guciolucky Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Jeśli mam być szczery to według mnie ładne opisy skończyły się wraz z emigracją Daniela z X-rod-u i nie widzę następców :-( 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Za to niektórzy kultywują tradycję X-Rods. Niestety nie dotyczy to napisów.A co do X-Rods to nie było w tych wędkach nic poza napisem. Zwłaszcza z ostatniego etapu produkcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Pisząc post miałem na myśli tylko i wyłącznie staranność, estetykę i elegancję jaką można dostrzec podczas czytania opisów wykonanych przez Daniela, nic więcej i na tym koniec. Zamawiając wędkę z pracowni proszę o nie wykonywanie żadnych opisów gdyż zwyczajnie mi się nie podobają co może świadczyć o tym, że wykonać je w sposób finezyjny, oryginalny i wywołujący wrażenia wizualne wysokiej jakości, jest niełatwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Jeśli mam być szczery to według mnie ładne opisy skończyły się wraz z emigracją Daniela z X-rod-u i nie widzę następców :-( Popieram w całej rozciągłości.Za to niektórzy kultywują tradycję X-Rods. Niestety nie dotyczy to napisów.A co do X-Rods to nie było w tych wędkach nic poza napisem. Zwłaszcza z ostatniego etapu produkcji.Chyba jednak nie masz racji, ale nie będę polemizował.Mam 3 wędki od Daniela i nie ma się do czego przyczepić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Za to niektórzy kultywują tradycję X-Rods. Niestety nie dotyczy to napisów.A co do X-Rods to nie było w tych wędkach nic poza napisem. Zwłaszcza z ostatniego etapu produkcji.Kilka wędek z pod jego reki mialem w łapie i są to naprawdę dopracowane i wypieszczone projekty, a opisy kaligraficzne, dla mnie niedoścignione. Chociaż opisy na wysokim poziomie wykonuje jeszcze kilka pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Jeśli mam być szczery to według mnie ładne opisy skończyły się wraz z emigracją Daniela z X-rod-u i nie widzę następców :-( taaa ? chyba niema i nie było lepiej opisujacego rodbuildera od Wojtka Grocholi vel Pstrągman , Edytowane 20 Grudnia 2014 przez antilag 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryjanl Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zupełnie jak Z. Kawalec.A ładniejszych opisów jak z Xrods nie widziałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zupełnie jak Z. Kawalec.A ładniejszych opisów jak z Xrods nie widziałem.I zupełnie tak samo, ciężar wyrzutu wyrażony w groszach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 taaa ? chyba niema i nie było lepiej opisujacego rodbuildera od Wojtka Grocholi vel Pstrągman ,Obecnie i z ręki to tak . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Próbka XRods. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 tak ogolnie to szkoda ze tak potoczyly sie losy xrods , ale widac tak musialo być . Wracajac do tematu , jak sie nie ma super pisma mozna nakleic naklejeczke wydrukowana na domowej drukarce na folii i zalakierować tak chyba robi FA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Nie chcę trollować i w dodatku bardzo cenię wyroby Pstrągmana, szczególnie piękne zdobienia woblerów ale zegarmistrz stalówki jest tylko jeden i lepszego na razie nie widać, znam wiele osób, które potrafią pięknie pisać z tym, że wędek nie kręcą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Wy tu pitu pitu a korek się już układa dla xls' a Sorry Karol.... Jeszcze czekam na minimy od Roberta z BRC. Wysyłka express . Wieczorem zamówione dzisiaj juz jada... Dzięki tez za dobrą radę ... Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Kurde i on tak sklejony będzie , to prawdziwy top 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Uwielbiam ten uchwyt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Uwielbiam ten uchwyt Nie powiem ciekawie leży w dłoni. Jedno co mnie nerwu je to to że wymusza minimalistyczny foregrip... ale cena/ergonomia miodzio:D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Tomek mniejszy czy raczej mały fore może być zaletą bo wielu wędkarzy lubi położyć palec wskazujący na blanku . Ja kładę kciuk w dziurze pacbaya i wskazującym podpieram dół uchwytu zarówno przy podbijaniu jak i przy holu i funkcjonuje .Tylko przy dużych rybach trzeba objąć blank w miejscu fore i pompować czego ci życzę jak najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 A dzięki jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to kij będzie miał ciężko bo będzie męczył pstrągi na Sanie.... wiec pracy mu nie zabraknie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Albo będzie poganiał bydło rogate na nadbrzeżne łąki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Nawiązując do opisów to muszę wspomnieć mojego Ś.P, Teścia który miał cudowny i nie do podrobienia charakter pisma.Sztuka która zanika.Sam mam niezły i chyba szukałem złych wzorców.Choć wpływ opisu na łowność wędki można porównać do wpływu lodowca na rozwój dorożkarstwa w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Wy tu pitu pitu a korek się już układa dla xls' a uploadfromtaptalk1419251225438.jpg uploadfromtaptalk1419251249508.jpg Sorry Karol.... Ajjjjjjjjjjjjjj.... żeby Cię gęś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Albo będzie poganiał bydło rogate na nadbrzeżne łąki Nic z tych rzeczy. Będzie fajna wędka ... obawiałem się trochę. Ale w sumie jest ok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 No to fajnie, widocznie XLS jest sztywniejszy od innych :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 No w porównaniu do mojego fenwicka jest kolosalna różnica. Myślę że 4 składy robią robotę plus jeszcze wyższy moduł grafitu ... i zbrojenie w minimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) Tomek, nigdy nie robiłem pełnej rękojeści. Powiedz czy kleisz wszystkie plastry razem, a potem rozwiercasz, czy wszystko kleisz na blanku od razu i potem szlifujesz? Edytowane 22 Grudnia 2014 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi