zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Koniec męki z travelkiem. <br /><br />Efekt końcowy <br /><br /><br /><br /><br /><br /> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Jedna wyszła w chodzi następna<br />Batson xst1025f <br /><br /><br /><br /><br />Rywal jest groźny ... nie zawsze udaje się go poskromic za pierwszym razem <br /><br /> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 ładnie położona nić, jednak omotka stanowczo za długa...2 mm przed stopką wystarczają we wcześniejszym projekcie chyba za dużo lakieru na omotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Fajnie, że dzielisz się Swoimi projektami - i proszę nie gniewaj się na to co teraz napiszę i dalej wstawiaj foty - ale Tomek robisz najbrzydsze wędki na forum pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 ładnie położona nić, jednak omotka stanowczo za długa...2 mm przed stopką wystarczają we wcześniejszym projekcie chyba za dużo lakieru na omotkach.omotka za długa bo wędka jest przezbrajana, musiała być dłuższa aby zakryć miejsce po starej przelotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Fajnie, że dzielisz się Swoimi projektami - i proszę nie gniewaj się na to co teraz napiszę i dalej wstawiaj foty - ale Tomek robisz najbrzydsze wędki na forum pozdrmoże i najbrzydsze, ale swoje nie mają wyglądać pięknie i stać w gablocie tylko łowić naszczęście się z tego nie utrzymuje więc mogę sobie pozwolić na to i z chęcia zobaczę Twoje projekty aby porónać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Fajnie, że dzielisz się Swoimi projektami - i proszę nie gniewaj się na to co teraz napiszę i dalej wstawiaj foty - ale Tomek robisz najbrzydsze wędki na forum pozdrAle robi i to się ceni , bo wielu z Nas w tym i ja wogole trzęsie porami na samą myśl że można samemu......Tomek nie zniechęcaj się takimi wpisami tylko rób Swoje ....Tylko poprzez większą ilość spędzonego czasu przy projekcie dochodzi się do wprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Karol prosta sprawa samo się nie nauczy raz jest lepiej a raz gorzej ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Karol prosta sprawa samo się nie nauczy raz jest lepiej a raz gorzej ? i oto chodzi - dystans do siebie samego musi być nie pisałem tego po to żeby kogoś obrażać - po prostu inne wędki są trochę ładniejsze oczywiście w mojej ocenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 omotka za długa bo wędka jest przezbrajana, musiała być dłuższa aby zakryć miejsce po starej przelotce to wiele wyjaśnia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) ja wcale nie pisze że moje wędki są łądne czasem lakieruje z córką na kolanach, czasem robi opis córka 5 letnia czasem spiesze się do pracy, niemniej jednak cieszy mnie to że mogę sobie przy nich posiedzieć i na nie łowić.. A i jeszcze jedno: Pracowni nie mam zamiaru otwierać i handlować swoimi wyrobami, więc bez obaw... Edytowane 14 Lutego 2014 przez Tomasz eS 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) >>>> Edytowane 14 Lutego 2014 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 A i jeszcze jedno: Pracowni nie mam zamiaru otwierać i handlować swoimi wyrobami, więc bez obaw... Tomek to mnie uspokoiłeś ............... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 brawo za poczucie humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tomasza eS- najbrzydsze wędki na forum Co Ty , ja mam brzydszą zbudowaną w pracowni Także śmiało możesz pracownie otwierać i handlować ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Panowie trzeba mieć looooz w dooopie hahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Widzę że zmieniłeś tytuł wątku ale powiem że tamten tytuł był lepszy , w końcu to tylko zabawa sprawiająca sporą frajdę łowiąc ryby na własnoręcznie wykonane wędki . Nasunął mi się inny pomysł aby założyć właśnie wątek o takim tytule gdzie każdy mógłby wstawić foty konstrukcji które nie wyszły lub są uznane przez twórcę za niezbyt trafione , brzydkie itp. Może to zmobilizować do ponownego ich przerobienia na coś odlotowego lub uczyć się po prostu na błędach . Jako że założyłeś przez przekorę własny wątek o podobnej nazwie proponuję o jego ponowną zamianę na te twoje "Zabawy Tomasza... i założenie innego ogólnego wątku o nazwie najbrzydsze wędki lub coś pokrewnego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tak jak Tomek pisze. Wędki mają łowic i tyle.Swego czasu na Wiśle spotykałem goscia który łowił przebrajanym kijem mikado,Przelotki normalnie zawinięte ręką, bez żadnej maszynki, polakierowane zwykłym nitro albo olejną, ale gośc łowił takie ryby że głowa boli.Kluczem do sukcesu było że mial dużo wolnego czasu i stosunkowo blisko nad wodę. Czasami przyjeżdżał 3 razy dziennie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Z czasem i moje wędki zaczną wyglądać lepiej, po prostu muszę sobie wyrobić rękę ale do tego trzeba kręcić wędki, a nie o tym pisać- do tego czasu temat zostanie taki jak jest- bo mi się spodobał Możecie utworzyć tematWĘDKI BRZYDSZE OD TOMASZOWYCH 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Brzydkie czy ładne - to kwestia gustu. Czyli rzecz w sumie bez większego znaczenia. Zauważyłem natomiast, że kije które tutaj się pojawiają są jednymi z najlżejszych na forum - i to już jest rzecz interesująca, bo waga jest parametrem obiektywnym, wpływającym na jakość łowienia i jakość wyrobu. Osobiście jeśli miałbym wybierać, to wolałbym łowić wędką brzydką ale lekką i dobrze leżącą w ręku niż piękną ale zbyt ciężką. Zresztą, "piękne" wędki nie są do łowienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tak sobie myślę, ze Tomek niesamowite poczucie humoru i ogromną odwagę.Nie każdy z nas potrafi otwarcie mówić o swoich potknięciach - czapki z głów. Czy są ładne czy brzydkie jakie ma to znaczenie- ważne że Tomasz cieszy się tym co robi i to przebija z każdego posta. I to jest prawdziwy sens R.B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 To mnie Tomek rozbawiles dzisiaj Gratuluje poczucia humoru!!! A wedki brzydkie, czy ladne, najwazniejsze ze swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tomek, obrazy Edwarda Muncha też nie wszystkim się podobają,a swoją cenę mają.Bądź indywidualistą i nie przejmuj się krytyką.Jeden lubi minimalzm ,drugi festyn,wszystko dla ludzi. Ważne,aby jak najlepiej wykorzystać parametry użytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tak sobie myślę, ze Tomek niesamowite poczucie humoru i ogromną odwagę.Nie każdy z nas potrafi otwarcie mówić o swoich potknięciach - czapki z głów. Czy są ładne czy brzydkie jakie ma to znaczenie- ważne że Tomasz cieszy się tym co robi i to przebija z każdego posta. I to jest prawdziwy sens R.B.Artur,Tomasz ma zajebiste poczucie humoru i najważniejsze,ma dystans do samego siebie,czego wielu tu obecnym brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomek10 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Witam wszystkich serdecznie ! Co do nierównomiernego rozlożenia lakieru na omotkach robionymi nićmi np.szewskimi lub jakimikolwiek nie przeznaczonymi do rodbuildingu to efekt zawsze jest ten sam-,,rybie oka,,. Lakier jakby rozstępował się po omotce. Nie jest to wina ciasnego czy lużnego nawinięcia omotek. Problem leży gdzie indziej a dokładnie w samych niciach. Nici nie przeznaczone do rodbuildingu a więc wszystkie szewskie,kaletnicze,szwalnicze i Bóg wie jeszcze jakie są NASĄCZANE w procesie produkcji substancjami ułatwiającymi szycie czyli ,,prześlizgiwanie,, się przez wszelkiego rodzaju ucha,uszka igielne jak i twardsze materiały typu skóra,skaj itp. Substancje te w mniejszym lub większym stopniu UNIEMOŻLIWIAJĄ przesączenie nici ,,na wylot,, a dodatkowo woski zawarte w nich skutecznie tyen lakier ,,odpychają,,. Kiedyś kilkanaście lat temu na ,,własnej skórze,, przetestowałem chyba wszelkie dostępne nici na rynku i jedynie nici tzw. rodbuildingowe spełniają swoje zadanie-najlepiej Gudebrod-oczywiśćie. Czasami na forach zagranicznych polecane są nici Madeira lecz moim skromnym zdaniem nadają się raczej na wyplatanki i to po potraktowaniu ich color preserverem(preserver w tym wypadku zabezpiecza bezpośredni kontakt lakieru z nićmi). Należy też pamiętać aby kontakt naszych paluszków z nićmi(tymi do rodbuildingu) był jak najbardziej znikomy-nic tak nie zatłuszcza nici jak pot bezpośrednio z rąk. Pozdrawiam-Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi