500gr 800gr Edytowane 5 Maja 2014 przez miramar69 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Ten SILKY jest troszke wolniejszy, cieplejszy w ugięciu i powiedział bym że bardziej bezpieczny na ewentualne przeciążenia - nie mylić z krowim ogonem .SUPER jest zdecydowanie szybszy, sztywniejszy , delikatniejszy w budowie ale ma swoją moc ,a pod większym obciążeniem jak na fasta bardzo płynnie się uginia.To takie moje odczucia macając oba blanki "na sucho", oba godne uwagi . Edytowane 6 Maja 2014 przez miramar69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Pieknie sie to to gieno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Nowe pierścienie korkowe TIGER STRIPES w 2 wersjach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Nowe pierścienie korkowe TIGER STRIPES w 2 wersjach. _DSC3206.JPG_DSC3210.JPG Uuuu... fajne. Ciekawe jak sklejone beda wygladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) a korek co zamawialem 7 tygodni temu i mial byc za tydzień juz doszedł ? czy jeszcze trzeba z miesiac poczeczać Edytowane 14 Maja 2014 przez antilag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Nie rozumiem. Jaki korek? Wszystkie pierścienie korkowe są na magazynie i nie mamy żadnych braków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p-pro7 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Uuuu... fajne. Ciekawe jak sklejone beda wygladac witam,tak w połączeniu z piankąpozdrawiam Paweł 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Dzieki, ciekawy efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Chciałbym te przypony sumowe tytanowe, bo ponoć lepsze od dragonów big game. Reszta PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Wrzuciłem do paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Mozna wiedziec o jakie dokladnie przypony chodzi bo nie moge znalezc na stronie? Gotowe czy sama linka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Gotowe.Z drutu który jest w ofercie robimy przypony wg zamówienia klienta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Dziekuje za info. Dobrze wiedziec Jeszcze tylko pytanko na jakich komponentach - chodzi o agrafke i kretlik? Czy tutaj jest pelna dowolnosc klienta? Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi