JanuszD Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Tomasz eS, on 22 Feb 2016 - 11:36, said:A widzisz córki wybierają piercionki do wędek ... a tu znowu żona włożyła swoje rączki ja jej mówiłem ze jak to je**e to panele będę znowu układał Znowu będziesz bohaterem we własnym domu U mnie kiedyś w nocy 560 litrów się rozszczelniło, dawno temu, już prawie o tym zapomniałem, ajjj bolesne wspomnienia. Paneli wtedy nie było, za to parkiet był wszechobecny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 560 litrów... solidnej wielkości baniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Tomku wstaw fotki ugięcia kija w systemie delta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Jasne jak tylko lakier będzie na to gotowy w 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Wyważona jak lubię Uchwyt leży w ręce idealnie .... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Nice To tylko na zdjecia ugiecia jeszcze czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Czekam na żonę i zrobię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Na szybko w domu... jak będzie pogoda zrobię nad wodą w świetle słonecznym ... Edytowane 22 Lutego 2016 przez Tomasz eS 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Tomku. Czy ta przelotka jest konieczna? Na ile zmienia się stożek jeśli jej nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Cyknij jeszcze z głębszym ugięciem, chce zobaczyć jak blank pracuje w miejscy pierwszych trzech przelotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Dziwnie ta Delta wygląda. Edytowane 22 Lutego 2016 przez filser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 To element tłumienia plecionki przed wejściem w tunel... tutaj przyznam się zaufałem Januszowi ... ja miałem troszkę inne plany ale to Janusz jest tutaj mistrzem i jego trzeba słuchać to jego dziecko ... Generalnie dolnik jeszcze można śmiało gniesc. Tylko strach przed sufitem mnie powtrzymuje Co do delfina.... cóż założyłem kołowrotek ... majdan sobie i czuje stukanie jakieś .... myślę pewnie łącze sprawdzam nie jest ok... kurde myślę pewnie źle wkleilem ... Okazało się ze mam delikatny luz na szpulce i jak majdalem wędka to czuć było w nadgarstku stukanie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Cyknij jeszcze z głębszym ugięciem, chce zobaczyć jak blank pracuje w miejscy pierwszych trzech przelotekZrobię to na rybach .... w domu obawiam się spotkania z sufitem... A żeby tam uruchomić dolnik to już trzeba dużej siły ... I jeżeli linka by mi puściła to był by tawel kolejny ... Edytowane 22 Lutego 2016 przez Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Dziwnie ta Delta wygląda.Może i dziwnie ...jak i sam delfin ... ale nie o wygląd tu chodzi Edytowane 22 Lutego 2016 przez Tomasz eS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 No to czekamy na wiadomości z testów :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Będziesz ciął na wodorostach - o żwirku nie wspomnę skoro taka czuła się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Tak się przyglądam rozmieszczeniu przelotek... nie myślałeś aby dołożyć jedną, dwie więcej na szczyt ? Bo teraz tam pustką wieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Bander, on 22 Feb 2016 - 20:28, said:Tak się przyglądam rozmieszczeniu przelotek... nie myślałeś aby dołożyć jedną, dwie więcej na szczyt ? Bo teraz tam pustką wieje... Radku, owszem w opcji jest taka możliwość, jednak gdyby kij chodził głównie pod woblerami i żelastwem. Pustką może i wieje, jednak szczytówka pod małym i większym obciążeniem nie klęka. Tomek kij widzi głównie pod wormy, jigi i takie tam, więc tak jest chyba Ok Dziwna konstrukcja więc szczytówka musi się w konwencję wpasować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Dziwnie ta Delta wygląda. Masz rację, mnie na początku też to drażniło, bardziej jak uchwyt. A na początku uchwyty były hmmmm, delikatnie mówiąc inne Teraz, a w zasadzie już od dość dawna mnie to nie razi, jednak jak patrzę na kije zbrojone klasycznie, coraz bardziej współczuję im. Tak, jakby mi ktoś kazał cały dzień, z kowadłem na plecach, biegać w masce p-gaz z założoną zatyczką na filtrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Januszu, skoro został poruszony ciekawy