Skocz do zawartości

B4F by Tomasz eS

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że to pewnie bardziej pytanie do Józka, ale skoro przebudowa jest aż tak szeroko zakrojona (i czasochłonna), a komponenty z górnej półki (i drogie), to czemu bazą ma być tani, niekoniecznie równie znakomity blank Mikado? Nie ma nic innego pięcioskładowego?

Edytowane przez J-O-K-E-R

Jest... Ale nie w takiej cenie a po drugie Józek chce używać kija sporadycznie na codzień ma inne kije B)

Pozdrawiam, Tomasz eS

Dokładnie to co pisze Tomek, ale po machaniu na sucho stwierdziłem, że nic lepszego mi nie potrzeba, co wcale tego blanku nie dyskryminuje.

Po przezbrojeniu będzie super travelek, jestem o tym przekonany.

Wiem, że to pewnie bardziej pytanie do Józka, ale skoro przebudowa jest aż tak szeroko zakrojona (i czasochłonna), a komponenty z górnej półki (i drogie), to czemu bazą ma być tani, niekoniecznie równie znakomity blank Mikado? Nie ma nic innego pięcioskładowego?

Ja nie znalazlem a szukalem dlugo i cierpliwie. Czterosklad spinningowy w zasadzie nie wystepuje. A pieciosklad to nawet nie osmielam sie pomarzyc :)

@Tomasz eS Masz na mysli muchowki?

I tak i nie :) Maja rzeczywiscie 4 sklady ale w dlugosciach i gramaturach ktore mnie nie interesuja. Ja chcialem sobie zrobic cos o CW 2-15g oraz dlugosci ok 2.10-2.30m a 3 sklady wg mnie to jeszcze zaden travel :) A cena...ehhhh 

Tak wiec pewnie i mnie czeka jak Joziego adaptacja jakiegos Jaxona lub Mikado. Jak sie tylko pojawi cos w parametrach jakie mi chodza po glowie.

Edytowane przez Luckyguliver
  • Like 1

Dokładnie to co pisze Tomek, ale po machaniu na sucho stwierdziłem, że nic lepszego mi nie potrzeba, co wcale tego blanku nie dyskryminuje.

Po przezbrojeniu będzie super travelek, jestem o tym przekonany.

Jestem przekonany że jak Ci podpasuje to będziesz zbroił następy.

Szkoda tylko że wybór blanków jest mocno ograniczony.

• Like 1

W sumie zeszło z 10 gram chyba... Dwa dolne elementy to gruba ścianka...dodatkowo w oryginale była pianka z okleina korkopodobna a uchwyt był wklejony na rurce na blank... Nie było z czego ściągać... Zresztą trzeba było reż patrzeć na wyważenie wędki... I z dolnika niewiele ubyło... Kilka gram na przelotkach i na lakierze zeszło... Wiec powinien przyspieszyć i zyskać na dynamice...

Zresztą nie waga była priorytetem... Bo ta nie jest najgorsza... Dwa dolne segmenty to pręty węglowe które się nie gną....B)... Można by z tego nawet zrobić travel 4 składowy z niewielką utrata mocy

Pozdrawiam, Tomasz eS

Edytowane przez Tomasz eS
  • Like 2

Czyli dwa dolne elementy to jakby betonowa przedłużka kija :lol: .

Spoko, na takie wypady styknie. Najważniejsze, że spacing zmieniony, ugięcie nie będzie takie kwadratowe jak w oryginale.

O wyglądzie nie wspominam, bo o to Tomek zadbał jak należy :) .

Rękojeść dzielona, ale jak najbardziej w moim typie :) .

• Like 1

Dwa dolne segmenty to pręty węglowe które się nie gną.... B)... Można by z tego nawet zrobić travel 4 składowy z niewielką utrata mocy

Pozdrawiam, Tomasz eS

Czyli jak dobrze rozumiem mozna by zrobic cos krotszego z tego kija i wyszlaby taka pstragowka-okoniowka? :)