zetika16 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jestem świadom ryzyka... ale i bardzo ciekaw... przetestuje to dam znać... zawsze dawałem w środek i na zawnatrz... zobaczymy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Tomek tak jak napisał Pepe trzeba dac tulejkę na wierzch,ja już przerabiałem temat nawet z matą węglową i nie dało rady ,tylko tulejka -niestety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Koledze w Krakowie wędke naprawiał największy mistrz(120zł) z matą węglowa po wierzchu,było ładnie zrobione ,ale pierdykło ja mu zrobiłem z tulejką i łowi do dzisiaj.Mała ciekawostka ów Pan na sztywt do srodka zastosował pełne szkło hahaaaaha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Dodam,że przy takich robótkach staram się dobierać odpowiednie grubosci tulejek i sztywtów, w stosunku do złamanego blanku,żeby nie było całkiem na sztywno.Warto sie troche pobawić,czsem wychodzi niezle,nie zawsze zawsze mam z czego wybierać,wiec jak masz ndwyżki to chętnie przyjmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 epoxydy ze sklepów rodbuldierskich sie do tego nie nadają szukaj w dobrych firmówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 żeby było jasne chodzi o grubości ścianek,skoro daję do środka i na zewnatrz to staram sie cos dobrać o cieńszych ściankach w stosunku do blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 jeszcze jedna uwaga ,blank zawsze od środka delikatnie czyszczę szlifuje okragłym pilniczkiem iglakiem,następnie aceton,epoxyd i ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Stachu dzięki za radę. Środek oszlifowalem i przemyłem oczywiście. Wstawiłem kawałek blanku z wędki na styk. Wstając od ze tak powiem "dupy strony" ściągając butt cap. Następnie doszlifowalem delikatnie kawałek który wystawał. Tak aby części blanku się że tak powiem spotkały... Wszystko oczywiście na kleju... Po wyschnięciu przetarte papieskiej aby halo w miarę równe bo jak pisałem wcześniej kawałek blanku został poprostu wycięty i zbieżność się różniła trochę... Na to omotka i później druga jak widać plus lakier... Z tulejki zewnętrznej zrezygnowałem z 2 powodów... Po pierwsze złamanie na dolniku blisko uchwytu gdzie blank nie pracuje mocno... Choć w sumie to blank muchowy i na większej rybie pewnie za pracuje głębiej. Po drugie z ciekawości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Z drugiej strony... Skoro łączenia typu spigot wytrzymują to może i to wytrzyma... O ile nie było pęknięć wzdłużnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zyczę powodzenia,no chyba ,że wstwiłeś kawał mięcha w środek to wytrzyma,reszta książkowo .Kiedys miałem pęknięcia wzdłużne ,doswiadczalnie położyłem z 10cm omotki i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Tomasz jak będziesz już po testach to napisz cos więcej o samym uchwycie.Mi osobiście nie przypasował Potestowałem dzisiaj XLS z uchwytem Pac Bay.... Kurde nie na moje łapy.... Dziura nie w tym miejscu na palec.... Musiał bym zmienić ułożenie dłoni na uchwycie. A to jest nie możliwe... Zresztą nie mam zamiaru zmieniać przyzwyczajeń dla uchwytu... Co do samego blanku... Miodzio... Można od woblera 2.5 cm i minnow 5 bez problemu.... A i pstrągi go polubiły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Mam do Pana pytanie, czy jest możliwość wymiany przelotek w power gripie 2.70 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Mam do Pana pytanie, czy jest możliwość wymiany przelotek w power gripie 2.70 ? Jasne ze tak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Elegancko, trzeba odłożyć na jakieś lepsze przelotki.. a co by Pan polecił ? w sumie myślałem żeby do tego kija dołożyć jedną albo dwie przelotki więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Po 1 nie pan... jaki ciężar wyrzutowy wędki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 kurcze nie pamiętam, musze zobaczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Taka tam przeróbka.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Elegancko zrobione. A ja dalej nie popatrzyłem na cw mojego power grip'a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Ok plan jest ambitny... 3 wedki w 3 dni... Na suszarce st.croix travel 12lb 3- części 2.10... c.w. do 12 gram... jako wędka do samochodu na stałe 2 w kolejce czeka blank XUL muchowy batson #3 if 793. Na razie korek na rękojeść się suszy. 3 projekt jo jerkowka w dwóch kawałkach do 60 gram... przeróbka. Blank oskrobany do gola. Wtarty lakier z drobinkami fioletowymi... nie wiem czy widać na fotce ale fajnie się mieni... Z tego miejsca chciałem podziękować Mekamilowi za pomoc i wyrozumiałość Edytowane 17 Czerwca 2015 przez Tomasz eS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ok plan jest ambitny... 3 wedki w 3 dni... Na suszarce st.croix travel 12lb 3- części 2.10... c.w. do 12 gram... jako wędka do samochodu na stałe rps20150617_173237.jpgrps20150617_173341.jpg 2 w kolejce czeka blank XUL muchowy batson #3 if 793. Na razie korek na rękojeść się suszy. 3 projekt jo jerkowka w dwóch kawałkach do 60 gram... przeróbka. Blank oskrobany do gola. Wtarty lakier z drobinkami fioletowymi... nie wiem czy widać na fotce ale fajnie się mieni... rps20150617_173649.jpg rps20150617_173728.jpg Z tego miejsca chciałem podziękować Mekamilowi za pomoc i wyrozumiałośćChciałbym podpytać trochę o batsona IF793,jakie wrażenia na sucho,jest to bardziej blank w strone fast czy moderate,jak będziesz go zbroił w Minimy czy ciężej,no i gdzie owy blank zakupiłeś.Przyznam się szczerze,że jestem w trakcie szukania ''złotego'' środka pod spinn białorybny i biorę pod uwagę mniejszego brata tego batsona,a mianowicie IF662 w klasie 2,jako bazę do budowy nowego spina XUL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Chciałbym podpytać trochę o batsona IF793,jakie wrażenia na sucho,jest to bardziej blank w strone fast czy moderate,jak będziesz go zbroił w Minimy czy ciężej,no i gdzie owy blank zakupiłeś.Przyznam się szczerze,że jestem w trakcie szukania ''złotego'' środka pod spinn białorybny i biorę pod uwagę mniejszego brata tego batsona,a mianowicie IF662 w klasie 2,jako bazę do budowy nowego spina XUL.Słuchaj batson kupiony na forum... na sucho bez przelotek wyląduje się szybki ... będzie ubrany w alconite... chce aby rzucał od jak najniższego c.w. myślę że od 0.5 będzie super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Przedsmak batsona. lekko, krótko i wygodnie .... Tylko nie wiem czemu zdjęcia zrobiły fikolka Edytowane 18 Czerwca 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Drewniany insert od kolegi z forum... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Trochę disco wychodzi .... Czeladnik /pomocnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Tomku. Dawno tu nie zaglądałem. Widzę duuuży postęp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi