Skocz do zawartości

B4F by Tomasz eS

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem jadę na Solinę, na lekko mam travelka z muchówki batsona  #5 węgiel rx6 - fajne toto jest ale na główki 1,5-3g i małe gumki, czasem chciałbym połowić konkretniej, boleń szaleje przy brzegu a co ja mu mogę wykałaczką nadmuchać, dlatego pomysł cięższego kija do plecaka :) .

Wiem o czym mowisz ale powiedz mi jeszcze dlaczego ten a nie inny blank?

@januszz Jaki travel masz pod lekkie i takie srednio lekkie (do 15g-20g) przynety?

@januszz Jaki travel masz pod lekkie i takie srednio lekkie (do 15g-20g) przynety?

Pod b.lekkie łowienie posiadam wklejkę na bazie muchówki ATC #5 ,3 części 2.05m 0.5-4g,5lb, przy lekkim  wklejkę na bazie muchówki Daiwa #8, 3 części, 2.1m,2-8g,7lb a natomiast do średnio lekkiego SLXF 7310-3N (5-20g).

Wszystkie zbrojone w '' Delcie'' z'' Delfinami''.

Edytowane przez januszz
  • Like 3

Ten dość nowy podgatunek Delfina wszędzie lubi stadami pływać. Zauważyłem, że gdzie się pojawi jeden, najczęściej zaraz braciszka sobie ściągnie, często nawet więcej niż jednego ;)

Ja coś myślę nad powiększeniem stada właśnie B)

Pozdrawiam, Tomasz eS

• Like 1

Wiem o czym mowisz ale powiedz mi jeszcze dlaczego ten a nie inny blank?

Bo długość mi odpowiada po złożeniu - nic innego nie znalazłem by był krótki po złożeniu , oraz mam większe zaufanie do Mikado jak Jaxona.

No i c.w. był taki jak bym chciał w okolicy 5-25, wiadome że po przezbrojeniu się zmieni, ale powinno być dobrze.

Ciekaw jestem co Tomasz zrobił przy nim, czy robił próbę na sucho i czego można się po nim spodziewać.

Edytowane przez Jozi

Podejście ekonomiczne ale czy słuszne?

Janusz nie będę szalał z komponentami, fuji sic dostaje, gdzie dawniej batsony miały hardloy-e, tylko na "czubie" był sic i nie narzekały.

Co za czasy, teraz mikado na fuji sicach :lol:  :lol: .

Tylko by tego brakowało, by jeszcze delfina miał, byłby to totalna zgroza :D .

• Like 1

Janusz nie będę szalał z komponentami, fuji sic dostaje, gdzie dawniej batsony miały hardloy-e, tylko na "czubie" był sic i nie narzekały.

Co za czasy, teraz mikado na fuji sicach :lol:  :lol: .

Tylko by tego brakowało, by jeszcze delfina miał, byłby to totalna zgroza :D .

Poczekaj aż do dżaksonów zaczną zakładać Torzite... 

Tomus czekamy na gotowy kij.  ;)

• Like 1