Skocz do zawartości
  • 0

Jak Kupowac na eBay.pl ???

mleko_1

Pytanie

Witam.

Chce sobie sprawic nowy multiplikator i mam pare na oku na strnie www.ebay.pl. Jak tam sie kupuje przedmioty? Jak wyglada przesylka i zapłata za towar. W sumie jest tam tanio: Shimano Antares za 1300PLN. Daiwa SOL za 500PLN i Daiwa Presso za 120OPLN z przesylka juz. Pozniej jak mam sie dogadac ze sprzedawca bo po angielsku u Mnie choc dobrze ale obawiam sie ze to za mało. Kupowal juz ktoś, coś na ebayu np.: z Japonii albo z USA???

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cześć,

Było o tym sporo napisane już ale ... jeszcze raz:

1. rejestracja

2. utworzenie konta na PayPal + potwierdzenie, że to Ty

3. kupienie

4. poczekanie na fakturę od sprzedawcy

5. płacenie przez PayPal

6. czekanie na paczkę

Przy okazji trzeba mieć kartę kredytową z gotówką oraz dobrze by było rozumieć w j.angielskim. Większość osób na tym forum kupuje na eBayu.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Witam.

Chce sobie sprawic nowy multiplikator i mam pare na oku na strnie www.ebay.pl. Jak tam sie kupuje przedmioty? Jak wyglada przesylka i zapłata za towar. W sumie jest tam tanio: Shimano Antares za 1300PLN. Daiwa SOL za 500PLN i Daiwa Presso za 120OPLN z przesylka juz. Pozniej jak mam sie dogadac ze sprzedawca bo po angielsku u Mnie choc dobrze ale obawiam sie ze to za mało. Kupowal juz ktoś, coś na ebayu np.: z Japonii albo z USA???

Ale o jaki ebay Ci chodzi bo na ebay.pl nie musisz znac angielskiego :lol: zaś jeśli chodzi o ebay.com jak najbardziej przyda sie znajomośc języka. Z tego co wiem to Daiwe Presso sprzedaje na tym potalu użytkownik Spigot i to całkiem tanio http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2660&amp ;start=0&

• 0

Ale mi nie chodzi o kupnp Presso tylko dla porownania podalem ceny na ebayu i w polskich realiach...Wiem Spigot ma Presso i tanio ( na priv gadalem ) ale takiego multiego nie poszukuje- za slaby na slidery...

znam jednego jegomościa któe rzucal z presso sliderami... :mellow: i to nie tylko 7mkami... opzniej jak to ma w zwyczaju sprzedal je (presso) jako niemal nowe... :mellow: dość kontrowersyjne postepowanie...

• 0

Ale mi nie chodzi o kupnp Presso tylko dla porownania podalem ceny na ebayu i w polskich realiach...Wiem Spigot ma Presso i tanio ( na priv gadalem ) ale takiego multiego nie poszukuje- za slaby na slidery...

znam jednego jegomościa któe rzucal z presso sliderami... :mellow: i to nie tylko 7mkami... opzniej jak to ma w zwyczaju sprzedal je (presso) jako niemal nowe... :mellow: dość kontrowersyjne postepowanie...

Mifciu któż to taki? :unsure: :lol: Ach dajmy spokój!! Przeciez wiesz, ze jak multi radzi sobie z małym sliderem to z dużym poradzi sobie jeszcze lepiej. To przecież logiczne :unsure: tak wiec konkluzja jest jedna presso + Avid musky + SD12S i zestaw IDEALNY :huh: :huh: B)

pozd JW :lol: :lol:

• 0

Mifciu któż to taki? :unsure: :lol: Ach dajmy spokój!! Przeciez wiesz, ze jak multi radzi sobie z małym sliderem to z dużym poradzi sobie jeszcze lepiej. To przecież logiczne :unsure: tak wiec konkluzja jest jedna presso + Avid musky + SD12S i zestaw IDEALNY :huh: :huh: B)

pozd JW :lol: :lol:

Presso + 8lb + PP10lb + slider12S :D w sam raz :D

Ja ostatnio się przekonałem, że nigdy nie będę łowił szczupaków na wędki małej mocy. To co przytrafiło mi się nad Syrsan (będzie opisane w relacji) upewniło mnie, że mój 4oz jest w sam raz :D Pierdoły o delikatnych wędkach świadczą o braku znajomości tematu w połowie szczupaków.

Pozdrawiam

Remek

• 0

Ot włąśnie dlatego zamieniam 20lb kij co jest czuły do gum na taki 32lb co może czucie jest mniejsze (no jak czułeś merdanie ogonkiem to nie wiem, mi się ta sztuka nie udała, ale za to moment opadu o dno to jak cegłą o beton <_<) ale jak siądzie coś większego to po ew wyjęciu będzie można jeszcze myśleć o wypuszczeniu, nie będzie ugotowana na miękko.....

• 0

A ja wychodzę z założenia że lepiej ryby nie złąpać niż załatwić ją nie pięknie np za długim holem w ciepłej wodzie. Ale też łowię z łodzi więc jak nie dorzucę to wystarczy podpłynąć, nie mam ciśnień

standee widze pozytywną zmiane z Twoim podpisie

• 0

pierdaczysz??????? :huh: czy myślimy o tym samym gościu????

• 0

Zaraz sie okaze ze zeby złowic i wypuscic szczupaka potrzeba sprzetu jakim łowią tunczyki :wacko: Ja tam sprzet dobieram do przynęt jakimi łowie, a nie do ryby i jakoś ryby wracają w dobrej kondycji do wody :D

dokładnie !!! tak z innej beczki :

przychodzi gościu do sklepu i chce kija na sumy

a babka mówi :

są w promocji fajne kije na obniżce cenowej

gościu kupuje , i wychodzi ze sklepu.

wiecie jaki patyk dostał na sumy??????? - do 25g :mellow: taka jest wiedza co niektórych sklepikarzy :lol:

ale nie wiedza co na jakie ryby , tylko wiedza na temat jak sprzedać sklepową cegłę :mellow:

w bardzo expresowym czasie klient jest rozpoznawany przez detalistę jako laik