skalek-77 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Witam wszystkich serdecznie ! Co do nierównomiernego rozlożenia lakieru na omotkach robionymi nićmi np.szewskimi lub jakimikolwiek nie przeznaczonymi do rodbuildingu to efekt zawsze jest ten sam-,,rybie oka,,. Lakier jakby rozstępował się po omotce. Nie jest to wina ciasnego czy lużnego nawinięcia omotek. Problem leży gdzie indziej a dokładnie w samych niciach. Nici nie przeznaczone do rodbuildingu a więc wszystkie szewskie,kaletnicze,szwalnicze i Bóg wie jeszcze jakie są NASĄCZANE w procesie produkcji substancjami ułatwiającymi szycie czyli ,,prześlizgiwanie,, się przez wszelkiego rodzaju ucha,uszka igielne jak i twardsze materiały typu skóra,skaj itp. Substancje te w mniejszym lub większym stopniu UNIEMOŻLIWIAJĄ przesączenie nici ,,na wylot,, a dodatkowo woski zawarte w nich skutecznie tyen lakier ,,odpychają,,. Kiedyś kilkanaście lat temu na ,,własnej skórze,, przetestowałem chyba wszelkie dostępne nici na rynku i jedynie nici tzw. rodbuildingowe spełniają swoje zadanie-najlepiej Gudebrod-oczywiśćie. Czasami na forach zagranicznych polecane są nici Madeira lecz moim skromnym zdaniem nadają się raczej na wyplatanki i to po potraktowaniu ich color preserverem(preserver w tym wypadku zabezpiecza bezpośredni kontakt lakieru z nićmi). Należy też pamiętać aby kontakt naszych paluszków z nićmi(tymi do rodbuildingu) był jak najbardziej znikomy-nic tak nie zatłuszcza nici jak pot bezpośrednio z rąk. Pozdrawiam-Tomek.Witam kolegę .Zgadzam się z tym co wyżej napisano w 100%.Przerobiłem ten cały proceder z nićmi jak kol.i doszedłem do identycznych wniosków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Sandaczowka na Turawski zlot się suszy . Narazie tylko rękojeść ale powoli do przodu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 A co to Tomku za badylek(blank)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 kupiony na wyprzedaży w FC blank batson revolution REVS68MXF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Tomasz a co to za zlot? JB? Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Brzydkie, ładne hehe dajcie spokój . Pamiętam, ze po pierwszym ukreconym kiju przez jakiś czas bałem się, że blank strzeli w miejscu gdzie siedzi przelotka, bo nie wiedziałem czy nie za mocno nawinąlłem omotkę i czy uchwyt nie zacznie sie kręcić . To dla mnie były największe problemy, a nie czy lakier jest równo połozony. Każdy ma swój cel . Ale ładny kij też jest ok . Jeden kręci, drugi krytykuje, nie robiąc nic...taki klimat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek170476 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Coś ten kijek w sobie ma, jakiego koloru dasz omotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Kurcze Robert z BRC dobrał pasujące do koloru pianki wiec chyba właśnie takie będą .. CZERWONE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 El Presidente - jest progres. Możesz zmienić tytuł wątku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Czekaj zobaczymy lakier jak położę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Bo kto powiedział że wszystko musi być takie samo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 wow ciekawy projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 No Tomek ,właśnie przekroczyłeś granicę, teraz to już dzieło sztuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Bo kto powiedział że wszystko musi być takie samo Ale żeś Pan wymalował sandała dorodnego, nawet pustak na grzbiecie transportuje, taki byk! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Ciiii idę lakier Mieszać Trzymać kciuki żebym czegoś nie spier. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcarp Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 To trzymamy kciuki i czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Tomek ... Tomek ???..... Tomek ????? Bo Ci się lakier zważy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Malujemy ale szału nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Tomasz a co to za zlot? JB? Wysłane z mojego C6603 przy użyciu TapatalkaZapytam ponownie i wprost czy jest potajemny zlot JB ktory nie jest podany do publicznej informacji? Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Bo kto powiedział że wszystko musi być takie samo Ale żeś Pan wymalował sandała dorodnego, nawet pustak na grzbiecie transportuje, taki byk! Ale jaki kogut nad jego głowa podskakuje lakierowania nie umie ładnie to choć uwagę odwróce malunkami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Aaaaaa......... to jest kogut,oliwkowy mógłby być bardziej skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Koguta też zauważyłem... dowiązanego na power pro 0,50. Kij zdobiony z fantazją i bardzo wyrazistym przekazem: na ten kij to i sandała jak wór cegieł. Tak ja to odczytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 No jak mówiłem szału nie ma... jeszcze ze 100 wędek i może położę lakier jak Yglo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Tomek,źle nie jest tylko musisz trochę więcej czasu poświęcić na korek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Korek jest podłej jakości bardzo. Będzie szpachlowanie po wyschnięciu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi