Skocz do zawartości

Gumy Relax

Gazdzior

Rekomendowane odpowiedzi

Używam Diamondów na zmianę z Renokillerami. Wolę te drugie mimo twardszej gumy, a może właśnie dlatego. Jesiennym szczupakom raczej nie robi różnicy. Guma pięknie pracuje na lekkiej główce przy leniwym prowadzeniu.

Najlepszy jest oryginał, mam jeszcze 3 ale nie używam ;)

• Like 1

• 4 lata później...

Witam,

Cały czas używam pewnych klasyków od Relaxa i dla mnie łowią niezmiennie od lat. Kończą mi się pewne kolory klasycznego kopytka 5cm i chciałem zrobić zapasy a tutaj w internetach oferta jest tak skromna, że wygląda to jakby handel tymi klasykami się kończył.

Dalej macie w pudełkach Relaxy czy chętniej siegacie po inne gumy? Skąd taka bieda z dostępnością w sklepach? Wspomniane kopytko 2'' w katalogu ma kilkaset kolorów a w sklepach może kilkanaście.

Edytowane przez Warciany

Dla mnie Relax to gumowe przynęty nr 1 i zawsze tak zostanie, dlatego przy malejącej dostępności w sklepach zakupiłem odpowiedni ich zapas i do końca życia mi wystarczy. Nie chcę innych, w te wierzę i te łowią mi ryby. Popatrz tu, trochę tego mają : https://directlures.com/kategoria-produktu/przynety/swimbaits/kopyto/kopyto-2-5cm/

Dla mnie Relax to gumowe przynęty nr 1 i zawsze tak zostanie, dlatego przy malejącej dostępności w sklepach zakupiłem odpowiedni ich zapas i do końca życia mi wystarczy. Nie chcę innych, w te wierzę i te łowią mi ryby. Popatrz tu, trochę tego mają : https://directlures.com/kategoria-produktu/przynety/swimbaits/kopyto/kopyto-2-5cm/

Dzięki, ale widzę, że tam oferta też licha, nie ma kolorów, które szukam.

To kolejne potwierdzenie - ryby biorą na to, na co łowisz i w co wierzysz smile.png Osobiście na tych kolorach nawet bym oka nie zawiesił, a co dopiero łowił na nie. Mam innych faworytów.

Nie do końca tak jest, że trzymam się tylko tych kolorów bo bardzo sprawdzają mi się tez naturalne, szczególnie jesienią na mojej wodzie natomiast te co wymieniłem po prostu mi się skończyły.

Nie do końca tak jest, że trzymam się tylko tych kolorów bo bardzo sprawdzają mi się tez naturalne, szczególnie jesienią na mojej wodzie natomiast te co wymieniłem po prostu mi się skończyły.

To wstaw zdjęcia tych poszukiwanych. W lokalnych sklepikach jest tego sporo. Tylko tam nikt nie posługuje się numeracją. Podstawowa zasada : Zobaczysz, wskazujesz palcem i masz. 

• Like 2

Relax w użyciu ale wydaje się że Mann's jest skuteczniejszy.

Od 3 lat na białego predatora 3 z niebieskim grzbietem złowiłem więcej szczupaków niż na inne wszystkie gumy razem.

Ale to tak jest jak się wierzy w przynętę :)

Z kolei Relax Kopyto 3 żółte z czerwonym grzbietem to pewniak na wiele odcinków rzeki Łyny gdzie często łowię. Seledyn z czarnym grzbietem nadal skuteczny na ołowianą zimną wodę i zedy.

• Like 2

Pewnie już tam szukałeś, ale dla pewności podam: https://zadzior.pl/pl/c/Gumy-Relax/270

Duży wybór, ale czy w Twoich kolorach - to już musisz sprawdzić. 

No własnie o tym sklepie tez pisałem, żaden wybór, 23 kolory z kopyta 2'' to kropla w morzu oferty producenta. Ale napiszę po prostu do Relaxa.

• Like 1

Niestety, mała oferta w sklepach znikąd się nie wzięła. 

Tak, kiedyś podstawa, dalej pewnie łowne. Ale po drodze dobra robota marketingowa Savage Geara, Westina, Keitech zawsze dobry, Mikado full nowości....

A Relax stworzył tysiące kolorów, których potem nie powtarza to weź tu współpracuj.

A Manns to Manns, te same kolory, powtarzalność, łowność. To się chce mieć na sklepie.

„Wychowałem” się na relaksacja i wciąż je lubię, ale zgadzam się, ze w pewnym momencie konkurencja im uciekła marketingowo. Relaksy są skuteczne, ale (gadżeciarskiej) rynek wędkarski pragnie „nowości” i tu jest pies pogrzebany.

Ale nie tylko kopyta są łowne, Relax ma nowsze gumy, które pracują o wiele ciekawiej.

• 1 rok później...