aspekt spacingu przy Delcie, to mam pytanie nastepujące. Jest jasne że dwuprzelotkowy "stożek" wymusza uchwyt i zastosowany kołowrotek - to bez dwóch zdań. Natomiast jeśli chodzi o pozostałe przelotki - czyli trzecia licząc od kołowrotka i następne aż do szczytówki - to chyba można rozmieścić je że się tak wyrażę "progresywnie" czyli jak w każdej innej wędce ? Wydaje mi sie że nie powinno to wpływać np. na właściwości rzutowe ? Tzn ze rozmieszczając kolejne przelotki począwszy od trzeciej mozna się kierować wyłącznie właściwościami blanku / kątami na przelotkach / "static deflection test" ? Czy tez jest inaczej ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Masz rację, mnie na początku też to drażniło, bardziej jak uchwyt. A na początku uchwyty były hmmmm, delikatnie mówiąc inne Teraz, a w zasadzie już od dość dawna mnie to nie razi, jednak jak patrzę na kije zbrojone klasycznie, coraz bardziej współczuję im. Tak, jakby mi ktoś kazał cały dzień, z kowadłem na plecach, biegać w masce p-gaz z założoną zatyczką na filtrze Obrazowo, obrazowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Januszu, skoro został poruszony ciekawy aspekt spacingu przy Delcie, to mam pytanie nastepujące. Jest jasne że dwuprzelotkowy "stożek" wymusza uchwyt i zastosowany kołowrotek - to bez dwóch zdań. Natomiast jeśli chodzi o pozostałe przelotki - czyli trzecia licząc od kołowrotka i następne aż do szczytówki - to chyba można rozmieścić je że się tak wyrażę "progresywnie" czyli jak w każdej innej wędce ? Wydaje mi sie że nie powinno to wpływać np. na właściwości rzutowe ? Tzn ze rozmieszczając kolejne przelotki począwszy od trzeciej mozna się kierować wyłącznie właściwościami blanku / kątami na przelotkach / "static deflection test" ? Czy tez jest inaczej ? Tez sie podciagne sie pod to pytanie A moze caly nowy watek dla systemu delta, zreszta juz chyba jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Powiem szczerze, że mnie osobiście tez nie przekonuje takie dorabianie teorii. Skoro postawiono na tak szybkie zejście ze stożka w tunel , nie można użyć dawno wymyślonego na przykład takiego sposobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Friko, on 22 Feb 2016 - 22:50, said:Januszu, skoro został poruszony ciekawy aspekt spacingu przy Delcie, to mam pytanie nastepujące. Jest jasne że dwuprzelotkowy "stożek" wymusza uchwyt i zastosowany kołowrotek - to bez dwóch zdań. Natomiast jeśli chodzi o pozostałe przelotki - czyli trzecia licząc od kołowrotka i następne aż do szczytówki - to chyba można rozmieścić je że się tak wyrażę "progresywnie" czyli jak w każdej innej wędce ? Wydaje mi sie że nie powinno to wpływać np. na właściwości rzutowe ? Tzn ze rozmieszczając kolejne przelotki począwszy od trzeciej mozna się kierować wyłącznie właściwościami blanku / kątami na przelotkach / "static deflection test" ? Czy tez jest inaczej ? Oczywiście, to jasne, że tak można tak jak "chce" blank, nie zawsze znaczy to progresywnie, tu chyba zgoda? nie każdy blank właściwe kąty łapie przy progresywnym, w pełnym znaczeniu tego słowa, rozmieszczeniu przelotek.Trzy, zawsze minimum trzy przelotki o odpowiedniej wielkości i ważniejsze, właściwym od siebie rozstawie, "gaszą" zupełnie linkę. Przynajmniej z moich doświadczeń i obserwacji tak wynika. Jest to tym istotniejsze, im bardziej, np. w długich, mocnych kijach, chcemy na dolniku daleko od siebie rozstawić przelotki. W innym przypadku linka wtórnie się rozchwieje. Guzu, on 22 Feb 2016 - 22:59, said:Obrazowo, obrazowo Dziękuję Ale trafnie czy nie? Tez sie podciagne sie pod to pytanie A moze caly nowy watek dla systemu delta, zreszta juz chyba jest? Nie pamiętam czy jest stricte o Delcie, na pewno jest o Delfinie Pawle, nie wiem czy nie było by lepiej zaczekać do publikacji większego tekstu o tych zagadnieniach. Obawiam się, że wtedy dopiero wątpliwości i pytania będą się mnożyły, pewnie wtedy i nowy wątek się przyda. Awantury i cała merytoryczna treść mają szanse być w jednym miejscu.Tomek może nam wybaczy ten mały bałagan w Jego wątku, w końcu sam zaczął 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Czy trafnie ? Jak oblowie wedke z delfinkiem to sie odniose Edytowane 22 Lutego 2016 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi