Skocz do zawartości

Pracownia Best Rods Center, w skrócie BRC

robbox4

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiej wielkości był ten Salmo Hornet? 4cm?

Czy ten blank obsłuży większe woblery np . Salmo minnow 7cm? Mam na myśli, zarzucenie przynęty "spod siebie" i zacięcie żyłką prowadząc taką przynętę w poprzek nurtu lub pod umiarkowany nurt.

Czy moglibyście umieścić zdjęcie ugięcia blanku po większym obciążeniem?

• 3 tygodnie później...

Niestety, wymagana jest funkcja DUAL SIM i DUUUUzaaaa bateria :) i troche lepszy ekran bo ja ślepy jestem.

no to moze nie samsung a CATEPILAR???

a dokladnie CAT B15

https://www.youtube.com/watch?v=N0rH7I3Ni3c

https://www.youtube.com/results?search_query=catepilar+smartphone

• Like 1

T-RVTG16 ile kosztuje?

Cen jeszcze nie znam.

Z kolejnych ciekawostek, MHX wprowadził to oferty odświeżone blanki MHX High Modulus.

Nowe blanki wykonane sa z mat węglowych dostarczanych przez TORAY. Zastosowano tez nową, poprawiona żywicę.

Skutkuje to zmniejszeniem wagi blanków, zmniejszeniem ogólnej średnicy blanków, podniesieniem czułość.

Blanki MHX High Modulus Gen 2 występują wyłącznie w jednym kawałku.

post-48013-0-67771400-1420571371_thumb.jpg

Edytowane przez robbox4

Cat B15 fajny, ale tapeta mu popękała :D

Robercie masz na stanie blank 3S63MLXF (Ma robić jako uzupełnienie dołu dla LTBC68MF...czyli 4-6gr ołowiu plus guma 2-3") ??

Interesują mnie też inne blanki, np czym się różnią:

3C66MF 10-17LB - 1/2-5/8OZ    od       3S66MHF 8-14LB - 3/8-3/4OZ

Wiem, że jeden jest dedykowany do wędek Castingowych...więc ma większą moc...macałem seryjnego casta na podobnym blanku, ale z lepszego grafitu czyli 4C68MF i sprawiał fajne wrażenie....ale nie wiem czy 24gr to jego optimum...raczej 21....  

Przedział wabików 10-25gr...najczęściej 14-24gr oczywiście żelastwo....  mój drugi typ mocno mnie zastanawia...większe deklarowane CW...mniejsza moc w LB więc może wyjść z tego całkiem fajny cast na szczupaki....byle nie klękał w nurcie Warty. Co o tym sądzisz?? Lubię ugięcie szczytowe..postępujące w miarę zwiększania obciążenia

Cen jeszcze nie znam.

Z kolejnych ciekawostek, MHX wprowadził to oferty odświeżone blanki MHX High Modulus.

Nowe blanki wykonane sa z mat węglowych dostarczanych przez TORAY. Zastosowano tez nową, poprawiona żywicę.

Skutkuje to zmniejszeniem wagi blanków, zmniejszeniem ogólnej średnicy blanków, podniesieniem czułość.

Blanki MHX High Modulus Gen 2 występują wyłącznie w jednym kawałku.

attachicon.gifmhxgen2.jpg

... A kiedy te blanki będą dostępne?

Cat B15 fajny, ale tapeta mu popękała :D

Robercie masz na stanie blank 3S63MLXF (Ma robić jako uzupełnienie dołu dla LTBC68MF...czyli 4-6gr ołowiu plus guma 2-3") ??

Interesują mnie też inne blanki, np czym się różnią:

3C66MF 10-17LB - 1/2-5/8OZ    od       3S66MHF 8-14LB - 3/8-3/4OZ

Wiem, że jeden jest dedykowany do wędek Castingowych...więc ma większą moc...macałem seryjnego casta na podobnym blanku, ale z lepszego grafitu czyli 4C68MF i sprawiał fajne wrażenie....ale nie wiem czy 24gr to jego optimum...raczej 21....  

Przedział wabików 10-25gr...najczęściej 14-24gr oczywiście żelastwo....  mój drugi typ mocno mnie zastanawia...większe deklarowane CW...mniejsza moc w LB więc może wyjść z tego całkiem fajny cast na szczupaki....byle nie klękał w nurcie Warty. Co o tym sądzisz?? Lubię ugięcie szczytowe..postępujące w miarę zwiększania obciążenia

Mam 3S69MLXF kilka sztuk jeszcze. 3S63MLXF tylko pod klienta. Mało popularny.

3C66MF 10-17LB - 1/2-5/8OZ    od       3S66MHF 8-14LB - 3/8-3/4OZ -

ten drugi ma dużo pełniejsze ugięcie i bardziej nadaje się pod szczupaka. Co do postępującego ugięcia to jednak polecam Xzoge :) Szerszy zakres przynęt i pełniejsze ugięcie.

Fajne te obrazki z chińskimi krzaczkami :).

Pokazują jak nowe przelotki rozwiązują problem z którymi parały się "zwykłe" SiC'ki czyli obcieranie żyłki o ramkę przelotki :).. szkoda, że wcześniej firma o tym nie poinformowała, a tak to spadło na mnie jak grom z jasnego nieba :).

• Like 1

Wrzuciłem na naszego FB nowe pełne ulotki nowych wędzisk XZOGA.

Zapraszam do zapoznania się z nowymi produktami. Bardzo ciekawa nowa seria SIGNATURE, oraz odświeżona, lżejsza seria MASTERY ELITE która jest hitem 2015.

Zapraszam na naszego Facebooka

https://www.facebook.com/BestRodsCenter

Edytowane przez robbox4
  • Like 1

Miło mi poinformować forumowiczów że BEST RODS CENTER zostało oficjalnym przedstawicielem produktów MHX na rynku polskim i europejskim, wypełniając przy okazji dziurę jaka została pod krótko działającym dystrybutorze z Niemiec, firmie RODPRO.

Wkrótce należy się spodziewać promocji na blanki MHX oraz wielu nowych modeli.

W sprzedaży też będą dostępne wszystkie akcesoria, czyli czapeczki, okulary polaryzacyjne, koszulki MHX, i inne niezbędne gadżety z logo MHX.

Na magazynach w USA pojawiła się już odświeżona nowa seria blanków MHX High Modulus Gen2. Za kilka dni również będą dostępne u nas.

Mam nadziej że wiadomość ta ucieszy wielu rodbuilderów.

Zapraszamy.

Edytowane przez robbox4
  • Like 15

Wyprowadźcie mnie z błędu, czy to nie Sergiusz Kasprzyk był oficjalnym dystrybutorem MHX'a?

Oczywiście i FISHIGROD i FishingCenter nadal też są dystrybutorami MHX. W tej kwestii nic się nie zmienia. Nie napisałem że jesteśmy jedynym.

Po prostu zaproponowano na współpracę z czego BRC skorzystało.

Edytowane przez robbox4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...