Skocz do zawartości

B4F by Tomasz eS

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

O chłodzących napojach nawet nie wspominałem.  B)  Jak mus do pracy to mus. Jeśli to jest jakieś pocieszenie, to jestem w trakcie przygotowywania kolacji na ciepło. Potrawka z wołowiną na ostro w sosie borowikowym z kaszą jaglaną i smażonymi w panierce talarkami z cukinii. Płyty indukcyjnej mi nie starczy. :P Miłego kręcenia i spokojnej nocki, kończę OT, bo Tobie z wątku kafejkę gospodyń robię. :rolleyes:

Pozdrawiam
Grzesiek

• Like 1

Spacing mi się nie podoba, progresja jak w castingu, pomijając błąd pierwszej szczytowej.  Wydaje mi się też, że lakieru cosik poskąpiłeś, bo nie ma równej powierzchni na fotce 3 i jakby długość 2 ostatnich omotek była sporo dłuższa niż wcześniejsze.

przelotki od 30 do 6 aluoxy, spacing bazowany na innym kiju w podobnych parametrach lekko zmodyfikiowany ... wędka była już nad wodą na testach, miota fajnie woblery 3 cm a do tego była robiona,  jakieru nie waliłem dużo celowo, przelotki ciężkie same z siebie to nie chciałem jeszcze lakierem niepotrzebnie męczyć, co do zdjęć jak będe nad woda z kimś kto będzie mógł foty zrobić to wtedy wrzuce jak pracuje pod obciążeniem, ja jestem bardzo zadowolony...

Kij jest na blanku muchowym najprawdopodobniej ( wydaje mi się że to jeden z tych no-nameów które na ebayu sprzedaje niejaki Roger ) więc i spacing / progresja jak w castingu nie powinien dziwić.... blank ma regularne ugięcie to i odstępy między przelotkami równe. Odległośc między tip-topem a pierwsza przelotką faktycznie wygląda na sporawą, ale zawsze można obciapać szczytówkę 1,5 centymetra i założyć przelotkę szczytową jeszcze raz ;)

przelotki od 30 do 6 aluoxy, spacing bazowany na innym kiju w podobnych parametrach lekko zmodyfikiowany (...) co do zdjęć jak będe nad woda z kimś kto będzie mógł foty zrobić to wtedy wrzuce jak pracuje pod obciążeniem, ja jestem bardzo zadowolony...

A stożek, co po 30? Bardzo chętnie zobaczę jak wyszło takie foto, bo jak już się czepiamy, chociaż nie mialiśmy tego kija w ręce :P to pierwsza przelotka wydaje mi się bardzo daleko od kołowrotka, dopiero na drugim składzie i to nie przy łączeniu. Na oko prawie 80cm od stopki korby, jeśli kij ma 270cm dzielone na trzy. Możliwe to? Zwłaszcza jeśli gnie się głęboko, to ja bym podparł bliżej, tak na logikę i teoretycznie :lol:

Szkoda ciąć takiego blanku, to kolor nadziei, a nadzieja powinna umierać ostatnia :D

Z drugiej strony, wygląda ten spacing tak jak wygląda, ale może akurat autorowi to nie przeszkadza i będzie na nią łowił medalowe rybki, szczytówka będzie narażona przy maksymalnych obciążeniach, ale niekoniecznie musi pęknąć, zależy od materiału ;)

• 2 miesiące temu...