Skocz do zawartości

B4F by Tomasz eS

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o to, że czasami insert zbyt wcześnie blokuje dokręcaną część uchwytu i przez to nie nasuwa się on do końca na stopkę kołowrotka - w rezultacie kołowrotek może nie być trzymany dostatecznie mocno.

Stopki są różnej długości, dodatkowo mogą być wyższe lub niższe. Nie mam wielkiego dośwadczenia w montażu tak więc nie wypowiem się jednoznacznie czy istnieje rozwiązanie uniwersalne, obawiam się że jednak nie.

Opisuję stałoszpulowce (różnice daiwa-shimano), jednak sądzę, że analogicznie rzecz ma się do multików.

Niestety jest to ograniczenie skss-a i trzeba na to zwrócić uwagę.

Zawsze można w razie potrzeby zeszlifować/sfrezować insert, ale łatwiej jest ściąć nieco uchwyt ;)

Edit: oczywiście można zeszlifować jedną i drugą część skss-a jeśli istnieje taka potrzeba. Byle nie za dużo bo będzie szpara między uchwytem i zaciskiem z jednej strony.

Edytowane przez Bander

Tyle ze u mnie nie jest Skss bo gniazdo to zwykły fuji... tylko nakrętka jest od skssa. ..w komplecie od Skss pasuje wszystko jak trzeba ... tu jest problem bo sam sobie go stworzyłem ....tzn z 2 uchwytów chciałem zrobić jeden :D

:) Fakt.

Zasada jednak jest ta sama - ja pisałem głównie o problemach przy KSKSS ;)

Edytowane przez Bander

• 2 tygodnie później...

Szwecja i po szwecji. Trzeba skończyć co się zaczęło ... Waga piórkowa bo tylko 30 gram waży całość .... mowa o Matagi tr60 super trout z uchwytem delfin i systemem delta.... jak zwykle problem z naklejka od matagi się pojawił ... stąd pofalowany opis wędki :/

b4526068d5142a5686a227d26e6c5e9f.jpg

c5ab95ab7696d9bda859528393cc8e86.jpg

cf7fde1e802b31e01157986cd8843b55.jpg

6ed99c0978b24cec56d605d480486a32.jpg

32d76dd7b49f39a9092ea0562efea082.jpg

• Like 11