Friko Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 No właśnie, chyba przyszedł na mnie czas tzn. czas żebym kupił tablet smartfona juz mam ( samsung galaxy II ) dlatego pierszą myślą jaka przyszła mi do głowy było kupienie w abonamencie Play tableta również samsunga... tylko tu zaczynam się zastanawiać - czy brać tablet z ekranem 10.1 czy 7 cali- czy i jak ważne jest to 3G- czy system android 4.0 będzie wystarczający- jakie inne rzeczy powinienem wziąc pod uwagę przy wyborze tabletu nigdy wczesniej nie interesowałem sie podobna tematyka wiec niestety rozeznanie mam małe... dobra rada w cenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 3g to szybki transfer danych poprostu szybszy internet , wielkosc to juz zakezy od ciebie. Android 4.0 jest batdzo dobry, jak zdecydujedz sia na szajsuga to napewno z aktualizacjami nie bedzie problemu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) Do jerkbaita nada się każdy tablet, trochę informacji o tym co jest w tej chwili w Play; http://www.play.pl/p...lay-online-pro/ Czy 10,1 czy 7 cali to już musisz obadać samodzielnie, wziąć do łapki itd Edytowane 27 Października 2012 przez janusz.walaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 nikt nie protestowal to zrobilem z pierwotna koncepcja - samsung tab 2 juz w moich rekach testowanie trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 mam samsunga 10.1 note, nie narzekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Siemka , pozwolę podpiąć się pod temat Szukam jakiegoś niedrogiego ale spełniającego swoje zadania tabletu do internetu i jakiś mało wymagających gier Wpadł mi w oko tablet Ainol novo 7 aurora , ma dość dobre opinie Co o nim myślicie , jerkbait będzie śmigał ? Zależy mi na dość szybkim działaniu bez większych lagów oraz na dobrym ekranie cobym nie musiał powiększać do maxa strony żeby przeczytać tytuł artykułu... Specyfikacja techniczna:Ekran: 7-calowy pojemnościowy IPS z funkcją multi-touch (5 punktów) o rozdzielczości 1024 x 600 pikseliProcesor: Allwinner A10 1,2 GHz + Mali-400Pamięć RAM: 1 GB DDR3Pamięć wewnętrzna: 16 GBŁączność: WiFi 802.11 b/g/nKamera internetowa: 2 MpixZłącza: mini-HDMI, micro–USB, microSD (obsługa do 32 GB), mini-jack 3.5 mmBateria: 3700 mAh litowo-jonowaSystem: Google Android Ice Cream Sandwich 4.0Funkcje dodatkowe: czujnik położenia (G-sensor), USB OTG, akcelerator graficznyhttp://allegro.pl/ta...2813592532.html PozdrawiamBartek Edytowane 25 Listopada 2012 przez Manniek66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Wnusiowi kupiłem taki:http://allegro.pl/ta...2801435443.htmlSiedmiolatek ujeżdża toto, na maxa. Wygląda, że Lark, jak Stelle z 98 roku, jest nie do zdarcia O szczegóły jednak mnie nie pytaj proszę. Nie znam się na tych "tabliczkach z rysikiem". Edytowane 25 Listopada 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Tak , ale ten co ty kupiłeś wnusiowi to jest bardzooo słaby.Mało pamięci , bardzo słaby ekran , słabszy procek , mniej ramu i ogólnie szajsowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Waldek, kiepściak z ciebie. Taki szajs rodzinie kupujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Andrzeju, jam nie bogaty. Badziew to badziew. Nawet w to wierzę.Ale hula na wszystkim. To ważne. Nie opisy techniczne.W opisie pewnego młynka SW stało jak wół. Kuba nawet w to uwierzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Też bym podobnego kupil. Po co 7-latkowi jakiś hiperwypas SW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 No ale tabletów w słonej wodzie raczej się nie moczy, zresztą niewskazane moczenie w jakiejkolwiek (wodzie) oczywiście. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Mnie zastanawia co innego.Na ile lepsza jest "tabliczka" za 430 od tej za 230 zeta.Dwukrotnie? Czy o 200 zeta?Bo jeśli to drugie, to może warto rozpatrzyć "tabliczkę" od poziomu np: http://allegro.pl/listing/product.php?category=89253&product=NTUzNx4XFFxRFwkFUgxUAgUFABtHXBBqXFERDVVIZTVkNQ%3D%3D&sg=0&string=tableti dalej w górkę?Ja bym tak zrobił i kropka (i raty np w PKO czy innym LukasBank) Edytowane 25 Listopada 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 To może zrobię takie porównanie popper Tablet Ainol jest lepszy dlatego , że ma: Ekran: 7-calowy pojemnościowy IPS z funkcją multi-touch (5 punktów) o rozdzielczości 1024 x 600 pikseliPamięć RAM: 1 GB DDR3Procesor: Allwinner A10 1,2 GHzPamięć wewnętrzna: 16 GBBateria: 3700 mAh litowo-jonowaKamera internetowa: 2 Mpix A Lark: Procesor kilka klas starszy i słabszy 1Ghz 512 MB pamięci ram DDR3Ekran zwykły dotykowy 800 x 480Androida ISC , który na tym sprzęcie będzie się mulił aż miło Kamerkę internetową 0,3 Mpx Moim zdaniem teblet ainol jest o kilka klas wyżej niż wspomnainy Lark Opinie w internecie ma takie że to najlepszy tabler z ISC do 400 zł , który się jednocześnie nie