Przem1987 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Witam,chciałem dorobić do swojego chińskiego travela pełną węglową szczytówkę(w oryginale jest szklana),ale niestety jest problem z dostępnością takich szczytówek na naszym rynku.Parametry jakie mnie interesują,to najmniejsza średnica szczytówki w granicach 1mm(wędka ul),dolna 3,2mm(tutaj pewnie lepiej wziąć mały zapas i ewentualnie zeszlifować, tak żeby nie było luzów) i długość około 51cm.Będę wdzięczny za wszelkie sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Mam takie szczytówki co da się przyciąć do ~51 cm i będzie 1 mm-3,2 mm, ale to jest raczej średnio UL, coś bliżej 5-15 g. Tip potrzebujesz prędzej 0,5-0,6 mm - tu niestety nie pomogę, bo najgrubsze o długości 50 cm mam 3,0 mm na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem1987 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 A może ewentualnie coś pośrodku,czyli w granicach 0,8mm,ale z czego zauważyłem,to i tak nie robią takich szczytowych przelotek i jakie są ewentualne koszta wysyłki taki szczytówki,bo nie ukrywam,że wędka była bardzo tania,więc nie chcę za bardzo w nią inwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Nie mam, najgrubsze 3,0 mm na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Mam takie szczytówki co da się przyciąć do ~51 cm i będzie 1 mm-3,2 mm, ale to jest raczej średnio UL, coś bliżej 5-15 g. Tip potrzebujesz prędzej 0,5-0,6 mm - tu niestety nie pomogę, bo najgrubsze o długości 50 cm mam 3,0 mm na dole.A wiesz może, skąd się biorą takie wynalazki, jak szczytówka hard solid? Bo nie planuję złamać, ale gdyby jednak się to zdarzyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 A co to znaczy hard solid? Znam solid albo tubular, czyli pełna, albo pusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Witam,chciałem dorobić do swojego chińskiego travela pełną węglową szczytówkę(w oryginale jest szklana),ale niestety jest problem z dostępnością takich szczytówek na naszym rynku.Parametry jakie mnie interesują,to najmniejsza średnica szczytówki w granicach 1mm(wędka ul),dolna 3,2mm(tutaj pewnie lepiej wziąć mały zapas i ewentualnie zeszlifować, tak żeby nie było luzów) i długość około 51cm.Będę wdzięczny za wszelkie sugestię.https://www.szczupak.pl/konger-szczytowka-weglowa-pelna-i8006.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 (edytowane) A co to znaczy hard solid? Znam solid albo tubular, czyli pełna, albo pusta.Np. jak w Graphiteleader Finezza albo w Crazy Fish Arion/Favorite Black Swan. Taka trochę sztywniejsza (jak na swoją średnicę) wklejka. Choć to może jakieś wciskanie kitu, Ale właśnie - nigdzie czegoś takiego nie widziałem na sprzedaż. A byłoby ciekawie, móc np. wstawić minimalnie sztywniejszą szczytówkę do wędki i uzyskać kij o nowych właściwościach (np. możliwość używania blach rozmiar 1 na wklejce do 6g). Edytowane 13 Września 2023 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Poszukaj w ofertach blanków MHX podlodowych' np https://mudhole.com/products/mhx-28-ultralight-solid-carbon-ice-rod-blank-cib-28ul-mhx?_pos=19&_sid=56e3f5761&_ss=rhttps://mudhole.com/products/mhx-42-light-solid-carbon-ice-rod-blank-cib-42l-mhx?_pos=32&_sid=81e669da7&_ss=r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 No ale to jeżeli chodzi po prostu o to żeby wklejka była sztywniejsza to przecież są dostępne różne sztywności. Inaczej mówiąc są wklejki 'lejuchy' i szybkie igły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Masz rację, ale z marketingowego punktu widzenia, słyszenia i trafienia znaczy się targetowania lepiej brzmi hard solid aniżeli szybka wklejka ???? I stąd pewnie to określenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 (edytowane) No ale to jeżeli chodzi po prostu o to żeby wklejka była sztywniejsza to przecież są dostępne różne sztywności. Inaczej mówiąc są wklejki 'lejuchy' i szybkie igły.A to super, tylko gdzie tego szukać, bo wpisywałem różne.rzeczy w google i chyba słabo ki poszło. Coś znalazłem na aliku, dobry start, ale nie podają informacji o sztywności. Edytowane 14 Września 2023 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Najlepiej u luresport, tam w każdej ofercie jest pokazane ugięcie pod obciążeniem np.: https://pl.aliexpress.com/item/1005004119061152.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Przecież można podtoczyć na odpowiednie średnice pełny węgiel i można podmodelować sobie moc 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Przecież można podtoczyć na odpowiednie średnice pełny węgiel i można podmodelować sobie moc No i super. Czyli problemu nie ma. Bo obawiałem się, że tam jest stosowany jakiś cholera-wie-jaki proces produkcyjny itd., a tu w sumie okazuje się, że wszystko się da nie tylko naprawić, ale nawet poprawić po fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 No i super. Czyli problemu nie ma. Bo obawiałem się, że tam jest stosowany jakiś cholera-wie-jaki proces produkcyjny itd., a tu w sumie okazuje się, że wszystko się da nie tylko naprawić, ale nawet poprawić po fabryce.Można np na wiertarkę /tokarkę założyć i na WOLNYCH obrotach modelować delikatnie papierem ściernym - pamiętając aby nie zagrzać zbytnio węgla /szkła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 14 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Można np na wiertarkę /tokarkę założyć i na WOLNYCH obrotach modelować delikatnie papierem ściernym - pamiętając aby nie zagrzać zbytnio węgla /szkła Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJeśli chodzi o konkretne działania - to raczej udam się z tym do fachowca. Nie chciałem głowy zawracać pisaniem na PW, skoro wędka o którą się martwię, na ten moment ma się świetnie, ale że planuję jej używać długie lata, więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi