Skocz do zawartości

B4F by Tomasz eS

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

uhuhu grubo ;)

Daj znac jakie beda wrazenia, ja narazie nie jestem przekonany do pomyslu jerkowka i delfin :D Tam jakiegos specjalnego czucia w sumie nie potrzebujesz, zeby dobrze prowadzic przynete. A jak cos chapnie, to ciezko nie zauwazyc ;)

Ja raczej zakładam delfina z racji wygody ... Plus przynęty lepiej lecą i z blanku więcej wyciągniesz :)

Wygody zdecydowanie nie neguje :) Co do lotnosci to widzialem tutaj na forum rozne opinie. 

Z blanku wycianiesz napewno wiecej, z ciekowosci sie zastanawiam, czy przy cascie nie wyciagnelo by sie jeszcze wiecej.

Moze niedlugo bedzie mi dane uzbroic cos w delfina, wiec sam sobie wyrobie opinie ;)

• Like 1

Del Toro, on 15 Sept 2016 - 16:02, said:

Wygody zdecydowanie nie neguje :) Co do lotnosci to widzialem tutaj na forum rozne opinie. 

Z blanku wycianiesz napewno wiecej, z ciekowosci sie zastanawiam, czy przy cascie nie wyciagnelo by sie jeszcze wiecej.

Moze niedlugo bedzie mi dane uzbroic cos w delfina, wiec sam sobie wyrobie opinie ;)

Paweł ale Ty te opinie widziałeś na forum, Tomek już jakiś czas ze dwie takie wędki używa, więc wyrobił sobie chyba własną :) dobrze, że polega na własnych doświadczeniach ;)

Pisałem już o tym na pewno, powtórzę. Zbrojenie w Deltę działa bardzo podobne do castingu, zagęszczenie przelotek nie wpływa źle, przeciwnie, bardziej stabilizuje linkę. Przelotkę wejściową w jednym kiju mam postawioną 32 cm. od rantu szpuli i działa zgodnie z oczekiwaniami. W castingu raczej się nie spotkałem z takim rozstawieniem. Dochodzą do tego siły skrętne działające na blank, kiedy multik i przelotki są na górze.

Czy w cascie wyciągnęło by się więcej, odpowiedz sobie sam, ja nie mogę, ktoś jeszcze pomyśli, że to kryptoreklama :ph34r:  :lol:

• Like 2