starfish Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Chłopy. Kupiłem Daiwa SOL i zamówiłem Lamiglasa Competitor 198 cm do 18 gram. Co Wy na to? Bedzie to działać w kupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Będzie działać. Sol rzuca juz dobrze od ok 7-8g. Ja mam Lamiglasa do 17g sparowanego ze scorpionem MG, działa wyśmienicie. Sol ma toszkę cieższą szpulke niż scorpion, ale będziesz miał na pewno dobry zestaw do w miare lekkiego castingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starfish Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Dzięki TomCat za ocenę zestawu. Już nie mogę się doczekać.Przesiadam się z zestawu na krokodyle ABU 6501C3 i pała do jerków i Premier do 28 gram w zestawieniu ze Sculptorem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 ja własnie swoje 6501 c3 sprzedaje, młynek wazy prawie 300g, zestawiony z mocnym kijem daje sie wyraznie odczuc po kilku godzinach łowienia Teraz bedzsiesz mial leciutki zestaw i naprawde frajde w łowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Jesli myslisz o lekkin castingu to wybrales dobrze. Sol jest idealna pozycja do UL przynet...powodzenia i nie zapomnij o cience plecionce np. X-fine 0,06 lub 0,08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Mleko niestety sie troche mylisz, do UL sol sie nie nadaje, ma zbyt ciezką szpulke, ale do lekkich juz tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Sol jest idealna pozycja do UL przynet... SOL = UL? SOL absolutnie nie nadaje się do UL. Co najwyżej do L, L+. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Jezuuuu... ale mi sie pomylilo Non stop mysle o presso i ubzdural mi sie ze tam tez pisze p Presso...zamyslilem sie na ta Daiwa...Racja SOl raczej jest do przynet Lekkich ( L nie do UL ) Moj Błąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Presso = UL To chyba najlepszy kołowrotek UL na rynku. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Wiem i tez tak mysle choc SOL tez jest dobry z tego co wiem ale do przynet typu Hornet 5 cm na przyklad i do ciezszych gumek ( 8 gram ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Remku jeszcze Calcuta Conquest 51S, również znakomicie nadaje sie do UL i jest troche cichsza od Presso poczas rzutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleko_1 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 A tak apropo ile kosztuje Calcuta conquest 51S ???Czy nadaje sie zamiast Scorpona ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starfish Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Nie idźmy koledzy w przesadę.Wystarczy, że Rapala Shad Rap 9 SSR poszybuje na rozsądną odległość.Na dużo mniejsze wabiki to jednak jak na razie stała szpula. Chociaż z czasem przy rozwoju technologii wszystko możliwe. Łowiłem tą 12 gramową rapalą sculptorem i uncjowym kijem. Ale to było nie to. Teraz na pewno będzie lepiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Remku jeszcze Calcuta Conquest 51S, również znakomicie nadaje sie do UL i jest troche cichsza od Presso poczas rzutów Tomku,Dla mnie kolejność tych kołowrotków, biorąc pod uwagę UL, jest następująca:1. Presso2. Conquest 51S Oczywiście jeśli chodzi o możliwości rzucania lekkimi wabikami. Presso jest po prostu bardziej predysponowane - lżejsza szpulka, mniejsza średnica zewnętrzna, wodzik dalej odsunięty. Jeśli chodzi o wygląd i jakość wykonania to oczywiście 51S. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 starfish technologia już jest i maszynki też wystarczy skompletować odpowiedni sprzet i bedziesz spokojnie rzucał 3-5 gramowymi przynetami. jeśli sie wszystko odpowiednio skompletuje, to okazuje sie ze jednak mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starfish Opublikowano 30 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Lamiglass od Żbika dojechał.W sobotę pierwsze testy na Zalewie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi