danek Opublikowano 13 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Proszę doradźcie co do kija i kołowrotka do łowienia sandaczy z verta. jeden zestawi z multikiem a drugi ze zwykłym kołowrotkiemwoda stojąca i płynąca , zakres przynęt to do gum 15-25 cm, o wadze do 20-80 a nawet 100 gramCo byście proponowali, jaki kije się Wam sprawdziły / sprawdzają ? Dzięki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Myślałem o czymś takim https://pleciona.pl/pl/p/W4-Vertical-Jigging-T-QL-2nd-185cm-XH-28-52g-1-1se/57335 Ale troszkę za lekkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 15 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Łowię cały sezon xzogą 7kg z główkami 60gr plus jaskółka 20cm i wszystko było ok do momentu większego dryfu.Dokupiłem główek 90gr i też 7 daje spokojnie rade.Tylko ja stosuje ją do szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Mam tego Westina kij fajny jedynie deko ciężkawy ale za to dobrze wywarzony ,ogólnie polecam . .Mam też Dam Spike X kij mniej waży ale leci deko do przodu . Westinem można śmiało łowić z opadu na gumę . Oczywiście pod Verta Casting jak masz wątpliwości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 16 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2023 Mam tego Westina kij fajny jedynie deko ciężkawy ale za to dobrze wywarzony ,ogólnie polecam . .Mam też Dam Spike X kij mniej waży ale leci deko do przodu . Westinem można śmiało łowić z opadu na gumę . Oczywiście pod Verta Casting jak masz wątpliwości .Dzięki, a jakie max przynęty Ci obsługiwał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troutowy Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Witam,potrzebuję namiar na budżetowy do 3 stówek multipilkator do verta, który mi ogarnie ciężar do ok 100g-120g i przy tym nie będzie wyglądał jak malutka zabawka.Może być z chińskiego Alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Witam,potrzebuję namiar na budżetowy do 3 stówek multipilkator do verta, który mi ogarnie ciężar do ok 100g-120g i przy tym nie będzie wyglądał jak malutka zabawka.Może być z chińskiego Alledrogo.Alioz 300 [emoji848] Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 19 Września 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 Ktoś cos na temat Abu spike x vert 28-70g? jak to sie ma do lowienia w vercie w tym przedziale cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Nie wiem gdzie łowicie sandacza przynętami po 120g ale przykładowo w Odrze koło Szczecina łowię na głębokościach do 10 m max 50 gram całkowitej wagi przynęty .Animowanie 100gram to już deko masochizm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 23 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Ktoś cos na temat Abu spike x vert 28-70g? jak to sie ma do lowienia w vercie w tym przedziale cenowym?Jak pisałem mam tego Spike X do 56 i jak byś wyrwał gdzieś w dobrej cenie to polecam .Poprawny kij do Verta na sandacza ,szybki , czuły , dużo mocniejszy od westina w4 do 52 gram . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troutowy Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Nie wiem gdzie łowicie sandacza przynętami po 120g ale przykładowo w Odrze koło Szczecina łowię na głębokościach do 10 m max 50 gram całkowitej wagi przynęty .Animowanie 100gram to już deko masochizm .Duży nurt+ poruszanie się nie stanie w miejscu i 50g główka na rzece ucieka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 4 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 Siemka,.Szukam malego kolowrotka z silnym hamulcem. Taki 12 kg bylby zajebisty. Ma byc maly bo mam male dlonie i chce cos malego zeby wszystko dobrze lezalo w rece. Co byscie polecili ?? Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 Koledzy potrzebuję podpowiedzi: Poszukuję multika z przełącznikiem on/off w rodzaju Abu Garcia Max4STX-L do verta/trollingu. Sprzedawcy jakoś tak oszczędnie o tej funkcji informują a spróbowałem w praktyce i przydaje się. Którzy producenci oprócz Abu oferują taką opcję i jak to nazywają? Nie potrzebuję licznika a waga do 250 g. Planuję go skompletować z kijem ABU GARCIA SPIKE X VERTICAL PELAGIC 1.90M 28-70G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 25 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2024 Jako że łowię już 3 rok sandacze w vercie i przerzuciłem już sporo sprzętu to się wypowiem. Zaczynałem od jerkówek które miałem ,,na stanie" .dwie z nich przerobiłem potem było kilka kijów dedykowanych do verta ale nie znalazłem nic lepszego i nie zamierzam szukać niż Xzogi modele BB i taka-gx w przedziale 8-10 kg . Dla mnie nie ma lepszych blanków obsługujących przynęty w przedziale 30-150 g. Kij musi być bardzo szybki gdyż nieraz mamy ułamek sekundy na zacięcie ryby a klasyczna jerkówka jest jak dla mnie za wolna.. No i tymi blankami można też klasycznie porzucać z opadu jak znajdziemy sobie miejscówkę gdzie jest więcej sandacza . A jaki multiplikator masz w tym zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 A jaki multiplikator masz w tym zestawie?Też jestem ciekaw co @sero1975 podpinasz do Xzogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia (edytowane) Też jestem ciekaw co @sero1975 podpinasz do Xzogi?Lexa300, Tatula200, Zillion 1520 , Zillion 1000 - tak wyglądała moja ewolucja w multikach do verta sandaczowego ???? Edytowane 3 Stycznia przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Miał ktoś do czynienia z wędką na blanku dedykowanym do verta ze stajni NFC? Mam na myśli SSH 637-1 X-RAY. Jestem bardzo ciekaw opinii użytkowników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi