Skocz do zawartości

B4F by Tomasz eS

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

W piance mam rear z delfinem . Ten grafitowy lepiej wyglada. Fajna szpadke zrobiles : )

Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka

To Ty też :o  jerkbait to jednak kopalnia wiedzy wszelakiej, inaczej bym się o tym chyba nigdy nie dowiedział :)

Ja więcej jak połowę kijów mam w piance, choć w sumie takie carbonowe gripy mógłbym zdobyć bez większych problemów  B)  ze zdobyciem pianki w sumie mam więcej roboty, zamawiać i czekać trzeba :lol: 

• Like 2

Tomek.

Co do Lemaxow.

"Czerwony" bardzo ładny ale róż tulejki nie pasuje z omotką powyżej opisu. Opis też staraj się (a raczej omotkę końcową, w tym wypadku oczka na przynętę) robić symetrycznie w środku.

Srebrny Lemax ładniejszy od czerwonego. Zgrane wszystko. :)

Piękny ten kijek wyszedł!

[emoji1] przy całym szacunku dla twórcy wędki, czyli Tomka i twórcy uchwytu, czyli Janusza - słowo piękny jest pojęciem względnym [emoji18].

Chyba lepiej użyć słów - bardzo mi się podoba czy lubię taki styl.

Bo z tym co napisałeś, to jednak nie każdy się zgodzi. Piękno dla każdego to co innego....

Tomek - dobra robota, a ten "specyficzny" uchwyt niech służy jak najlepiej i niech przenosi do dłoni nawet powąchania przynęty przez rybę :-)

Tapatalknięte z Teixa za pomocą Stelli

• Like 3

[emoji1] przy całym szacunku dla twórcy wędki, czyli Tomka i twórcy uchwytu, czyli Janusza - słowo piękny jest pojęciem względnym [emoji18].

Chyba lepiej użyć słów - bardzo mi się podoba czy lubię taki styl.

Bo z tym co napisałeś, to jednak nie każdy się zgodzi. Piękno dla każdego to co innego....

Tomek - dobra robota, a ten "specyficzny" uchwyt niech służy jak najlepiej i niech przenosi do dłoni nawet powąchania przynęty przez rybę :-)

Tapatalknięte z Teixa za pomocą Stelli

Danielu po części masz rację :)

Określenie "piękny" jest pojęciem względnym, tu bezwzględnie masz rację, jednak jest bardziej neutralnym, dyplomatycznym niż "bardzo mi się podoba".

Sytuacja, kiedy inni faceci Tobie mówią "Masz bardzo piękną Żonę" może podbudować, miło połechtać i co tam jeszcze. Jednak kiedy mówiliby "Bardzo mi się podoba Twoja Żona" może spowodować podejrzenia, zazdrość itp.

Tomek to duży i konkretny Facet, ja wolałbym chwalić Jego wędkę, że jest piękna, jak sugerować , że mi się bardzo podoba :D

Chyba sugerowane przez Ciebie określenie "lubię taki styl" byłoby najmniej kontrowersyjne, nawet nie sugeruje, że coś jest ładne, że komukolwiek się podoba.

Te uchwyty nie miały się podobać, nawet nie miały być komercyjne, powstały na mój własny użytek :) Miały z założenia spełniać jeden cel, być maksymalnie funkcjonalne. I są, maksymalnie na miarę moich możliwości. Bardziej funkcjonalnych na chwilę obecną nie potrafię zrobić :(

Uroda nie może destruktywnie wpływać na funkcjonalność, więc są jakie są.

Oczywiście chciałbym, żeby się podobały, żeby wszyscy mówili mi " Ale masz piękne uchwyty" :lol: :lol: :lol:

Jednak zmiany miałyby wpływ na sztywność, ergonomię, masę, czułość.

• Like 7

Z zasady nie komentuję żon kolegów - można się nadziać na tak zwane widły - nigdy nie wiesz, jakie są relacje itd  :D

Co do uchwytu - cieszę się, że powstał, cieszę się że jest fantastyczny pod względem funkcjonalności - piszę tu poważnie, bez ironii.

A wygląd - jak pisaliśmy obaj  - kwestia gustu. Na szczęście zdarza mnie się wędkować w wodach, gdzie okonie biorą na 4 calowe gumy i nie jest to bynajmniej "powąchanie" przynęty, tylko konkretne walnięcie po kiju. Nawet Mikado daje radę  :D

Jak pisałem - niech służy, bo do tego jest!

I niech łowi ryby  :P

• Like 2

Jak dla mnie istotą rzeczy jest to, że uchwyt spełnia swoje zadanie, czyli

1.Jest lekki.

2.Jak dla mnie ergonomiczny.

3.Przenoszenie i czucie brań -do tej pory nic lepszego nie wymyślono.

4.Jest brzydki - i o to chodzi by mi się podobał, muszę z Twórcą brzydala się napić. Jak mówi stara zasada nie można pić bez celu bo to alkoholizm, a tak mówię Januszowi, że okrutnie brzydki ten uchwyt i napić mus :P .

• Like 5

Józek, czyli nie ma brzydkich uchwytów, tylko wina czasem brak? :lol: :lol:

W nocy te uchwyty też sobie dobrze radzą, a gdy jest pochmurna i bezksiężycowa noc, to- i bez wina niema ładniejszych uchwytów od Delfina. (tylko nie odstaw gdzieś na chwilę kija, albo chociaż jakiś oczycieszący kołowrotek załóż)

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Także chciałem o niego zapytać, ale pod kątem szczupaka i gum 6" + główka 10-25g. Jak z jego akcją i ugięciem, Tomek?

Gumy 6 i takie główki daje śmiało radę.... Nie podejrzewalem go o to... ????

Ps... Chyba już koniec sezonu....

71181a5bb1b8b25f870de72b5ff5a147.jpg

Chociaż jutro też jest dzień B)

A napisze sobie post w Swoim wątku numer 1000

Jeszcze w starym roku B)

Zajęło mi to ponad 4 lata... Sam widzę przez co przeszedłem... Sam wiem czego jeszcze mi brakuje... Ale powoli do przodu... Mam dopiero 33 lata!

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 3