zetika16 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Myślę że bez przeszkód Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Wczoraj krótki test kija nad wodą.Tomek spisał się na piątkę z dużym plusem .Ze względu na brak czasu łowiłem tylko główkami w przedziale 5-6g + guma 2-3", bo chciałem coś złowić by coś więcej o kijku napisać.Trafił się szczupaczek 40-k, tak więc dobrze Tomek mówił, że blank ma w sobie szkło bo hol był miękki, tak jak na szklaka przystało.Jak dla mnie to duża zaleta bo demonem szybkości nie jest ( nie jest mi do szczęścia przy łowieniu rekreacyjnym potrzebne) ale zauważyłem, że bardzo pewnie trzyma rybę i to będzie niezaprzeczalna zaleta. Czucie też jest przyzwoite jak na taki wyrób, bo czułem jakieś tam pukania okoni - skubaczy na blanku (foregrip bardzo krótki by można było trzymać palec na blanku). Szczytówka jest dość miękka, gumka 2' z główką 5gramową lata już na przyzwoite odległości, myślę że nawet 3-4g z keitechem 2" będzie można posyłać na przyzwoite odległości, tak więc spełnia założenia uniwersalnego travelka. Nie planuję cięższych główek jak 10g, bo szczyt raczej będzie klękał i z podbiciem nie będzie to miało nic wspólnego.Przezbrojenie za dużo pracy blanku nie zmieni, bo 2 dolne elementy są sztywne, więc ciężko będzie je uruchomić, generalnie będą pracować 3 elementy szczytowe, ale ze względu na swoją miękkość, powinny dobrze amortyzować rybę. Jasna sprawa, że po przezbrojeniu i optymalnym ustawieniu przelotek, praca stała się dużo bardziej płynna ( nie jest kwadratowe ugięcie jak przy fabrycznym zbrojeniu) ale cudów nie ma się co spodziewać.Jednym słowem ja z kija jestem zadowolony, zamierzenia zostały spełnione, przede wszystkim wygląd kija oczywiście dzięki staraniom Tomka, jego praca również jest inna jak fabryczna.Ogólnie rzecz ujmując, kijka mogę polecić, ale koniecznie wypada postawić od nowa przelotki, przeróbka rękojeści w zależności od funduszy ( ale przy częstym używaniu ta korkowa taśma może się rozwarstwić w rękach). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 100 lat na rybach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Najlepszego Tomku ☺ Tapnięte smarkfonem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Najlepszego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Stówa Panie no i takiego kiełbika ponad 8,5cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Trzeba pajęczyny zrzucić z wątku... Na pierwszy rzut... MHX L904-2.... Wędka zbudowana z myślą o szczupakach lowiony chyba na duże gumy pianka matagi... Przelotki Fuji KL alconite... Uchwyt dps black 18... Waga 209 gram... Pozdrawiam, Tomasz eS 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Numer dwa... To trochę tak pod prąd... Kupiona niedawno na giełdzie daiwa od kolegi Żbika... Wędka miała złamany szczyt... Składy by nierówne... Co niestety u mnie ja dyskwalifikowalo w moich oczach... A blank super... Fajna szpada... Chwila chwila... Ludzie robią 2 składy z wędek jednoczęściowych.... Czemu nie na odwrót? Wędka połączona na stałe... Teraz to jednoskład o długości około 190 cm... Przelotki na chwile obecna ALPS S6.... co będzie dalej zobaczymy... Na 2 zdjęciu widać miejsce łączenia Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 I taka mała zapowiedź... Lemax hs 60ms2.... Pianka i czerwone akcenty... Co będzie dalej? Zobaczymy... Pewnie alconite po całości Pozdrawiam, Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sneyks123 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) Cud malina. Pięknie i konkretnie, świetnie Ci to wyszło. Jakie wyszło realne cw. ?Edyta: Mówiłem o mhx. Pozostałe też śliczne Edytowane 16 Lipca 2017 przez sneyks123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Cud malina. Pięknie i konkretnie, świetnie Ci to wyszło. Jakie wyszło realne cw. ?Edyta: Mówiłem o mhx. Pozostałe też ślicznePowiem coś więcej jutro... Jak wrócę z ryb Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Mhx ST1084F... Delfin i system delta na przelotkach alconite... Waga piórkowa jak na taką długość Pozdrawiam, Tomasz eS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Sporo tych przelotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 a tak w systemie delta nie ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Sporo tych przelotek... Jak to w delcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 no właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Wiem, ze w delcie przelotek jest więcej niż w systemach fuji, ale nie spodziewałem się, że aż tyle. Długość kija jednak spora to i przelotek sporo Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 no trzeba wykorzystać wszystko co oferuje blank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Jak z balansem?Nie trza było doważać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Po dłuższych bojach... W głównej mierze o blanki bo tych brakowało :/ wreszcie skończony kwartet bassowo/walleye'owy... Jeszcze tylko przygotowanie do wysyłki... 4 mhx dwa MB i dwa SJ... Wszystkie z delfinem na dolniku i alconite na blanku... Szczyt Sic... Waga każdego oscyluje w granicach 90 gram... Pozdrawiam, Tomasz eS Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez Tomasz eS 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Bo dla konkretnego człowieka Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Ladnie pokazane. Super ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Robi wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 E tam... Jutro xzoga 2kg... Później batson sp-781-2... I jeszcze st. Croix avid jak tylko przyjdzie blank... A dla siebie nie mam czasu.... Pozdrawiam, Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi