Fatso Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Kamil! Nie szkoda Ci czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 https://www.ubuildrods.com.au/product/ubr-seaguide-ti-premium-titanium-single-foot-guide/ Masz te przelotki na kiju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Wyżej ktoś już pisał, że Y i V nie były sygnowane, ale już L, które zapewne też są na Twoim kiju mają znaczek na stopce w górnej części. Do sprawdzenia po zdjęciu omotki, gdzieś w domu miałem taki set. Jak odkopię, wstawię fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Co do deklaracji producenta to może być różnie... Savage Gear w serii Custom UL opisuje ( przynajmniej taki opis krąży ) uchwyt kołowrotka - "Fuji Gold Label R/S" . Oczywiście jest tam uchwyt Sea Guide , sygnowany logo . Mamy już rozbieżność i w sumie jak ktoś chce Fuji to może być zdziwniony po wzięciu wędki do ręki . Przelotki tam to także SG , wszystko się zgadza , od uchwytu dwie sygnowane logo z boku ramki .Nie mam zbyt dużego doświadczenia z SeaGuide ponieważ mam je na jednym seryjnym kiju i w tej klasie cenowej wydają się być wystarczające. Raz tylko zawiodłem się na jakimś wynalazku , co gorsza uzbroiłem na tym dwa blanki , były to sławne z uwagi na to jakie miały być super/hiper Essexy ... ramka tam była podróbą gównolitu , wykrzywiały się od schowania do pokrowca także warto zwrócić na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Wyżej ktoś już pisał, że Y i V nie były sygnowane, ale już L, które zapewne też są na Twoim kiju mają znaczek na stopce w górnej części. Do sprawdzenia po zdjęciu omotki, gdzieś w domu miałem taki set. Jak odkopię, wstawię fotkę.Ja mam taki set zdjęty z jakiegoś seryjniaka, na szczyt są XMG i mimo, że nawet w katalogu na zdjęciu mają wybite logo, to te co mam są bez logo. Te zwykłe Lki, czyli MKG obstawiam, że tym bardziej będą bez logo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 (edytowane) Przejrzyj sobie katalog SeaGuide: https://www.yumpu.com/xx/document/read/67544683/seaguide-catalog-2023Zeus Premium to ogólnie wszystkie tytanowe przelotki. A po zdjęciach na pewno znajdziesz zarówno przelotki zamontowane na swojej wędce, jak i model, o którym wspominał producent. Ogromne podziękowania dla Ciebie Kamilu Przejrzałem katalog i co prawda modelu opisanego jako tytanowe ramki OSG w katalogu nie znalazłem (są OSG, ale z nierdzewki i kształt ramek różni się od tych, które są na wędzisku) to śmiem stwierdzić, że przelotki, w które zostało uzbrojone wędzisko to model TiYGSG. Chyba że tytanowe OSG są po prostu starszą "generacją" obecnie oferowanego modelu GSG, a tytanowe OSG zostały po prostu wycofane z produkcji. Jeżeli tak by było, to ma to sens, ponieważ wymiary przelotek na wędzisku pokrywają się z wymiarami przelotek TiYGSG wymienionymi w katalogu. Sugerując się katalogowymi wymiarami oraz kształtem ramek z serii Zeus Premium, wychodzi na to, że pozostałe przelotki na tym wędzisku to TiMKG oraz TiXLT. To by też tłumaczyło, dlaczego producent w opisie katalogowym podał tylko markę przelotek bez wymieniania konkretnego modelu. Kolejno od przelotki startowej: TiYGSG rozmiar 20>10>8. Następnie przelotki TiMKG rozmiar 5,5>5,5>4,5. Przelotka szczytowa: TiXLT rozmiar 4. W opisie modelu TiYGSG producent zawiera informacje o tym, że są to przelotki idealne do ultra lighta po lighta. W przelotkach TiMKG w opisie widnieje zdanie mówiące o tym, że są to przelotki nadające się do lekkiego spinningu (tak zdaję sobie sprawę, że bardzo dużo w katalogach jest marketingowego bełkotu). Na dodatek napiszę, że kijek jest ultra lightem, a ramki same w sobie są jak z plasteliny (z takimi opiniami się spotkałem na forach odnośnie do tytanowych ramek SG) więc według mnie zgrywa się to wszystko w logiczną całość. Co do deklaracji producenta to może być różnie... Savage Gear w serii Custom UL opisuje ( przynajmniej taki opis krąży ) uchwyt kołowrotka - "Fuji Gold Label R/S" . Oczywiście jest tam uchwyt Sea Guide , sygnowany logo . Mamy już rozbieżność i w sumie jak ktoś chce Fuji to może być zdziwniony po wzięciu wędki do ręki . Przelotki tam to także SG , wszystko się zgadza , od uchwytu dwie sygnowane logo z boku ramki .Nie mam zbyt dużego doświadczenia z SeaGuide ponieważ mam je na jednym seryjnym kiju i w tej klasie cenowej wydają się być wystarczające. Raz tylko zawiodłem się na jakimś wynalazku , co gorsza uzbroiłem na tym dwa blanki , były to sławne z uwagi na to jakie miały być super/hiper Essexy ... ramka tam była podróbą gównolitu , wykrzywiały się od schowania do pokrowca także warto zwrócić na to uwagę. Dokładnie tak. Zdaję sobie sprawę, że producenci (nie chodzi mi konkretnie o branże wędkarską) potrafią ładnie przyciąć w uja ze swoimi deklaracjami... Z tymi przelotkami te deklaracje też wydały mi się wątpliwe, więc postanowiłem zapytać na forum, bo kto pyta, nie błądzi. Co do Savage, to w opisie Savage Gear Mpp2 jest informacja o przelotkach CC Sin (Coil Control System cokolwiek to jest), a uchwyt to Savage Gear Gold Label. W praktyce przelotki to SeaGuide. Edytowane 30 Sierpnia 2023 przez WedkarzIncognito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi