Skocz do zawartości

Cast i multiplikator -> sandacz vert

Pat92

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę doradźcie co do kija i kołowrotka do łowienia sandaczy z verta. jeden zestawi z multikiem a drugi ze zwykłym kołowrotkiem

woda stojąca i płynąca , zakres przynęt to do gum 15-25 cm, o wadze do 20-80 a nawet 100 gram

Co byście proponowali, jaki kije się Wam sprawdziły / sprawdzają ?

Dzięki za podpowiedz

Mam tego Westina  kij  fajny jedynie  deko ciężkawy ale za to  dobrze  wywarzony ,ogólnie  polecam . .Mam też Dam  Spike X kij  mniej waży ale leci  deko  do przodu  . Westinem  można śmiało  łowić z opadu na gumę . Oczywiście  pod  Verta   Casting jak masz wątpliwości .

Mam tego Westina kij fajny jedynie deko ciężkawy ale za to dobrze wywarzony ,ogólnie polecam . .Mam też Dam Spike X kij mniej waży ale leci deko do przodu . Westinem można śmiało łowić z opadu na gumę . Oczywiście pod Verta Casting jak masz wątpliwości .

Dzięki, a jakie max przynęty Ci obsługiwał?

Witam,

potrzebuję namiar na budżetowy do 3 stówek multipilkator do verta, który mi ogarnie ciężar do ok 100g-120g i przy tym nie będzie wyglądał jak malutka zabawka.

Może być z chińskiego Alledrogo.

Alioz 300 [emoji848]

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Ktoś cos na temat Abu spike x vert 28-70g? jak to sie ma do lowienia w vercie w tym przedziale cenowym?

Jak pisałem mam tego Spike  X  do  56 i jak byś wyrwał gdzieś w dobrej cenie to polecam .Poprawny kij do Verta na  sandacza ,szybki , czuły , dużo mocniejszy od  westina  w4  do  52 gram .

Nie wiem gdzie łowicie sandacza  przynętami po 120g ale  przykładowo w Odrze koło Szczecina łowię na głębokościach do 10 m max  50 gram całkowitej wagi  przynęty .

Animowanie  100gram to już deko  masochizm .

Duży nurt+ poruszanie się nie stanie w miejscu i 50g główka na rzece ucieka 

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Koledzy potrzebuję podpowiedzi: Poszukuję multika z przełącznikiem on/off w rodzaju Abu Garcia Max4STX-L do verta/trollingu. Sprzedawcy jakoś tak oszczędnie o tej funkcji informują a spróbowałem w praktyce i przydaje się. Którzy producenci oprócz Abu oferują taką opcję i jak to nazywają? Nie potrzebuję licznika a waga do 250 g. Planuję go skompletować z kijem ABU GARCIA SPIKE X VERTICAL PELAGIC 1.90M 28-70G

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Jako że łowię już 3 rok sandacze w vercie i przerzuciłem już sporo sprzętu to się wypowiem. Zaczynałem od jerkówek które miałem ,,na stanie" .dwie z nich przerobiłem potem było kilka kijów dedykowanych do verta ale nie znalazłem nic lepszego i nie zamierzam szukać niż Xzogi  modele BB i  taka-gx w przedziale 8-10 kg . Dla mnie nie ma lepszych blanków obsługujących przynęty w przedziale 30-150 g. Kij musi być bardzo szybki gdyż nieraz mamy ułamek sekundy na zacięcie ryby a klasyczna jerkówka jest jak dla mnie za wolna.. No i tymi blankami można też klasycznie porzucać z opadu jak znajdziemy sobie miejscówkę gdzie jest więcej sandacza .

A jaki multiplikator masz w tym zestawie?

• 10 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...