grunwald1980 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Potwierdzam, niekiedy seryjne wobki moga sie w jakis dla nas nie znany sposob roznic.A co do szczupakow to marudzenie jak ich nie ma i marudzenie jak ich jest za duzo Oby podrosly i daly wiele emocji pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Czasami jednak nie do końca tak jest.Ile razy miałem sytuację, że po stracie łownego wobka, kupiłem ten sam model i pomimo że to ten sam wobler to coś było nie tak , brania ustały i gdybać jedynie mogę czy to charakterystyczna praca poprzedniego woba tak dobra była, czy też zbieg innych czynników zdecydował o mniejszej łowności (lub jej braku) następcy.Zgadzam się. Wobler to nie guma, ale na pewno łatwiej w seryjnych o powtarzalność niż w czystym hand made. Sam ostatnio zacząłem trochę strugać. W pierwszych kilku sztukach trafił mi się jeden fajny kilerek i staram się go skopiować. Takie łatwe to nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Co do szczupaków na smużaki.Miałem w tym roku na jeziorze taką akcję ,że podczas połowu wzdręg wyskoczył mi z pomiędzy nich taki 60-tak i nawet się nie zapiął na kotwice tylko trzymał w pysku wobler. Chwila cholu i wobler ląduje pode mną przynajmniej wobler został Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) . Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez Wojciech_B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Ale Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Salmo chwali się artykułem w rosyjskiej gazecie http://www.rybolov.ru/lib/biblio_rybolov-elite/166.html na dwóch fotach pan Lipiński, a na ostatniej focie taśkowej rybie wsadzili wobka w Photoshopie To tekst naszego forumowego kolego - @Baloo, przynajmniej opatrzony jego nazwiskiem i raczej ogólnie o metodzie połowu na smużaki, stąd fotki przynęt i producentów, w tym Salmo. Co do fotki przerobionej, to niech wypowie się ktoś kto się na tym lepiej zna, a najlepiej @Tasiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Salmo chwali się artykułem w rosyjskiej gazecie http://www.rybolov.ru/lib/biblio_rybolov-elite/166.html na dwóch fotach pan Lipiński, a na ostatniej focie taśkowej rybie wsadzili wobka w Photoshopie Od razu widac kto plywa z Taskiem i kto naprawde robi foty... Nie "Patu" tylko demaskujacy wszelkie zlo "Wojciech_B" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) . Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez Wojciech_B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Guzu po prostu pamiętam tą fotkę i tego woba w oryginale tam nie było nic więcej... Wiem, ze chlopaki polapali na lil bugi pare ladnych ryb. Pewnie Lowca sam sie wypowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Gdy zobaczylem zdjecia to myslalem, ze ktos zle opisal przynete. Wygladala jak nowy model Bonito, ster idealnie pasuje ale jak widac wielkim mozna wszystko... Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Wojciechu B, hejterze lub panie śledczy jak kto woli - chyba już jasno wyjaśniłem Ci via priv, że jedno ujęcie (bez woblera) było upublicznione w okresie testów Lil Buga ( jakiś 1-2 lata wstecz), objętym klauzulą tzw. poufności - drugie z woblerem powędrowało do Salmo...Powtarzam drugi i ostatni raz, nie było żadnego montażu w ps-ie tylko dwa szybkie ujęcia...Teraz Twoja kolej - do czegoś sie zobowiązałeś po naszej konwersacji... P.S... i proponuje iść na ryby...lub kupić sobie nową zabawkę...będzie z tego więcej pożytku niż z wytaczania bezpodstawnych oskarżeń.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) . Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez Wojciech_B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 ...Wojtek, generalnie jestem spokojnym człowiekiem, ale czytając ostatnio niektóre posty na forum, lub ten skopiowany również poza (na zbukfejsa) -gotuje mi się woda w d.pie . Nie można było podesłać swoich uwag via priv, obyło by się bez medialnego kwasu którego ostatnio aż nadto.Temat chyba wyjaśniony/wyczerpany...do zobaczyska nad wodą i bez urazy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepe Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Dzięki Patryk za wyjaśnienie sprawy. Swoją drogą rzeczywiście przykro się robi jak niektórzy koledzy czerpią jakąś dla mnie niezrozumiałą, złośliwą radość w dowalaniu innym. Pół biedy zresztą jeśli to tylko na forum polskim...Kolego Wojciechu B. - jeśli nie miałeś czasu (chęci, znajomości języka) przeczytać wspomnianego tekstu to może bardziej OK byłoby napisać najpierw do na na adres Salmo o swoich wątpliwościach. Z pewnością uzyskałbyś wyczerpujące wyjaśnienia bez bicia piany. Wolałeś jednak pochwalić się że znasz angielski i spróbować zepsuć polskiej firmie reputację na forum międzynarodowym! Pochwały godna inicjatywa!Liczę na sprotowanie na Facebooku.Pomylić się może każdy ale wyjść z twarzą już zwykle nie ... Pozdrawiam,Piotr PiskorskiSALMO 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Czasami jednak nie do końca tak jest.Ile razy miałem sytuację, że po stracie łownego wobka, kupiłem ten sam model i pomimo że to ten sam wobler to coś było nie tak , Zgadza się. Ja z seryjnych mam np. Hermesy, które pracują jak inne woblery. Jeden np. drga dwa razy szerzej niż reszta, przy szybkim prowadzeniu dość mocno się kolebie wzdłuż osi poziomej-podłużnej, ale super wygląda po skosie z nurtem, albo pracując góra-dół na końcu warkocza. Też łowił, a w porównaniu do innych egzemplarzy nadaje się do reklamacji PozdrawiamGrzesiek Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez Maynard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Chyba sprawa mnie troszkę dotyczy Prostując całość bez odpowiedzi na poszczególne posty - potwierdzam, iż było tak jak pisał wyżej Patu:Lil Bugi dostaliśmy na testy, gdy te nie były jeszcze w sprzedaży, więc jazie łowione na nie były focone dwa razy. Raz z woblerkiem dla Salmo , druga szybka fotka bez woba na forum.Gdybym wiedział, że te fotki wywołają takie poruszenie to zdjęcie bez woblerka nigdy nie ujrzałoby forum, ba pewnie by nie powstało.P.S. Ani Ja ani Patu nigdy nie doklejaliśmy żadnych przynęt w Photo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Dobrze, że kolega się trotylu na tych zdjęciach nie dopatrzył...Żenada. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Pokusiłem się i odnalazłem zdjęcia w wątku Jazie 2012, trochę z ciekawości, trochę bo wierzyć mi się nie chciało w całą sytuację.Można sobie to z artykułu powiększyć, to w wątku jest dobrej jakości by porównać, różnią się detalami, jednak ułożenie ciała ryby jak i łowcy wyraźnie pokazuje, że nie jest to to samo zdjęcie z doklejonym woblerem. Zwyczajnie, zrobiono dwie fotki, jak chłopaki twierdzą, ot i cała tajemnica, powód "gównoburzy". Jeśli ktoś chce - może sam porównać. http://jerkbait.pl/topic/10776-jazie-2012/page-27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Dla kolegów dochodzeniowców Jaśki na Lil Bug'a tuż po złowieniu: Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 ... i krótką chwileczkę później Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) Ciesze się, że sie myliłem . Jak można sie doczytać nie oskarżałem ani patu ani taśka o fotomontaż Przykład PW do taśka. Zgodnie z tym co napisałem patu, zdjęcie zobaczyłem i usuwam wszelkie ślady zamieszania, które spowodowałem. Co złego to nie ja.... a może ja ? Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez Wojciech_B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepe Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Aha - tylko nie rozumiem w takim razie kogo kolega oskarżał - bo chyba kogoś jednak tak - "...na ostatniej focie taśkowej rybie wsadzili wobka w Photoshopie :D"Rozumiem, że firmę Salmo?A firmę wiadomo - można kopać bezkarnie! Pozdrawiam,PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Szkoda, że nie mam kamery żeby zademonstrować co potrafi i jak się posługiwać tą kuleczką, fotki faktycznie nie są najlepszym rozwiązaniem gdyż mogą powodować "zaburzenia" hehehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi