jerzy Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 witam Tak sobie studiuję nowy katalog Salmo i widze dwie ciekawe przynety na esoxa. To małe skinnery 10 i 12 cm. Czy ktoś już posiada te wabiki i czy możecie powiedzieć jak latają ze średniego casta? Wiekszy skinner lotność miał dość przeciętną.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Ja mam 12tkę i rzucałem nią na szkierach.Lata dobrze ale... ze spinningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ja mam 12tkę i rzucałem nią na szkierach.Lata dobrze ale... ze spinningu ja po ostatnich doświadczeniach (szczegolnie ze skinnerami) doszedlem do wniosku ze jak coś lata z spinna to z castingu tez bedzie fruwać... moze nawet lepiej (nie dotyczy super hiper extra malych paprochow... ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ja mam 12tkę i rzucałem nią na szkierach.Lata dobrze ale... ze spinningu ja po ostatnich doświadczeniach (szczegolnie ze skinnerami) doszedlem do wniosku ze jak coś lata z spinna to z castingu tez bedzie fruwać... moze nawet lepiej (nie dotyczy super hiper extra malych paprochow... ) Mifku nie?? super hiper paprochy nie beda latać? jejku nie pisz brachu takich rzeczy bo są tacy co pomyślą, ze z ciebie kiepski wedkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ja bardzo szybko urwałem 12 ale latała tak sobie, większe latają jeszcze bardziej tak sobie ale ja ogólnie mam dziwne przeżycia ze skinnerami - to na 6metrach mi w dno wchodzą to źle latają. Ostatnio nawet rybe na jednego złapałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 dzięki standerus, jak myślalem o lowieniu na mniejsze skinery na zarośniętych jeziornych blatach takich do 4m max. Kupie jednego w umaszczeniu RR do dorożki wydaje sie idealny.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Teraz ja pomoge Tobie jak ty pomogłes mnie z multim. Posiadam dwa Salmo skinner 10 cm. Jeszcze na starym kiju do 90 gram lataly dobrze czyli okolo 15 metrow jak na takim kiju lecz zmianile kij na zwykly soinning i z multiego latal bardzo przystepnie okolo 25 metrow z Daiwa 100L i spinem Dragona. Skiner ma ladna prace, blyska, lusterkuje i wyklada sie na boki. Jednego Esoxa trafilem na Skinner 10 RGS. Jedna rzecz ktora mi sie troche nie podoba- z powodu plaskiego brzuch troche wiecej roslin zbiera...taki maly minus lecz ogolnie jest dobrym wabikiem...Skinner 20 cm tylko na Esoxy pow 100cm <_< 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Co do koloru- RR dobra ale chyba lepszy RGS z powodu jasniejszego kubarczka bokow- RR mam kilka innych przynet i w stosunku do RGS to RR przegrywa 3:5...walka sie nie skonczyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Na trolla pod prąd 15 spokojnie płynie nad 2,5metrową wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc! pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Pewnej osobie złośliwości już weszły w krew, ale czymś trzeba nadrabiać skoro łowi sie jak kaleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sposób łowienia jak kalekazaintrygowany j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ok, to inaczej, skoro łowić sie nie potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ok, to inaczej, skoro łowić sie nie potrafi Tomku????? Poproszę o bardziej luźne podejście - takie podteksty nie są mile widziane. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 @jerzy -lowiac na 15 i 20 przy trollingu potrafi w fazie poczatkowej wywalac koziolki .Regolacja oczka niepomogla.Niezdarza sie to czesto, naszczescie.Jestem tez za wprowadzeniem wersji o troszkie szybszeji ,agresywnej akcji no i oczywiscie glebiej pracujacego . To bedzie prawdziwy killer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 @Remku, bez urazy jeśli już zwracasz uwage, to przeczytaj uwaznie ten wątek i zróc ja nie tylko mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 @Remku, bez urazy jeśli już zwracasz uwage, to przeczytaj uwaznie ten wątek i zróc ja nie tylko mnie Tomku,Please ... nie chcę być sądem - wolę opublikować kolejny artykuł by było co czytać. Zdecydowanie, zamiast się uganiać za ludźmi, kto winny, a kto nie wolę działać na korzyść tego forum. Dlatego niekiedy odpuszczam nawet jak piszą, że nie potrafię łowić i nie znam się na niczym - później co prawda piszą po kilku miesiacach to samo ale ... kto to pamięta. Wiem swoje i tyle. Róbmy swoje! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ja mam 12tkę i rzucałem nią na szkierach.Lata dobrze ale... ze spinningu ja po ostatnich doświadczeniach (szczegolnie ze skinnerami) doszedlem do wniosku ze jak coś lata z spinna to z castingu tez bedzie fruwać... moze nawet lepiej (nie dotyczy super hiper extra malych paprochow... ) Mifku nie?? super hiper paprochy nie beda latać? jejku nie pisz brachu takich rzeczy bo są tacy co pomyślą, ze z ciebie kiepski wedkarz nigdy nie twierdzilem ze jest inaczej jak to niektorzy mawiaja... wiecej szczęścia niż rozumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 No cóż, miałem możliwośc obserwować model 10 i 12 w akcji... i są to bardzo łowne przynęty. Na płytkiej wodzie prawdziwe szczupakowe killery nawet jeśli z casta latają przeciętnie, to ja chętnie wezme dla skinnerów na łodkę jakiś spinning podobnie jak @mleko, rownież postawiłbym na RGS, ten kolor dobrze mi sie sprawdzal przy skinnerze 15 @TomCastmoże coś mi umknęło, ale przeczytałem wątek i nie widzę żadnych złośliwości - poza tymi Twojego autorstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Ja mam 12tkę i rzucałem nią na szkierach.Lata dobrze ale... ze spinningu ja po ostatnich doświadczeniach (szczegolnie ze skinnerami) doszedlem do wniosku ze jak coś lata z spinna to z castingu tez bedzie fruwać... moze nawet lepiej (nie dotyczy super hiper extra malych paprochow... ) Mifku nie?? super hiper paprochy nie beda latać? jejku nie pisz brachu takich rzeczy bo są tacy co pomyślą, ze z ciebie kiepski wedkarz dobre 10 cm lata tak sobie 12 cm już lepiej uważam że problem nie jest w lataniu tylko w tym że prawie ich nie ma na rynku. Jak są to na bardzo krótko w małych ilościach jedyne co można spotkać w sklepach to :SNO na nietoperze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Dlaczego sadzisz ze nie ma ich na rynku? Ja w ciagu tygodnia dotalrm dwa a na allegro ostatnio bylo kilka sztuk... ja na raz teraz zamowilem skinery i hornety i mam juz je w pudelku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Mam pytanie odnosnie Skinnerów. Kolega powiedzial mi ze zrobil taki przekret ze mial dwa Skinnery i przecial jest idealnie w tym samym miejscu i polaczyl golowe RR z tulowiem RGS i na odwrot....Czy to możliwe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Że kolega to zrobił możliwe, a jakże - pytanie tylko po co??Po co ciąć dwa woblery na kawałki i składać je razem?? Jakieś idioteczne jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Z kolorami nie ma co przesadzać. Moim zdaniem są jedynie pewne wzorce, które są odpowiednie w danym momencie np. bardzo błyszczące, naturalne, matowe lub agresywne. Tak więc ... chyba nie ma co przesadzać z kolorystyką, wiernością wzornictwa itd. zwłaszcza jeśli chodzi o szczupaka. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 [rzecial zlączyl i co dalej???... powodzenia zycze przy pierwszym pelnowymiarowym szczupaku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi