Wojtek B. Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam! Mam problem z ww. programem. Po wejściu na pocztę przez Outlooka, pobiera mi się lista wiadomości. W momencie kiedy przeczytam jedną z nich i chcę wejść w następną, poprzednia znika bez śladu (przeszukałem wszystkie foldery). Może ktoś wie co jest przyczyną? Używam programu od kilku lat i nigdy nie miałem z nim problemów. Pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batza Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Nie masz przez przypadek zbyt duzego folderu/pliku skrzynki odbiorczej tzn. >2GB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Masz prawdopodobnie zapelniona skrzynke. W opcjach mozesz sprawdzic katalog magazynu przechowywania wiadomosci :Opcje > narzedzia > zakladka konserwacja > folder magazynuSkopiuj adres ktory tam znajdziesz i wejdz do niego, np wklejajac go w pasek adresu exploratora windows.Sprawdz czy plik skrzynki odbiorczej nie ma przypadkiem ok 2gb. To maksymalny rozmiar pliku i dlatego program nie ma gdzie przechowywac wiadomosci. Kasowanie w outlook express nie kasuje wiadomosci tylko ich nie pokazuje i stad ten problem. Jesli plik ma 2gb, najprostszy sposob to skopiowanie wszystkich wiadomosci do innego folderu, mozesz go zrobic w outlooku i skopiowac wiadmosci do niego. Nie kopiuj wszystkich na raz po outllok sie powiesi. Kopiuj np miesiacami. Jak wszystkie skopiujesz to wtedy skasuj plik odbiorcza. Po uruchomieniu outlooka plik sam sie stworzy. Archiwum bedziesz mial we wczesniej stworzonym katalogu, a odbiorcza bedzie pusta. Manewr powtorzysz za kilka lat jak znow plik osiagnie maksymalne 2gb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Tam jest o ile pamiętam plik archiwum. Jeśli, to wywal tam wszystko, co na dzisiaj niepotrzebne a w przyszłości może się przydać. Może to coś da. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Panowie, dzięki ! Wyszło na to, że w opcji widoki miałem zaznaczoną wersję " Ukryj przeczytane wiadomości" @ictus Nie mam u siebie w Outlooku czegoś takiego jak : Opcje > narzedzia > zakladka konserwacja > folder magazynu Mam po kolei: plik, edycja,widok, narzędzia, wiadomość, pomoc Wyczyściłbym to całe archiwum, gdyż to co dla mnie najważniejsze w nim było, już dawno ma swoje miejsce gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Pisalem z pamieci i pomylilem kolejnosc Powinno byc Narzedzia>opcje... Reszta tak samo. Moze sie komus przyda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Dziękuję ! Jasne, że się przyda. Już się przydało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi