J-O-K-E-R Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 (edytowane) Wiem, że to pewnie bardziej pytanie do Józka, ale skoro przebudowa jest aż tak szeroko zakrojona (i czasochłonna), a komponenty z górnej półki (i drogie), to czemu bazą ma być tani, niekoniecznie równie znakomity blank Mikado? Nie ma nic innego pięcioskładowego? Edytowane 27 Maja 2017 przez J-O-K-E-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Jest... Ale nie w takiej cenie a po drugie Józek chce używać kija sporadycznie na codzień ma inne kije Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Jest... Ale nie w takiej cenie a po drugie Józek chce używać kija sporadycznie na codzień ma inne kije Pozdrawiam, Tomasz eSDokładnie to co pisze Tomek, ale po machaniu na sucho stwierdziłem, że nic lepszego mi nie potrzeba, co wcale tego blanku nie dyskryminuje.Po przezbrojeniu będzie super travelek, jestem o tym przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Wiem, że to pewnie bardziej pytanie do Józka, ale skoro przebudowa jest aż tak szeroko zakrojona (i czasochłonna), a komponenty z górnej półki (i drogie), to czemu bazą ma być tani, niekoniecznie równie znakomity blank Mikado? Nie ma nic innego pięcioskładowego?Ja nie znalazlem a szukalem dlugo i cierpliwie. Czterosklad spinningowy w zasadzie nie wystepuje. A pieciosklad to nawet nie osmielam sie pomarzyc @Tomasz eS Masz na mysli muchowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Niekoniecznie muchowki... Są dedykowane konstrukcje np w fishing art... Tyle że cena inna... Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) I tak i nie Maja rzeczywiscie 4 sklady ale w dlugosciach i gramaturach ktore mnie nie interesuja. Ja chcialem sobie zrobic cos o CW 2-15g oraz dlugosci ok 2.10-2.30m a 3 sklady wg mnie to jeszcze zaden travel A cena...ehhhh Tak wiec pewnie i mnie czeka jak Joziego adaptacja jakiegos Jaxona lub Mikado. Jak sie tylko pojawi cos w parametrach jakie mi chodza po glowie. Edytowane 28 Maja 2017 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Też przeglądałem ofertę Krzyśka ale nic z Travelandu nie znalazłem w krótkim składzie dlatego po przerzuceniu for i allegro wybór padł na hirameki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Dokładnie to co pisze Tomek, ale po machaniu na sucho stwierdziłem, że nic lepszego mi nie potrzeba, co wcale tego blanku nie dyskryminuje.Po przezbrojeniu będzie super travelek, jestem o tym przekonany.Jestem przekonany że jak Ci podpasuje to będziesz zbroił następy.Szkoda tylko że wybór blanków jest mocno ograniczony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Jestem przekonany że jak Ci podpasuje to będziesz zbroił następy.Szkoda tylko że wybór blanków jest mocno ograniczony.To nie mój pierwszy travel, mam takiego pod paprochy z muchówki 2-9 g więc ten cięższy mi wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zabraknie w Twoim arsenale traveli 5-14g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 No i jak to Harakiri wygląda po zabiegu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 No i jak to Harakiri wygląda po zabiegu?Już się kręci na suszarce, wytrzymaj jeszcze chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Już się kręci na suszarce, wytrzymaj jeszcze chwilę. zdjęcia będą po przekazaniu... Józek teraz się w fotografa bawi to może on wstawi Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Travel suchy... Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Tomasz nie do podrobienia! Masz chlopie swoj styl 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Tomasz nie do podrobienia! Masz chlopie swoj styl Dzięki... Byle jaki ale swój heheI tak najważniejsze jest zdanie Józka bo to jego travel.... Ale sobie chyba też coś w ten deseń zrobię... Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Miodzio.A gdzie fotki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 A gdzie fotki?Stronę wcześniej Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Ile kijek wazyl po przerobkach? Zmienila sie jego akcja tycko chodzby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 W poprzednich postach był na wadze. Sam dolnik to było chyba 99 gram.Tomasz wrzuć na wagę i napisz czy dużo się zmieniło, choć na dużo nie liczę bo z tego co kojarzę to blank jest dość pałowaty, szczególnie dolny element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) W sumie zeszło z 10 gram chyba... Dwa dolne elementy to gruba ścianka...dodatkowo w oryginale była pianka z okleina korkopodobna a uchwyt był wklejony na rurce na blank... Nie było z czego ściągać... Zresztą trzeba było reż patrzeć na wyważenie wędki... I z dolnika niewiele ubyło... Kilka gram na przelotkach i na lakierze zeszło... Wiec powinien przyspieszyć i zyskać na dynamice... Zresztą nie waga była priorytetem... Bo ta nie jest najgorsza... Dwa dolne segmenty to pręty węglowe które się nie gną....... Można by z tego nawet zrobić travel 4 składowy z niewielką utrata mocy Pozdrawiam, Tomasz eS Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Czyli dwa dolne elementy to jakby betonowa przedłużka kija .Spoko, na takie wypady styknie. Najważniejsze, że spacing zmieniony, ugięcie nie będzie takie kwadratowe jak w oryginale.O wyglądzie nie wspominam, bo o to Tomek zadbał jak należy .Rękojeść dzielona, ale jak najbardziej w moim typie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Dwa dolne segmenty to pręty węglowe które się nie gną.... ... Można by z tego nawet zrobić travel 4 składowy z niewielką utrata mocy Pozdrawiam, Tomasz eSCzyli jak dobrze rozumiem mozna by zrobic cos krotszego z tego kija i wyszlaby taka pstragowka-okoniowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Jak któryś z Was będzie miał chwilkę to zróbcie prosze Panowie fotkę pod obciążeniem.Ciekaw jestem jak się zmieni ugięcie po nowym rozmieszczeniu przelotek.Dla porównania - oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi