Skocz do zawartości

B4F by Tomasz eS

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Koledze w Krakowie wędke naprawiał największy mistrz(120zł) z matą węglowa po wierzchu,było ładnie zrobione ,ale pierdykło ja mu zrobiłem z tulejką i łowi do dzisiaj.Mała ciekawostka ów Pan na sztywt do srodka zastosował pełne szkło hahaaaaha

• Like 2

Dodam,że przy takich robótkach staram się dobierać odpowiednie grubosci tulejek i sztywtów, w stosunku do złamanego blanku,żeby nie było całkiem na sztywno.Warto sie troche pobawić,czsem wychodzi niezle,nie zawsze zawsze mam z czego wybierać,wiec jak masz ndwyżki to chętnie przyjmę :)

Stachu dzięki za radę. Środek oszlifowalem i przemyłem oczywiście. Wstawiłem kawałek blanku z wędki na styk. Wstając od ze tak powiem "dupy strony" ściągając butt cap. Następnie doszlifowalem delikatnie kawałek który wystawał. Tak aby części blanku się że tak powiem spotkały... Wszystko oczywiście na kleju... Po wyschnięciu przetarte papieskiej aby halo w miarę równe bo jak pisałem wcześniej kawałek blanku został poprostu wycięty i zbieżność się różniła trochę... Na to omotka i później druga jak widać plus lakier...

Z tulejki zewnętrznej zrezygnowałem z 2 powodów...

Po pierwsze złamanie na dolniku blisko uchwytu gdzie blank nie pracuje mocno... Choć w sumie to blank muchowy i na większej rybie pewnie za pracuje głębiej. Po drugie z ciekawości...

• 3 tygodnie później...

Tomasz jak będziesz już po testach to napisz cos więcej o samym uchwycie.

Mi osobiście nie przypasował :(

Potestowałem dzisiaj XLS z uchwytem Pac Bay.... Kurde nie na moje łapy.... Dziura nie w tym miejscu na palec.... Musiał bym zmienić ułożenie dłoni na uchwycie. A to jest nie możliwe... Zresztą nie mam zamiaru zmieniać przyzwyczajeń dla uchwytu... Co do samego blanku... Miodzio... Można od woblera 2.5 cm i minnow 5 bez problemu.... A i pstrągi go polubiły...

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Ok plan jest ambitny... 3 wedki w 3 dni...

Na suszarce st.croix travel 12lb 3- części 2.10... c.w. do 12 gram... jako wędka do samochodu na stałe :D

post-49438-1434555195,9051_thumb.jpg

post-49438-1434555234,2179_thumb.jpg

2 w kolejce czeka blank XUL muchowy batson #3 if 793. Na razie korek na rękojeść się suszy.

3 projekt jo jerkowka w dwóch kawałkach do 60 gram... przeróbka. Blank oskrobany do gola. Wtarty lakier z drobinkami fioletowymi... nie wiem czy widać na fotce ale fajnie się mieni...

post-49438-1434555423,8703_thumb.jpg

post-49438-1434555460,2428_thumb.jpg

Z tego miejsca chciałem podziękować Mekamilowi za pomoc i wyrozumiałość

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 3

Ok plan jest ambitny... 3 wedki w 3 dni...

Na suszarce st.croix travel 12lb 3- części 2.10... c.w. do 12 gram... jako wędka do samochodu na stałe :D

attachicon.gifrps20150617_173237.jpg

attachicon.gifrps20150617_173341.jpg

2 w kolejce czeka blank XUL muchowy batson #3 if 793. Na razie korek na rękojeść się suszy.

3 projekt jo jerkowka w dwóch kawałkach do 60 gram... przeróbka. Blank oskrobany do gola. Wtarty lakier z drobinkami fioletowymi... nie wiem czy widać na fotce ale fajnie się mieni...

attachicon.gifrps20150617_173649.jpg

attachicon.gifrps20150617_173728.jpg

Z tego miejsca chciałem podziękować Mekamilowi za pomoc i wyrozumiałość

Chciałbym podpytać trochę o batsona IF793,jakie wrażenia na sucho,jest to bardziej blank w strone fast czy moderate,jak będziesz go zbroił w Minimy czy ciężej,no i gdzie owy blank zakupiłeś.Przyznam się szczerze,że jestem w trakcie szukania ''złotego'' środka pod spinn białorybny i biorę pod uwagę mniejszego brata tego batsona,a mianowicie IF662 w klasie 2,jako bazę do budowy nowego spina XUL.

Chciałbym podpytać trochę o batsona IF793,jakie wrażenia na sucho,jest to bardziej blank w strone fast czy moderate,jak będziesz go zbroił w Minimy czy ciężej,no i gdzie owy blank zakupiłeś.Przyznam się szczerze,że jestem w trakcie szukania ''złotego'' środka pod spinn białorybny i biorę pod uwagę mniejszego brata tego batsona,a mianowicie IF662 w klasie 2,jako bazę do budowy nowego spina XUL.

Słuchaj batson kupiony na forum... na sucho bez przelotek wyląduje się szybki ... będzie ubrany w alconite... chce aby rzucał od jak najniższego c.w. myślę że od 0.5 będzie super...