Friko Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Wydawało mi się że przy Delcie stożek jest dwuprzelotkowy a nie trzyprzelotkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Powiem szczerze, że mnie osobiście tez nie przekonuje takie dorabianie teorii. Skoro postawiono na tak szybkie zejście ze stożka w tunel , nie można użyć dawno wymyślonego na przykład takiego sposobu Mariuszu ten "dawno wymyślony" system powstał dużo później niż ja zbudowałem i zacząłem używać Deltę. Przynajmniej ja tak sądzę, w 2011 nic o nim nie wiedziałem. Poza tym Microwave nie wnosi tyle korzyści, on tylko szybciej gasi linkę, nie przenosi więc i nie rozkłada tak nisko i tak równo na blank obciążeń, nie da się go zbudować tak lekko jak Deltę np. XUL 4 lb na Microwave i na Delcie. A 30 lb? jakie są korzyści przy pełniejszym i bardziej równomiernym wykorzystaniu znacznie niżej 30 lb? Ja to przerabiałem, tego wytłumaczyć się nie da, uwierz na słowo, to trzeba samemu na własnej skórze doświadczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Wydawało mi się że przy Delcie stożek jest dwuprzelotkowy a nie trzyprzelotkowy. Jasne stożek najlepiej działa dwuprzelotkowy, jednak w krótkich kijach z którymi najczęściej spotykana jest na razie Delta trzecia i reszta tunelu stanowią continuum w długich już nie koniecznie. Dogaszenie linki wtedy jest trzecią. Można np. tunel postawić na 12 KL-H, 7 KL-H, 4,5 KB/ KT. Jednak można też inaczej, według mnie korzystniej.Miało być o tym kiedyś, jak podstawy Delty już będą przerobione, co zrobić kiedy Niektórzy dawno poszli dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Tak ze Panowie ... wszystko w swoim czasie trochę wiary ... wszystko ma swój cel.... z Januszem spędziłem dużo czasu na rozmowach .... też na początku byłem sceptycznie nastawiony... I to nawet do tego stopnia ze pierwsza delta i delfin nie zawitały na mojej wędce ... uległem dopiero po pewnym czasie ... nawet z powodu wrodzonej ciekawości ... z powodu szukania czegoś innego ... każdy musi dojrzeć do pewnych decyzji ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Aha i jeszcze jedno... jak widzę nikt na siłę nie promuje tu delty i delfina ... nikt nie mówi ze "musisz ją mieć " jest więcej osób które piszą o tym źle mimo że na oczy nie widzieli zestawu.... cóż tak bywa ... jedno jest pewne Janusz postanowił się z nami podzielić swoim odkryciem ... wiec nie spier***my tego .... A co do mojej wedki ... juz wysyłałem wedki ludziom z jerka aby sobie pooglądamli porzucali i połowili... teraz w sumie też nie widzę problemu jeżeli komuś będzie zależało .... pod warunkiem że nie będzie to kolidowalo z moim kalendarzem wędkarskim ... mogę podzielić się nad wodą ... Edytowane 23 Lutego 2016 przez Tomasz eS 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Kto nie spróbuje ten nie będzie wiedziećorazKto nie ryzykuje ten nie ma Taki kaznodzieja ze mnie rośnie... Tomasz niezależnie od rezultatów jesteś już wyżej! Gratulacje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 No to ja próbuje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Cos czuje ze nowa okoniowke w ten uchwyt i system delta wyposaze. Nawet sam uchwyt zaczyna mi sie podobac wizualnie, chyba sie przyzwyczailem do jego widoku hehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Słuchaj leci z tego jak z procy ... matagi 4-14 miota juz od 1.5 grama... trzeba być mega czujnym bo leci niemiłosiernie od 3 gram... jest zajebiście. Reszta później bo jadę z córkami dk kina teraz 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Dodam tylko ze czuć jak kopyto w keitech 2 cale się kolibie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 No Panie... narobiles checi, teraz blanku bede musial szukac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Tomek napisz coś więcej jak wrócisz cały czas śledzę tematy delfinów na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 w takim momencie polazł do kina.....hitchcock jeden.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) No Panie... narobiles checi, teraz blanku bede musial szukac Polecam zarówno blank jaki i delfina&delte ... widać jak zbalansowane jest wędzisko . Krótki i raczej oszczędny dolnik przy długości 7'8 nie wymaga dociazania .... to mój drugi blank matagii.. nie ostatni napewno. Kołowrotek osadzony w delfinie siedzi mocno i stabilnie . Nic się nie rusza .2 nie klika etc... jest niemal integralną częścią wedki . Wg mnie to takie przedłużenie blanku ... jakby blank ze swoimi właściwościami był zamknięty na stopce... uchwyt ciepły przyjemny . Nie ślizga się ... dla siebie pewnie następny wezmę jednak większy ... trzeba się przyzwyczaić ... a delta... hmmm to już dopełnienie całości ... Niestety nad wodą byłem tylko na chwilę i to z przymusu na małej rzeczce z powodu deszczu Wislok brudny i duży ... brania nie uświadczylem niestety wiec nie powiem jak jest odczuwane ...ale kontakt z przynęta jest cały czas .... czy to praca woblera czy opad jiga/gumki ...Lata na zaskakujące odległości bez najmniejszego problemu i z użyciem minimalnej siły .... na szpuli był varivas advanced trout pe 0.6... docelowo sparowany będzie z ta wędka . Jak pogoda pozwoli w czwartek atakuje Myczkowce ewentualnie San..To będzie prawdziwy poligon dla tego zestawu .... Jeżeli są jakieś pytania zapraszam ... można pytać Edytowane 23 Lutego 2016 przez Tomasz eS 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Kolejna porcja ....1 Skończyłem batsona ze szkła Spg781 dołącza do arsenału pstrągowego Minimy match od M16 do w3 na szczycie .. I nr 2.... nowe wcielenie starej wedki ... Minimy i odświeżona rękojeść ... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Ładny szklak, będziesz zadowolony, szkło to inna bajka , yyy w zasadzie poezja i delektowanie się sportem wędkarstwa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik86 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Bardzo ładny kij ( Batson SPG 781 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Tomek może przyjedziesz do mnie na próby batsona, przy okazji smar do maszynek zapożyczysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Józek z chęcią ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Józek z chęcią ...Jutro masz czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Sprawdzę i dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Jak coś to się jutro zdzwonimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Wreszcie mam ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Super ta przystawka - gdzie taka można kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Na allegro bywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi