Skocz do zawartości

B4F by Tomasz eS

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

A to jak córka wybierała to się nie czepiam :)

Patent z naklejką dobry ale musisz dobrze przykleić z pierwszego podejścia, tzn. Równo :)

Naklejka wstała pewnie w miejscu, w którym dotknąłeś palcem lub złapała trochę powietrza

Wydaje mi się ze jakby pod ciężarem lakieru :/

Hmm wcale nieźle się ten delfin prezentuje u Ciebie. Ten spacing tylko jakiś taki inny :) chyba że coś źle widzę ale na dolniku tyle tych omotek że ja bym poprosił o fotkę całości nie musi być obciążony, niech sobie lakier doschnie najpierw :)

Narazie mogę tylko takie wstawić ...

df514d4626468efd2b91f6fabb7ede23.jpg

Generalnie spacing to w dużej mierze zasługa Janusza... to jego dziecko ..

• Like 7

Wydaje mi się że ta wędką przeskoczyles na kolejny etap rodbuildingu.

Ciekawe jestem jak kij będzie się sprawdzał nad wodą...

Spacing ... Inny... absolutnie nie twierdzę że zły (nie mam pojęcia). Uchwyt i omotki mi się podobają.

Czekam na opis i wrażenia :)

• Like 1

Ladnie wyszla ta wedeczka :) Wygodnie sie trzyma taki odwrocony SKSS? W sumie nie jestem przekonany do takiego rozwiazania, ale jeszcze nie probowalem ;)

Tez duzo zalezy jak ukladasz palce na uchwycie.

Mnie się lepiej trzyma odwrotnie ... dużo uchwytów mocuje tak :) kwestia własnych preferencji ... wole aby ręką leżała na korku/pianke niż na gwincie
  • Like 1

Pewnie masz rację .... ale wole podać za dużo niż za mało :D

Blank 39

Torzite pewnie 3,5 grama

Delfin chyba 12 o ile dobrze pamiętam

Piana i pierścionki nie mogą ważyć 20 g, więc obstawiam mniej ;)

Edytowane przez Tomasz eS

kwestia pierścionka to już wiesz .... indywidualna :D (wybierała moja córka wiec wiesz.... ona odpowiada za kwestie wizualne. 

Tak mi te różowe akcenty nie pasowały i dalej nie pasują ale już się nie gryzę, bo wiem, że nie miałeś wyjścia  :D

Pierwsza prezentacja "delfin by Tomasz eS" za nami. Teraz się zacznie wysyp...

Edytowane przez FidoAngel

Tomasz eS, on 22 Feb 2016 - 09:22, said:

Pewnie masz rację .... ale wole podać za dużo niż za mało :D

Blank 39

Torzite pewnie 3,5 grama

Delfin chyba 12 o ile dobrze pamiętam

Tomku przeceniasz moje możliwości. Żeby było uczciwie, uchwyt który Ty zamontowałeś, surowy, przed rozwierceniem do średnicy blanku, ważył 15,5 g. To i tak bardzo dobry wynik, bliźniaczy, tej samej wielkości, jednak z pogrubionymi tulejami mocującymi do blanku, może ważyć nawet 18 g. Dla mnie nie ma to większego znaczenia, zawsze jest zamocowany w miejscu podparcia kija, jego osi obrotu, więc na bezwładność takie różnice nie mają większego wpływu.

Set Torzite KL-H 10, KL-H 5,5L, KT 5, KT 4,5, KT4, 5x KT3,5 + top waży pewnie 1,4 - 1,8 g , tego dokładnie nie wiem. Omotki i lakier na bogato, więc pewnie ze 4 g. Blank na pewno 39 g, wiem, bo też taki mam (swoją drogą świetny w swojej klasie).

Tylko dlatego uznałem, że suma będzie mniejsza niż 80 g :)  Jednak mogę się mylić, mam prawo, jak każdy ;) szacowanie ze zdjęć to nie jest najlepszy pomysł :(

• Like 2

Tak mi te różowe akcenty nie pasowały i dalej nie pasują ale już się nie gryzę, bo wiem, że nie miałeś wyjścia :D

Pierwsza prezentacja "delfin by Tomasz eS" za nami. Teraz się zacznie wysyp...

Nie różowe tylko czerwone ... :D aparat przekłamał trochę ...

Co do wagi to powiem tylko ze nie czuć wcale ze to taki długi kij...a samo trzymanie uchwytu sprawa duża radość :D

• Like 1

A widzisz mam pyszczaki w kolorze okonia :D do tego zmienia kolory jak jest zły :/

Ojciec mi opowiadał że za czasów PRL jak był na praktykach w jednym zakładzie to było tam takie zajebiaszcze akwarium a w nim okonie ...

• Like 1

Widzę że świeże akwarium, te kamienie z prawej strony mogą Ci zrobić niemiłą niespodziankę jak pierwszy stoi na żwirku a nie na np styropianie. Pyszczaki, jedne mniej inne bardziej ale kopać lubią :)

A widzisz córki wybierają piercionki do wędek ... a tu znowu żona włożyła swoje rączki :) ja jej mówiłem ze jak to je**e to panele będę znowu układał
  • Like 1