Skocz do zawartości

B4F by Tomasz eS

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Pisząc post miałem na myśli tylko i wyłącznie staranność, estetykę i elegancję jaką można dostrzec podczas czytania opisów wykonanych przez Daniela, nic więcej i na tym koniec.

Zamawiając wędkę z pracowni proszę o nie wykonywanie żadnych opisów gdyż zwyczajnie mi się nie podobają co może świadczyć o tym, że wykonać je w sposób finezyjny, oryginalny i wywołujący wrażenia wizualne wysokiej jakości, jest niełatwo...

Jeśli mam być szczery to według mnie ładne opisy skończyły się wraz z emigracją Daniela z X-rod-u i nie widzę następców :-( 

Popieram w całej rozciągłości.

Za to niektórzy kultywują tradycję X-Rods. Niestety nie dotyczy to napisów.

A co do X-Rods to nie było w tych wędkach nic poza napisem. Zwłaszcza z ostatniego etapu produkcji.

Chyba jednak nie masz racji, ale nie będę polemizował.Mam 3 wędki od Daniela i nie ma się do czego przyczepić :D .

• Like 1

Za to niektórzy kultywują tradycję X-Rods. Niestety nie dotyczy to napisów.

A co do X-Rods to nie było w tych wędkach nic poza napisem. Zwłaszcza z ostatniego etapu produkcji.

Kilka wędek z pod jego reki mialem w łapie i są to naprawdę dopracowane i wypieszczone projekty, a opisy kaligraficzne, dla mnie niedoścignione. Chociaż opisy na wysokim poziomie wykonuje jeszcze kilka pracowni.

Jeśli mam być szczery to według mnie ładne opisy skończyły się wraz z emigracją Daniela z X-rod-u i nie widzę następców :-( 

taaa ?

chyba niema i nie było lepiej opisujacego rodbuildera od Wojtka Grocholi vel Pstrągman ,

post-51248-0-34106200-1419080258_thumb.jpg

Edytowane przez antilag
  • Like 2

Wy tu pitu pitu a korek się już układa dla xls' a

post-49438-1419251227,2198_thumb.jpg

post-49438-1419251251,1336_thumb.jpg

Sorry Karol....

Jeszcze czekam na minimy od Roberta z BRC. Wysyłka express . Wieczorem zamówione dzisiaj juz jada... Dzięki tez za dobrą radę ...

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 1

Tomek mniejszy czy raczej mały fore może być zaletą bo wielu wędkarzy lubi położyć palec wskazujący na blanku . Ja kładę kciuk w dziurze pacbaya i wskazującym podpieram dół uchwytu zarówno przy podbijaniu jak i przy holu i funkcjonuje .Tylko przy dużych rybach trzeba objąć blank w miejscu fore i pompować czego ci życzę jak najczęściej :)

Nawiązując do opisów to muszę wspomnieć  mojego Ś.P, Teścia który miał cudowny i nie do podrobienia charakter pisma.Sztuka która zanika.Sam mam niezły i chyba szukałem złych wzorców.Choć wpływ opisu na łowność wędki można porównać do  wpływu  lodowca na rozwój dorożkarstwa w Polsce