Grzesiek Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Pytanie do osób znających się na ogrodnictwie...Czy możliwe jest przesadzenie dojrzałych już, kilkuletnich, krzaków agrestu ? A jeśli tak, to kiedy i jak najlepiej to zrobić ? Mam 4 agresty "na pniu", mają one po ok. 5-6 lat i w miejscu gdzie one stoją, na wiosnę, planuję zacząć budować dom. I bardzo by mi było żal tak po prostu je powycinać.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Jesienią lub wiosną, gdy rośliny są w stanie uśpienia. Powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Odkopać szerzej i głębiej żeby jak najmniej uszkodzić korzenie. Po zasadzeniu dobrze podlewać przez jakiś czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Wiecie, że się udało ? Przesadziłem dojrzałe, ok 5-7-letnie krzaki agrestu w listopadzie i teraz każdy z krzaków zaczyna wypuszczać małe, zielone listki Okopałem szerzej, wyciągnąłem je z ziemi z całą darnią, a w nowym miejscu dziury wypełniłem kompostem. Po przesadzeniu przez kilka dni solidnie podlewałem. I voilla ! Pytanie tylko czy w tym roku będą owocować, czy też będą "odchorowywać" sezon. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 11 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2024 Nie mów jeszcze hop. Dopiero się okaże latem, jak nie przyciąłeś gałęzi to przytnij teraz i pilnuj, żeby sucho nie miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi