Skocz do zawartości

SALMO Lil Bug nowość na 2013

wisnia023

Rekomendowane odpowiedzi

Aha - tylko nie rozumiem w takim razie kogo kolega oskarżał - bo chyba kogoś jednak tak - "...na ostatniej focie taśkowej rybie wsadzili wobka w Photoshopie  :D"

Rozumiem, że firmę Salmo?

A firmę wiadomo - można kopać bezkarnie!

Pozdrawiam,

PP

Hola hola drogi  Panie.

Zbyt pochopnie wyciągasz wnioski. To, że wobek salmo w paszczy to nie ma znaczenia. Artykuł polskiego autora w rosyjskiej gazecie wiec mogło to nastąpić na każdym etapie. Dlatego nigdzie i nikogo o to nie oskarżyłem, pan od razu przyjął to jako atak na własną firmę... niepotrzebnie i bezpodstawnie.

To samo napisał bym jakby z paszczy był każdy inny wobek.

Ale wie pan co... jutro w ramach rekompensaty dla Salmo skocze do sklepu kupie Lil Buga i zobaczę o co tyle rabanu :)

Pozdrawiam i spokoju życzę Wojciech

drodzy panowie "obrońcy krzyża", na mnie takie głodne kawałki nie działają :) 

Jeżeli uważałbym, że powinienem kogoś przeprosić to bym tak zrobił. Nie mniej jednak, jeżeli ktoś uważa, że powinienem go przeprosić zapraszam do rozmowy na PW . 

Dla mnie temat zakończony  B)

Pozdrawiam Wojtek 

Panowie temat skończony,wróćmy do meritum wątku. Odnośnie nowinek Salmo, tak ode mnie,dobrą alternatywą dla Horneta i głębszych jaziokleni jest 4cm Sparky Shad. Ma drobniejszą akcję i system rzutowy. Dostępna jest tylko wersja pływająca,dla zwiększenia zasięgu dociążałem je srucinką..

Panowie temat skończony,wróćmy do meritum wątku. Odnośnie nowinek Salmo, tak ode mnie,dobrą alternatywą dla Horneta i głębszych jaziokleni jest 4cm Sparky Shad. Ma drobniejszą akcję i system rzutowy. Dostępna jest tylko wersja pływająca,dla zwiększenia zasięgu dociążałem je srucinką..

Patryk,

A ten sparky shad to grzechocze jak sie go prowadzi? 

Bujo

A to ze wersja plywajaca to same zalety, mozna spuscic z pradem, jak zaczepi i jakis kamien to poluzowac linke i sam wyjdzie w wiekszosci przypadku, jak klen w zasiegu wzroku to lepiej rzucic te kilka metrow od niego i splawicjac zaczac nim pracowac w odpowiednim momencie a nie chlapac mu kolo glowy :), a dociazyc zawsze mozna jak mowi @Patu 

A to ze wersja plywajaca to same zalety, mozna spuscic z pradem, jak zaczepi i jakis kamien to poluzowac linke i sam wyjdzie w wiekszosci przypadku, jak klen w zasiegu wzroku to lepiej rzucic te kilka metrow od niego i splawicjac zaczac nim pracowac w odpowiednim momencie a nie chlapac mu kolo glowy :), a dociazyc zawsze mozna jak mowi @Patu 

1. Najfajniej spławia się woblery pływające gdy łowi się pod prąd, a łowię tak w 80% przypadków.

2. Często-gęsto producenci/rzemieślnicy piszą, żeby zakładać np lekkie kotwiczki 10 (a Hunter nawet swój rozmiar "wymyślił"), bo ciężkie zakłócają pracę itp. Czy samodzielne dociążanie jej nie zepsuje?

ad1

Kto mowi o splawianiu pod prad ?? :/  na 20% twojego lowienia sprawdza sie plywajace.

ad2

wiele osob dociaza wobki aby dalej rzucic badz glebiej zejsc, prace zaklocisz jak przesadzisz, co do chrabaszczow huntera sciagam te mikro i zakladam ownera 12, roznic nie widze, tak samo jak nie widze roznic gdy na plytkiej wodzie sciagam pierwsza kotwiczke z wobkow z dwiema kotwiczkami.Praca zawsze moze zostac zaklocona czasami w taki sposob ze jest to na plus.Nurt rzeczny tez zakloca prace woblera, nie pracuje rowno,  przyspieszaja , zwalniaja, uciekaja na boki, schodza nizej wyzej tak fajnie sie nimi bawi :) ale ty tego nie wiesz wszak lowisz w 80% przypadkow rzucajac pod prad :)

A tu dzisiejszy przyklad na to jak dzieki plywajacym wobkom dobrac sie do fajnych ryb, troche bylem zasapany, upal szybkie foty i ogolnie dosc gimnastyczny  hol :) .

post-50872-0-05824300-1377274149_thumb.jpg

post-50872-0-97486900-1377274150_thumb.jpg

Edytowane przez grunwald1980
  • Like 1