tnie niemiłosiernie PS.Myślałem też o czymś z Sasmunga ale stwierdziłem żę tylko do neta to mi starczy najzwyklejszy tablecik za 4 stówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 @Maniek66, Waldek, znaczy @popper sobie żartuje, a Ty łykasz jak młody rekin . Ale spoko, to tylko żarty, nie bierz tego do siebie. Jeśli chodzi o parametry sprzętu, to łapiemy temat . Choć my starzy i co niektórzy z nas wnuki już mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Manniek66 nie chcę burzyć Twojego entuzjazmu, ale podejrzewam, że z tymi tanimi tabletami jest tak jak i z chińskimi podróbkami smartfonów. Piękna specyfikacja, ale człowiek po paru minutach ma ochotę rzucić tym o ścianę...Galaxy Taba II kupisz już chyba poniżej 800 zł, Nexusa 7 też w niewiele drożej. Zastanów się dobrze. Sam od ponad 2 lat mam Galaxy Taba. Super sprzęt do neta, filmów, książek i wściekłych ptaków. Ale ostatnio oglądałem iPada Mini. Taki ekran 7.9 byłby dla mnie najlepszy. Tylko ten system... Nienawidzę iTunsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) @Maniek66, Waldek, znaczy @popper sobie żartuje, a Ty łykasz jak młody rekin . Ale spoko, to tylko żarty, nie bierz tego do siebie. Jeśli chodzi o parametry sprzętu, to łapiemy temat . Choć my starzy i co niektórzy z nas wnuki już mają. Dzięki Janusz. Już się balem że na noże pójdziemy Nie mniej (nie porównujący już tych tańszych, powyżej) przychylam sie do wniosków @tpe. Edytowane 26 Listopada 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Ale ostatnio oglądałem iPada Mini. Taki ekran 7.9 byłby dla mnie najlepszy. Tylko ten system... Nienawidzę iTunsa. @tpe, jeśli mogę zapytać, dlaczego? Pytam, bo moim zdaniem iOS to jedna z najlepszych rzeczy jakie spotkała produkty Apple i w mojej ocenie niedościgniona przez konkurencję, gwarantująca przede wszystkim szybkość i stabilność działania. Wystarczy spojrzeć jaką specyfikację techniczną muszą mieć urządzenia hulające na Android`zie a ile potrzebuje iOS czy nawet OS X. Pozdrawiam,Maciek Edytowane 26 Listopada 2012 przez Maciek_7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 z tymi tanimi tabletami jest tak jak i z chińskimi podróbkami smartfonów. Piękna specyfikacja, ale człowiek po paru minutach ma ochotę rzucić tym o ścianę... Może i tak jest, ale popatrzcie jak to może być zrobione. Gdyby się trochę bardziej postarali, to nie do odróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Maciek_7 masz rację, iOS jest super dopracowany. Bawiłem się kilka razy i iPadami i iPhonami i faktycznie pięknie to wygląda. Ale powiedz mi, czy żeby przerzucić parę zdjęć z kompa na iPada potrzebuję tylko podłączyć go z nim kablem/bluetoothem? Czy mogę pobrać dane z kompa kolegi, który nigdy nie miał nic z i na początku? Czy mogę rozszerzyć pamięć urządzenia z i na początku kartą pamięci? Dlatego mam SII i GalaxyTaba ;-) Edytowane 26 Listopada 2012 przez tpe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Fajna obiektywna opinia Nie wiem jakie założenia mają inżynierowie Apple, ale jak wiesz każda karta będzie mniej wydajna od pamięci wbudowanej = wolniejsza. Optymalną szybkość i stabilność w 100% zapewni tylko i wyłącznie pamięć wbudowana. Użytkownik może wybrać sobie jaką ilość potrzebuje - wydaje mi się, że 64 GB w urządzeniu przenośnym to jest już kosmos, natomiast dedykowane 16 i 32 spokojnie wystarczą. Przerzucanie zdjęć, dokumentów, filmów? Mi już nawet dzisiaj nie chce się podłączać kabli, bawić się w bluetooth`y itd. (mówię o urządzeniu z Androidem i Windowsem) Eksportuję to co mi potrzebne np. na google drive lub sky drive, w Apple jest iCloud i mam zawsze i wszędzie dostęp do tego czego potrzebuję, nie tylko po kablu Dzięki za odpowiedź,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 W irlandzkiej rzeczywistości z "chmurami" nie ma problemu, mam tam abonament z nielimitowanym Internetem. Troszkę gorzej wygląda to w Polsce. A wracając do pamięci w urządzeniach przenośnych, wg. mnie 16 GB to już w chwili obecnej trochę mało, a cenowo 32 GB (nie wspominając o 64) w i to już kosmos... No i niby przypadkiem doszliśmy do ceny Przychylę się do głosów, że przede wszystkim iPhony są po prostu za drogie... O ile cena iPadów jest do przełknięcia, to ceny telefonów Apple'a są wg. mnie za wysokie. Niedługo będę mógł przedłużyć umowę z moim operatorem w Ire. Za iPhona 5 16 GB musiałbym zapłacić 149 euro, SIII mogę mieć za darmo. Ale chyba poczekam na SIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Cena to zdecydowanie największy minus tych jabłek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Cena to zdecydowanie największy minus tych jabłek! Dla niektórych klientów jest to właśnie plus Wiem coś o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 A co z Jabłuszek Janusz użytkujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi