Skocz do zawartości

B4F by Tomasz eS

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

A teraz na tapecie stary bestmaster na nowych warunkach :)

Przebudowa dla kolegi Tymon

47ba6705fb762df7870bdfcac62857e7.jpg

Tanio a solidnie ....

Czyli pianka ... fuji dps 18 i to co zostało ze starego zbrojenia .... plus nowe alconite i sic na szczycie ....

Lakier usunięty ... pod uchwytem standardowo .... święta brzoza plus pozostałości po rolce od papieru toaletowego zalane żywicą .... blank waży po osrobaniu ok 70 gram przy 2.40 i cw do 50 gram

• Like 2

wcieranie żywicy to już inna bajka. :) 

wcieranie innych "preparatów" ma kilka zastosowań...a jednym z nich jest zabezpieczenie powierzchni przed utlenianiem. z tym że tu może być problem z "przyjmowaniem" lakieru na tak "zabezpieczony" blank. a o polerowanie pytałem dlatego, że tu gdzieś na forum ktoś pisał o polerowaniu pastą polerską.

dzięki. 

• Like 1

wcieranie żywicy to już inna bajka. :)

wcieranie innych "preparatów" ma kilka zastosowań...a jednym z nich jest zabezpieczenie powierzchni przed utlenianiem. z tym że tu może być problem z "przyjmowaniem" lakieru na tak "zabezpieczony" blank. a o polerowanie pytałem dlatego, że tu gdzieś na forum ktoś pisał o polerowaniu pastą polerską.

dzięki.

A to wtedy juz można na wysoki połysk chyba ja tak nigdy nie robiłem ... nie widziałem potrzeby Edytowane przez Tomasz eS

Tomek takie cuś powiem papierkiem na wodę się nie poleruje... ;) ,bo wtedy papierek 600 zbiera tak jak 400 na sucho.Najpierw jedziesz papierkiem z wodą,a nastęnie tą samą gradacją tyle ,że na sucho...

Nie wiem . Wydawało mi się ze jakoś lepiej poleruje jak jest mokry ... ale mogę się mylić :)w każdym razie efekt jest zadowalający przynajmniej dla mnie ...blank robi się taki "świecący "

Tomek jak ma być do polerki bez lakieru to papierem 600 na początek i to tak nie bardzo a kończąc na 2500 i pasta, takie moje zdanie może są inne szkoły nie wiem ja to tak widzę.

O kurcze ... 2500 to na bogato :D 600 to bym się chyba zatarł przy tym shimaniaku taka struktura na nim była ... ale 2500 .... :D

To znaczy ja oczywiście nie neguje czy coś ...

Edytowane przez Tomasz eS