zetika16 Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Mam namiar na gościa .... jak coś to priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 każdy chyba powinien mieć duży warsztat by pomieścić te wszystkie urządzenia, które wcale nie służą do łowienia ryb a są "niezbędne" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Wyważona jak lubię Uchwyt leży w ręce idealnie .... Nie cytujemy zdjęć.http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Tomek.Ten uchwyt Delfin w jakim rozmiarze?Najmniejszy może ? Edytowane 24 Marca 2016 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Średni z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Co to za blank, widzę że chyba jakieś Matagi UL czy inne UL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Uchwyt na tych zdjęciach to tak jak pisze Tomek średni delfin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Co to za blank, widzę że chyba jakieś Matagi UL czy inne UL?Józek to matagi tr78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 A teraz na tapecie stary bestmaster na nowych warunkach Przebudowa dla kolegi Tymon Tanio a solidnie ....Czyli pianka ... fuji dps 18 i to co zostało ze starego zbrojenia .... plus nowe alconite i sic na szczycie .... Lakier usunięty ... pod uchwytem standardowo .... święta brzoza plus pozostałości po rolce od papieru toaletowego zalane żywicą .... blank waży po osrobaniu ok 70 gram przy 2.40 i cw do 50 gram 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Tomek na blank dałeś lakier czy został goły po skrobaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Blank jest wypolerowany na połysk . Bez lakieru ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Brawo Ty ,a mój ciągle czeka na wysyłkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Pamiętam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 czym polerowałeś blank? po polerowaniu jakieś jeszcze "zabezpieczenie" stosowałeś? woski, mleczka itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Blank polerowany papierem 120 później 320 i 600 z wodą na końcu. O jakie zabezpieczenia pytasz ? nie wiem co może dać np wosk czy mleczko ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Można wetrzec żywice ewentualnie ... innych zabezpieczeń nigdy nie robiłem w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 wcieranie żywicy to już inna bajka. wcieranie innych "preparatów" ma kilka zastosowań...a jednym z nich jest zabezpieczenie powierzchni przed utlenianiem. z tym że tu może być problem z "przyjmowaniem" lakieru na tak "zabezpieczony" blank. a o polerowanie pytałem dlatego, że tu gdzieś na forum ktoś pisał o polerowaniu pastą polerską.dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Tomek takie cuś powiem papierkiem na wodę się nie poleruje... ,bo wtedy papierek 600 zbiera tak jak 400 na sucho.Najpierw jedziesz papierkiem z wodą,a nastęnie tą samą gradacją tyle ,że na sucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Trochę cienko 600 na koniec ale pewnie takie było założenie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) wcieranie żywicy to już inna bajka. wcieranie innych "preparatów" ma kilka zastosowań...a jednym z nich jest zabezpieczenie powierzchni przed utlenianiem. z tym że tu może być problem z "przyjmowaniem" lakieru na tak "zabezpieczony" blank. a o polerowanie pytałem dlatego, że tu gdzieś na forum ktoś pisał o polerowaniu pastą polerską.dzięki.A to wtedy juz można na wysoki połysk chyba ja tak nigdy nie robiłem ... nie widziałem potrzeby Edytowane 25 Marca 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Trochę cienko 600 na koniec ale pewnie takie było założenie,Czemu cieniutko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Tomek takie cuś powiem papierkiem na wodę się nie poleruje... ,bo wtedy papierek 600 zbiera tak jak 400 na sucho.Najpierw jedziesz papierkiem z wodą,a nastęnie tą samą gradacją tyle ,że na sucho...Nie wiem . Wydawało mi się ze jakoś lepiej poleruje jak jest mokry ... ale mogę się mylić :)w każdym razie efekt jest zadowalający przynajmniej dla mnie ...blank robi się taki "świecący " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Tomek jak ma być do polerki bez lakieru to papierem 600 na początek i to tak nie bardzo a kończąc na 2500 i pasta, takie moje zdanie może są inne szkoły nie wiem ja to tak widzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Tomek jak ma być do polerki bez lakieru to papierem 600 na początek i to tak nie bardzo a kończąc na 2500 i pasta, takie moje zdanie może są inne szkoły nie wiem ja to tak widzę.O kurcze ... 2500 to na bogato 600 to bym się chyba zatarł przy tym shimaniaku taka struktura na nim była ... ale 2500 .... To znaczy ja oczywiście nie neguje czy coś ... Edytowane 25 Marca 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 No dokładnie jest pracy przy tym , masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ogólnie blanki shimano typu sped, best... Są ciężkie do polerki warto dać nowy lakier który i tak nie zaszkodzi bo cw jest niemałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi